Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 1
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (169)

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po docela dost špatné první epizodě se to v dalších dílech trochu zlepšilo (i když konec posledního dílu snad nemohl být horší). Opravdu bych v tom nehledal nějakou vážnou kriminálku, spíš komedii s krimi prvky. Bohužel ne vždy ta komedie funguje. Pak mi úplně neseděl Matásek, ale většinou se to dá. Na zabití času to stačí a kupodivu, pokud to porovnám s Mordpartou, tak to i docela funguje. 55 % ()

Reklama

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nápad možná dobrej, pokus o udělání českýho Schimanskiho, kterej se probudil po několika letech z komatu. Jako komedie se na to dá i koukat, některý hlášky Matáska jsou dobrý, jako krimi bych to ale vůbec nenazval. Jestli se někomu zdá, že tady všichni vypadaj opravdu jako policajti a vyšetřování má řád (zase zdravím pana Ozzy2), tak to chce hodně slušnej matroš...Hodnotit celkově zatím nebudu, počkám si, co nám z toho TV Prima udělá dál, ale nečekám zázraky, co se týká nějáký dobrý zápletky, nebo že bych byl napnutej. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náměty případů nejsou totálně debilní, ale předpokládám, že ty jsou spíše součástí koupené frenčízy a jediným větším příspěvkem z produkce Primy je tak naprosté hulvátské buranské hovado v podání Matáska, který se sice snaží, seč může, a budiž mu to přičteno k dobru, ale z těžkého podprůměru seriál sám vytáhnout nedokáže. Poněkud imbecilní a patolízalské chování postav a, přinejmenším na české poměry dost smutně laciná zápletka přivedení tohohle blba zpět do sboru namísto do blázince na převýchovu a pochopení svého místa ve společnosti prostě kazí naprosto celek. Tohle raději nemělo spatřit světla obrazovek, obzvláště v porovnání s 1. oddělením nebo Raplem. --- PS: A zase jsem si vzpomněl na skvělý a předčasně ukončený Life. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Pes Schimanski, kterého najde a následně se ujme Vojta (Vladimír Polívka), je ve skutečnosti fenka jménem Gi. Je to šampionka ve psím parkuru. Svým vzhledem okouzlila většinu štábu včetně dvou hlavních protagonistů, kteří tak psíka ochotně během natáčení scén nosili v náručí. (notozjano)
  • Golfové hřiště se nachází v obci Slapy u stejnojmenné přehrady. (rakovnik)
  • Píseň, kterou na konci hraje Polda (David Matásek) s kapelou Podlažní krytiny, je „Bigbítový dunění“ od kapely Vítkovo kvarteto. (a-ja)

Reklama

Reklama