Reklama

Reklama

Záhada Silver Lake

  • USA Under the Silver Lake (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Po znamenitém metahororu Neutečeš se osobitý režisér David Robert Mitchell vydal na halucinogenní výlet po Los Angeles: jeho meandrující neo-noir Záhada Silver Lake se točí kolem třiatřicetiletého Sama, který se po zmizení své mysteriózní sousedky Sarah pouští do surreálného pátrání, aby dekódoval tajemství, skandály a konspirace ukrývající se v hlubinách Města andělů. Hypnotický a zábavný thriller bezmála lynchovského ražení je poháněn stejně tak ústřední obsedantní figurou, jako vytříbeným soundtrackem, dějovými serpentinami a nesčetnými popkulturními referencemi, jež dohromady skládají jakousi tajnou historii L.A. Film, který je zároveň subversivní hříčkou i netradiční poctou éře klasického Hollywoodu. (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (206)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

(haluz x 2) + (WTF? x 3) = Under silver lake. Svým způsobem fascinující kousek, který je natolik ujetý a divný, že nutí diváka pozorně koukat celou dobu už jen proto že doufá, že alespoň něco pochopí a na nějakou otázku dostane odpověď...a nedostane.Tedy rozhodně nedostane odpověď na všechny otázky, kterých v průběhu sledování nepřichází zrovna málo. Sám jsem minimálně 2-3 věci, které prochází celým filmem vůbec nepobral. Už Get Out bylo zvláštní,ale tady to je nová dimenze...60% ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Zvláštně atmosférický neo-noir, který nápaditě připomíná Davida Lynche nebo Nicholase Refna. Hypnotický styl s několika hodně eRkovými „what the fuck“ momenty je chvílemi na hranici cringe, David Robert Mitchell má ovšem pozoruhodnou schopnost tuhle hranu se ctí ustát. Scénář chrlí jeden popkulturní odkaz za druhým a do jisté míry se v tom šifrování všech referencí na díla jiných autorů může divák dobře ztotožnit s ústřední postavou, která se také potýká se všemi možnými šiframi a skrytými významy. Film, který buď zahodíte nebo budete fascinováni. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Škoda, že Mitchell je co do režie o pár schodů pod Lynchem, takže z toho nedokáže vyždímat úplné maximum, protože jinak je tahle surreálná meta jízda hodně zábavná a dokáže překvapit - i když v některou chvíli zazní falešný tón a něco si nesedne. I tak mě to chytlo zásadně víc než Neutečeš a teprve odteď začínám Mitchellovy filmy vyhlížet, ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Porovnávat tenhle film atmosférou s Davidem Lynchem je trošku mimo. On totiž není zase tak zvláštní, jak na první pohled vypadá. Spíš je to rádoby thriller s noir prvky, kde se lidi chovají prostě jenom dost divně hlavně proto, že divný prostě jsou. Andrew Garfield tu má nejdivnější roli v dost možná celé jeho kariéře a možná by bylo i lepší, kdyby ji v portfoliu radši neměl. Přes dvě hodiny se tu totiž děje cosi, co zobrazuje lidskou marnotratnost v Hollywoodu a dělá to tak nenápadně, že podle mě místní ani nepochopí, že film naráží zrovna na ně. Celou tu dobu jsem alespoň čekal, že z toho vyleze něco kloudnějšího, ale nanicovatej závěr to utnul a v podstatě potvrdil, o čem tenhle film je. V podstatě o ničem. ()

Aristes 

všechny recenze uživatele

Ve zdejší anotaci a komentářích je tento film přirovnáván k tvorbě Davida Lynche. Toto přirovnání má ovšem celkem podstatný háček v tom, že Mitchell - pokud jde o kvalitu - Lynchovi nesahá ani po kotníky. Mitchell je jako tvůrce ve vztahu k Lynchovi spíš jakési pubertální nedochůdče, které ještě nevyrostlo ze své intelektuální pózy. Chtít totiž odhalit vyprázdněnost něčeho tím, že o tom natočím stejně nic neříkající a prázdný film, a zamaskovat to všemožnými kulturními odkazy a narážkami na jiná díla, aby se nad tím v posledku ukájel kdejaký akademický učenec tím, že v tom bude zkoumat všelijaké skryté významy, kontextualizace a podobné píčoviny, je zřejmě vcelku klíčový fenomén dnešní doby, s nímž skutečně nechci mít nic společného. A ještě ke všemu to trvá přes dvě hodiny... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (12)

  • Po první noční můře, kdy se Sam (Andrew Garfield) probudí s ulepenou rukou, zašátrá po stole a na ruku se mu přilepí komiks „The Amazing Spider-man“. Andrew Garfield si zahrál pavoučího muže ve dvou stejnojmených filmech. (Guilemot)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

Be2Can hlásí rekordní počet zapojených kin

20.09.2018

Be2Can: rekordní počet zapojených kin, Zlatá palma, současný německý film, čínská senzace ve 3D a čerstvá cena Fipresci z Benátek pro maďarský film   Be2Can – přehlídka soutěžních a oceněných filmů… (více)

Reklama

Reklama