Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (168)

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Reklama

kolemjdouc odpad!

všechny recenze uživatele

nedalo se to dokoukat.Po prvních minutách jsem si vzpoměla že jsem viděla seriál Německa Poslední polda s Baumem se stejným námětem.Taky se probral taky byl zarostlý taky dostal zpátky zbraň a odznak s pomalu stejným komentem ..... Tam se dalo dívat aspoň na toho chlapa.A viděl někdo českého policajta aby mu plandal u opasku odznak a za gatěma vzadu měl kolt (taky podobný tomu Baumovu).Zoufalá snaha o halyvúd??? ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Scénáristu Tomáše Holečka si hodlám zapamatovat - a zdaleka se mu vyhnout. Tak špatně odvedenou práci jsem dlouho neviděla. Nechápu, jak to mohlo přes tolik lidí, kteří se v každém televizním štábu vyskytuji, projít. Jeden nepříčetný člověk se vyskytnout může, to se stává, ale proč ho ostatní nezabrzdí? Protože je jim jedno, že doslova každá scénka je debilní? Přece si to nemůžou nemyslet... Takže pro prachy všechno. Druhý díl jedině po lobotomii mozku. O srovnání se seriálem "Rapl", který sleduji souběžně se ani pokoušet nebudu - tvůrce Rapla by to mohlo urazit. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Golfové hřiště se nachází v obci Slapy u stejnojmenné přehrady. (rakovnik)
  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)
  • Pivnice u Vandy, ve které tráví polda volný čas, se ve skutečnosti jmenuje Pivnice u Fandy a je hned z boku Hudebního divadla Karlín. (staki)

Reklama

Reklama