Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

Ezis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. sérii jsem neviděla. Během 2. série kvalita úžasně stoupla, nejmíň o jednu hvězdičku. Začínala takovou uhádanou Ordinací v růžové zahradě a jednoduchými příběhy, kde jsem vraha odhalila i já - a to je co říct :-) - a končila slušnými detektivními zápletkami, nečekanými zvraty a příjemným humorem. Vyloženě zázrak to není, ale potěšilo mě, že se v české kotlině našla současná detektivka, na kterou se ráda podívám. Hlavně se mně líbí neokoukaní herci, dobré hlášky a celkem i propracované postavy - ke konci 2. série jsem začala mít pocit, že scénáristi získali nadhled a mají ty své postavy rádi. A sice nejsem katolička, ale bylo super pro změnu vidět detektivku, kde hlavní policajt v kostele nenašlapuje jak po střepech a nerozhlíží se kolem, jako by zpoza sloupu měl vyskočit svatý Dyndyndon. A taky - třeba na rozdíl od Vražd v Midsomeru - bylo super vidět detektivku, kde vrahem není farář :-P Takoví skvělí kněží jako Bóďa se občas vyskytují (znám jednoho, co pět kluků vytáhl ze závislosti na automatech), takže mě potěšilo, že se taky jednou octli v mainstreamovém seriálu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Scénář 4/10/// PLUS: hláškující David Matásek, námět, některé vtipné situace vyplývající z námětu, občas potěší hudba MÍNUS: detektivní případy jsou velice průměrné, potenciál, který sliboval námět nebyl úplně využit, rodinné vztahy sráží seriál do podprůměru a nudí./// Shrnutí: Mojí chybou je, že jsem očekával seriál Polda (z Marsu), až později jsem zjistil, že vyhlížím seriál Svět pod hlavou (2017). Díky očekávání mě z počátku seriál moc nezaujal. Bohužel mě moc nebavil ani po té, co už jsem věděl, co mám očekávat. Scénář, dialogy, řešení případů a rodinné vztahy to vše je průměrné. Jediné co pobaví je ta humornější stránka vyplývající z některých hlášek, situací a občas dialogů. Určitě se jedná v rámci primácké televizní produkce o kvalitnější seriálovou tvorbu, ale v rámci konkurence seriálové tvorby jiných televizních stanic, které přinášejí lepší seriály, tento spadá do průměru./// Celkem 51%/// ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Náměty případů nejsou totálně debilní, ale předpokládám, že ty jsou spíše součástí koupené frenčízy a jediným větším příspěvkem z produkce Primy je tak naprosté hulvátské buranské hovado v podání Matáska, který se sice snaží, seč může, a budiž mu to přičteno k dobru, ale z těžkého podprůměru seriál sám vytáhnout nedokáže. Poněkud imbecilní a patolízalské chování postav a, přinejmenším na české poměry dost smutně laciná zápletka přivedení tohohle blba zpět do sboru namísto do blázince na převýchovu a pochopení svého místa ve společnosti prostě kazí naprosto celek. Tohle raději nemělo spatřit světla obrazovek, obzvláště v porovnání s 1. oddělením nebo Raplem. --- PS: A zase jsem si vzpomněl na skvělý a předčasně ukončený Life. ()

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nápad možná dobrej, pokus o udělání českýho Schimanskiho, kterej se probudil po několika letech z komatu. Jako komedie se na to dá i koukat, některý hlášky Matáska jsou dobrý, jako krimi bych to ale vůbec nenazval. Jestli se někomu zdá, že tady všichni vypadaj opravdu jako policajti a vyšetřování má řád (zase zdravím pana Ozzy2), tak to chce hodně slušnej matroš...Hodnotit celkově zatím nebudu, počkám si, co nám z toho TV Prima udělá dál, ale nečekám zázraky, co se týká nějáký dobrý zápletky, nebo že bych byl napnutej. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • "Mám hlad jak Čenkovej deti," hovorí Michal Bříza. "Čenkovej deti" je knižka pre deti od spisovateľa Fraňa Kráľa z roku 1932, ktorá tematizuje život slovenských chudobných ľudí v období 30. rokov 20. storočia. Bola to povinná literatúra na základných školách v čase socializmu. (dyfur)
  • Pivnice u Vandy, ve které tráví polda volný čas, se ve skutečnosti jmenuje Pivnice u Fandy a je hned z boku Hudebního divadla Karlín. (staki)
  • Hospoda u Vandy, kam filmoví hrdinové chodí na pivo, se ve druhé sérii již nenatáčela v karlínské Pivnici u Fandy, neboť ta byla v rámci rekonstrukce Negrelliho viaduktu v létě 2017 zcela zbořena. (GeusX)

Reklama

Reklama