Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (294)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Sériu mám rád. Insidious od Wana považujem za najlepší horor vôbec. A potom už len sledovať rovnaké postavy čeliace novým nástrahám je aj vďaka drobnému vývinu zaujímavé a nenudí. Iste Whannell scenáristicky pokulháva a hoci koncepčne sú nápady nápadité ( páčia sa mi všetky 4 monštrá, ktoré zatiaľ predstavil) ako sa dostávame ku konfrontácií s nimi tak prechádzame množstvom rôznorodých kiksov. Historická retrospektíva je v tomto prípade vítaná, ale nerozvíja potrebné nuansy k spokojnosti. Bez rozdielu na to ale ďalší slušný prírastok, ktorý v rámci série a žánru neprináša nič nové - rovnako ako chapter 3- ale znova predstavuje svet, ktorý je svojou desivosťou veľmi pútavý. Aspoň pre mňa. Síce to už nejde tak hlboko do mytológie, ale stále to zostáva akýmsi majákom kvality v plejáde zlých hororov. Takže spokojnosť. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

4. díl série, mimochodem, chystá se už 5. První lekačka ani ne po 10-ti minutách, no lekla jsme se PEKELNĚ. Shrnutí - 1. díl super, druhý o trošku slabší. Třetí už trošku o něčem jiném, jiní herci, ale základ zůstává a pořád je hodně dobrý. Zde se všechno pěkně uzavřelo a vrátilo jakoby zpět do prvního dílu. Jsem tudíž zvědavá o čem bude 5 pokračování plánované na rok 2021. Jako bonbonek navíc jsou zde, stejně jako u 3. dílu nádherně zpracované závěrečné titulky. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Snad už poslední Insidious je tu. Ne, že by mě to už nebavilo, ale není tam už moc co vymýšlet. příběh trochu skáče mezi 50. léty a současností, ale většina se odehrává v roce 2010. Opět sledujeme příběh Elise a odhalujeme její minulost. Měla opravdu těžké dětství. Zbytek příběhu je pak v Novém Mexiku. Najdeme tu i pár zajímavých zvratů a lekaček. Jinak je děj celkem obyčejný. Snad už tedy naposledy. "Odpusť mi, Anno. Zklamala jsem tě." ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Možná ještě lepší než 3. Uvidím na vícero shlédnutí, které spolu se 3 na rozdíl od 1+2 nejspíše  někdy v budoucnu...budou. Graficky velmi příjemné end titulky opět mňamix, byť zde o 30sec. kratší:( Pochválím prvních 20min. (+tv zprávy o Stalinovi) a zvláště samotnou lokaci Elisina domu, kde bych nechtěl bydleti. A ještě s takovým hodňoučkým tatínkem. A to jsem si myslel, že ten můj byl kruťas, hehe. No, asi byl byl stejný, pokud bych měl též nějakou takovou schopnost. Uf. Cz tit. v  mnou viděné verzi pobavily již na zač., kde jsem se z nich dověděl, že děj začíná v r. 1959, zatímco orig. popisek hlásal o 6 let méně, checht. Rozčílila nedomyšlená pitomost páně scénáristy, které jsem si všiml již ve 3, že Elise napřed několikráte někomu odmítne pomoci a pak stejně dojede, což je na palici. Zde se to stane naštěstí jen 1x. Znovushledání s bratrem (kdysi dávno senátor Kelly z 1. X-men filmu) u kterého jsem si po prologu říkal, co se s ním asi stalo? a z toho vyplívající jisté (zprvu náhodné) příbuzenské odhalení alá kolumbijská telenovela, velké plus. Tyto mýdlové kýče já rád. I v hororech.;-) Já nejsem tvůj otec, já jsem tvůj syn. A já k vám vůbec nepatřím. Jsem úplně cizí člověk. Jsem tedy naprostý sirotek:))) Něco v tom smyslu. Cimrman byl měl radost. Prakticky neduchařský motiv chlápka, co vězní 4 měsíce ve sklepě zdrav. sestričku, velké plus. Vlastně bych pokr. klidně ve stejném duchu (doslova) a na astrální dimenze bych se vytento. Největší zlo stejně jsou lidé sami a je samoz. cynicky úsměvné, že zde jakož i jinde se to svádí na zásah ´´zvenčí´´. Krásně a přesně to řekla Rachel Veisz v Constatineovi. Na 2.str. jde o horor s nadpřirozeným motivem, jako v celé sérii, tak by to asi nebylo moc prozřetelné to odkloniti směrem k čistému psychothrilleru. Tady to bylo nejblíže. A já za to dávám plné 4. 5.kap. určitě zkusím, páč jsem pochopitelně po shlédnutí celé série během 12h. zvědav, jak umí režírovati  herec P.Wilson a jak bude vypadati ve finální podobě námět, který zní zajímavě a tak nějak smysluplně navazuje na 2. I když já bych raději bral další prequel s Elise a Patem a Matem.:))) P.s. a samoz., že jistý telefonát, který propojuje s 1 potěší. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z celé série se jedná o zatím nejslabší díl, ale v té duchařské bídě posledních let je to pořád nadprůměr. V zásadě se jedná o další z báchorek o strašidelném domě, do kterého po letech přijíždí hlavní hrdinka, aby si to s bubákem vyřídila jednou provždy. Atmosféru to mělo celkem slušnou, laciné lekačky na mě fungovaly, vizualice hlavního strašidla je solidní a docela mě potěšil zvrat, dá-li se to tak nazvat, který přišel v závěru. Herecky jakž takž. Lin Shaye je pro mě doplňkovou herečkou a nejsem si jist, jestli byl úplně dobrý nápad postavit film na ní. Ale tady bude problém spíš ve mě. S ostatními aktéry jsem neměl problém a potěšilo mě i to málo prostoru pro Caitlin Gerard. Podle ohlasů jsem moc nečekal, takže ve finále jsem spokojen. 70% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Většina filmu se odehrává ve městě Five Keys (Pět klíčů) v Novém Mexiku. Démon ve filmu má místo prstů pět klíčů. (MeanWhile)
  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama