Reklama

Reklama

Insidious: Poslední klíč

  • USA Insidious: The Last Key (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Čtvrtá část kultovní série Insidious odhalí záhadnou minulost vyhledávané parapsycholožky Elise. Ta v mládí žila v malém městě v Novém Mexiku, její domov však byl zároveň domovem temných sil, a tak netrvalo dlouho a její život se obrátil naruby. Nyní ji nejnovější klient přivádí zpět do domu hrůzy a Elise se musí vyrovnat s vlastní děsivou minulostí. (Falcon)

(více)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (294)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po dlhých rokoch je Elise nútená vrátiť sa do domu, v ktorom vyrastala, pretože duchovia, ktorých velmi dobre pozná, terorizujú terajších vlastníkov. Bude nútená postaviť sa všetkému, čoho sa desiatky rokov obávala a navždy skoncovať s desivými tajomstvami, ktoré sa v útrobách domu skrývajú. - U mňa velmi velká spokojnosť. V podstate jediné, čo mi u tohto hororu prekážalo, boli trochu nevhodné humorné vsuvky charakterov hraných Leighom Whannellom a Angusom Sampsonom. Mám týchto borcov rád a cením si všetko, čo pre tento žáner robia, ale keď sa už od začiatku režisér snaží budovať celú zápletku na emóciách spojených s Lin Shaye, trochu to kazí dojem. Herecky je to absolútne bezchybné a tolko hororových hviezd pokope tu už dlho nebolo. Lin Shaye sa po sedemdesiatke stala hororovou hviezdou a som zvedavý, kolko toho ešte stihne, ale aj tak jej vplyv z hororových kroník nikto nikdy nezmaže. Zaujímavo sa mi pozeralo aj na výmenu generácií. To dievčatko, ktoré hralo Elise v mladšom veku, bolo velmi presvedčivé a má podla mňa pred sebou velké veci. Josh Stewart hral tiež dobre a miestami z neho až mrazilo, rovnako ako z Javiera Boteta, ktorý konečne dostal trochu viac priestoru. Za pozornosť stojí velmi dlhý úvod, ktorý som v poslednej dobe zaznamenal len v The Hatred a tento štýl začatia príbehu sa mi velmi páči a považujem ho za najideálnejší spôsob práce s flashbackmi. Ďalší výborný príspevok do série, ktorá si ako jedna z mála drží vysokú kvalitu v každej časti a už teraz sa nemôžem dočkať tej ďalšej. + Lin Shaye + Javier Botet + Leigh Whannell + Joseph Bishara + herečka z Resident Evil: The Final Chapter + herec z The Collector, The Collection, The Neighbor a Cold Moon + herec z The Lords of Salem a The Exorcist + herečka z Smiley + herečka z Mercy a Day of Reckoning + herečka z Villisca + herec z Get Out + herečka z House of 1000 Corpses + herec z Hangman + herec z The Conjuring, Bone Tomahawk a The Conjuring 2 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Insidious: Poslední klíč“ už je takové lehké vyměknutí série, ty děsivé okamžiky nejsou vždy úplně skvělé, někdy máte pocit, že je to všechno prostě jen na efekt a ten skutečný horor se z toho nějak vytratil. Trochu to připomíná takové ty zábavnější díly seriálu „Supernatural“, kde i v nich se najdou hororové momenty. Nic to ale nemění na tom, že je to pořád horor hodně dobrý a nadprůměrný. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je patrné, že producenti v Hollywoodu chtějí ze značky Insidious vymáčknout pokud možno všechno. Aktuálně je v oblibě duchařský horor, tak proč vlastně ne. Sympatické je i to, že herci jsou stále stejní a tak to alespoň nevypadá, že si tvůrci vypůjčili jen název. V rámci hodnocení už to ale bude o stupínek horší, protože se jedná o pořád to samé. Máme tu zajímavý příběh, který se vrací na prvopočátek všeho hlavní postavy, je tu celá řada lekaček, které nezklamou a atmosféra je taky poctivá. Humorná stránka v podobě dvou poskoků hlavní postavy tu je spíš slabší stránkou celého filmu, ale pokud jedete na vlně obliby těchto filmů, jako celek Vás tento díl v podstatě nezklame. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„K ČERTU S VÁMA!...“ /// Snažej se, aby jste se nelekli když chcete vy, ale když to chcou voni…(jakože to avizujou… a vono nic a pak…KURVA!). Úvod nás přesvědčí, že Elise měla dětství na piču. I proto těmhle „věcem“ teďka rozumí… Napínavý – to vono to je. Navíc to není jen paranormální, ale jde i vo skutečný utrpení. Což je taky zajímavý. Víc než keců si užíváme atmosféry, páč ten příběh je poskládanej hlavně z toho strašení, takže jinak je celkem vo hovnu. Prostě horor. Celkem dobrej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Na domov nemám vzpomínky, ale jizvy. 2.) Fotr furt chodí do sklepa. 3.) Thx za titule „snop“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ *** ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $67,347,895Tržby Celosvetovo $167,885,588Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,851,251Tržby za predaj DVD v USA $1,818,375║ Séria Insidious si len udržiava svoj štandard. Nevybočuje, nedáva nič na vrch, má dobré momenty (úvod nie je zlý, tam to mohlo aj ostať a stavať poctivo na ňom) ale aj klasické obohrané - rutinné. Tých ako že dvoch komických krotiteľov duchov tam až tak moc nemusím, zbytočne tam trčia, ich odľahčené prkotinky, ako že hefty do tohto tipu filmu až tak moc nepatria. /55%/ ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • V otevírací víkend se očekával výdělek 20-22 milionů USD. Film nakonec utržil 29,3 milionů a je v tomto ohledu na druhém místě v celé sérii, hned za Insidious 2 (2013). (PaTeXx)
  • Režisér sa maskou démona nechal inšpirovať od filmu Sinister (2012). (ČSFD)
  • Ve scéně, kdy  Elise (Lin Shaye) hledá dveře do nemocnice, otevře jedny dveře, kde zahlédneme Daltona (Ty Simpkins), chlapce z prvního dílu, který se také objeví i na konci. (Delock)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama