Reklama

Reklama

Pevnost Boyard

(pořad)
  • Velká Británie Fort Boyard
Soutěžní / Dobrodružný
Česko, 2016, 18x72-74 min

Režie:

Michael Čech

Hudba:

Paul Koulak

Účinkují:

Libor Bouček (moderátor), Jan Rosák, Anthony Laborde, André Bouchet, Monique Angeon, Agáta Hanychová, Jakub Prachař, Leona Machálková (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Legendární a ikonická soutěžní show poprvé s českými celebritami v roli bojovníků o poklad Otce Fouras. Show plná extrémních soutěží, lidských překonání a známých osobností v situacích, které jinde jen tak neuvidíte. (TV Prima)

Recenze (109)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Česká verze Boyardu se mi ohromně líbí. Soutěžení už sice nemá takovou atmosféru jako v původní verzi, ale mě osobně to vůbec nevadí, naopak mi to právě takhle vyhovuje. Dlouhé je to tak akorát, takže to utíká a já se u toho nestíhám nudit (anglická verze je krátká, francouzská někdy až příliš dlouhá) a pevnost je úchvatná sama o sobě, takže ta atmosféra tam prostě bude vždycky. První dva týmy a jejich všichni členové byly super (a z nich hlavně Kohák, Kraus a Kotek) a Bouček, i když je všude, to prostě dělá dobře. A nakonec mi sedl i Otec Fouras po česku. Zpočátku jsem vůči němu měl trochu výhrady, ale Rosák je prostě Rosák a je absolutně bezkonkurenční. Strašně mě to baví a těším se na další týmy, protože nic kvalitnějšího tady najdete (snad kromě Tvojí tváře) už málokdy. Je to prostě zpracované opravdu parádně, a vlastně jediná věc, která mi na tom opravdu nesedí, jsou ty nechutné digitální předěly. 85%. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Kvalita dilů často padala a rostla s tím, jací byli zrovna účinkující. Bohužel si tvůrci nejlepší partu vybrali hned na první díl, a třeba v druhé řadě už byl výběr soutěžících kolikrát dost na pováženou, a bylo vidět, že soutěžící přijeli jen exhibovat, a nahonit si svoje followery atp, než si zasoutěžit. Koncept jako takový je však zábavný, a při lepším výběru soutěžících z toho mohl být klenot. ()

Reklama

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Měla jsem z toho docela velký strach. Jak může dopadnout české podání jedné z mých nej soutěží? Objektivně musím uznat, že to není zase tak špatné. Ano - originálu se to nevyrovná ani zdaleka, Bouček není nejlepší volbou moderátora, některé soutěžní party stojí za houby a Rosák ala otec Fouras škoda mluvit. Ale i tak se najdou světlé a vtipné momenty - prozatím např. díly s týmy Dejdara, Prachaře, Čenského, Neumannové. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Nečekal bych, že se budu u primáckého pořadu docela bavit. Pozorovat celebrity mezi hady, mouchami a dalšími hezkými zvířátky nebo jak se snaží prolézat všelijakými klaustrofobními místy je velice škodolibá zábava, ale k popukání. Původní Pevnost Boyard příliš neznám, ale vím, že se mi nelíbila už jen tím, jakou stopáž měla. Tady kdyby nebyly opět a stále reklamy a všelijaké kecy v kleci kolem a neustále úchylné záběry na plazi či pavouky, tak je to příjemná hodinka a čtvrt s docela příjemnými lidmi - soutěžícími, kteří sice vřískají a chovají se jako děti ve školce, ale neměl bych jim to za zlé. Připomínku bych měl zase k Liboru Boučkovi, k němuž se lépe vyjádří někdo povolanější https://www.stream.cz/porad-ludka-stanka/10010050-nejotravnejsi-postavy-televiznich-obrazovek . Opravdu tu žádný jiný moderátor není? A pak ještě Jan Rosák jako otec Fouras. Musím říct, že mi to přišlo jako taková verze Riskuj na cestách, ale zase Rosák je známý svým velmi spořádaným projevem a to je dobře, ale vadily mi nepříliš náročné otázky - hádanky na úrovni první třídy. Každopádně s potěšením musím říct, že očekávání na bodu mrazu naprosto přebila realita, která není vůbec hrozná. 60% ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Nešel jsem do toho s kdovíjakým očekáváním a byl jsem velmi mile překvapen. Je to kratší, ale pořád to má svoje kouzlo, atmosféru, drama i humor. Kritizovat Prachaře za jeho řeči je nesmysl. Proto mu to nabídli, aby plácal to, co vždycky. A některé poznámky se mu fakt povedly (Honzíku, už jenom osmkrát.). Leichtová s Kynychovou to zvládly skvěle a byly hezky bezprostřední. Dolanský, kterého třeba jako herce vůbec nemusím, byl taky borec. Kotek byl spíš do počtu, ale to bych byl já taky :-) Rosák jako Fura zapadl, Bouček byl překvapivě skromný a na nic si nehrál. Hvězda dolů jen za opravdu hodně lehké hádanky. Ale stejně jde o to, vyhrát co nejvíc, a diváci mají rádi happy endy. Takže za mě velká spokojenost. Po druhém dílu spokojenost ještě větší. Nepatrně těžší hádanky a vtipnější soutěžící. Tohle není žádný průšvih. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (6)

  • Disciplíny jsou stejné jako ve francouzské verzi. K prvním sedmi dílům se v české verzi objevilo 43 různých disciplín, včetně tří různých forem hádanek Otce Foury (Jan Rosák). Jsou jimi Věž, Telefonní budka (obě již od 1. dílu) a Mumie (poprvé v 7. epizodě). (Zdroj: Wikipedia.cz)
  • Všechny soutěžící celebrity za svoje vystoupení v Pevnosti Boyard neobdrží honorář přímo, ale je poskytnut dané charitě, za kterou soutěží. Částka je vždy stanovena na 10 000 Kč. (CANNIBAL)
  • Celkem soutěžící vyhráli pro dobročinné účely 3 643 420 Kč, což je průměrně na skupinu 202 412 Kč a 40 482 Kč na soutěžícího. (mar48)

Reklama

Reklama