Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

Han22 

všechny recenze uživatele

Obvykle český seriály nesleduju, natož abych hodnotil. Ale musím uznat, že Polda mě chytl. Jistě je to obyč. kriminálka šmrcnutá trochou těch rodinných pout a nedojde v ní za celých osm dílů k jediné akční scéně. Na druhou stranu David Matásek si to jako devadesátkový drsný dinosaurus dává jak sviňa a v kontrastu s jeho macho povahou vyniká (záměrná?) nevýraznost zejména jeho parťáka, ale i psycholožky. Navíc je to aspoň pro mě vtipný, protože devadesátky ještě pamatuju, v každém díle hrají super písničky a především za krásných 8 dílů to končí. Žádná natahovaná mnohatisícidílná sračka typu Ulice. Takže za mě 4* a ten shitstorm některých uživatelů (odpady po prvních 10 minutách jednoho dílu) opravdu nechápu. PS: Líbí se mi ta hospoda, kam krom hlavních hrdinů nikdo nechodí... z čeho proboha vydělávají? :) ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Po docela dost špatné první epizodě se to v dalších dílech trochu zlepšilo (i když konec posledního dílu snad nemohl být horší). Opravdu bych v tom nehledal nějakou vážnou kriminálku, spíš komedii s krimi prvky. Bohužel ne vždy ta komedie funguje. Pak mi úplně neseděl Matásek, ale většinou se to dá. Na zabití času to stačí a kupodivu, pokud to porovnám s Mordpartou, tak to i docela funguje. 55 % ()

Reklama

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

Sexton odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem tomu opravdu dát šanci.. ale tento seriál je opravdu velice jednoduchej, úplně neuveřitelné, jak po 20 letech v komatu, během jednoho dne se stihne vyřešit téměř vše, včetně bydlení... to ale není to nejhorší.. Po shlédnutí prvního dílu vzniká hned několik otázek na zamyšlení... SPOILEROVÉ OTÁZKY : 1) "Proč pan Sýkora před 15 lety nepožadoval udělat test DNA rukavic, které nebyly jeho a nakonec ho usvědčily.2)"Proč k té vraždě vlastně došlo?" ( pan Sýkora si odseděl 15 let za vraždu, kterou nespáchal. Tak proč ho původní vrazi zavraždili?) :-) Skutečně tento jednoduchý seriál nemá smysl sledovat.. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Premiéru si nenechalo ujít 1,03 milionu diváků starších 15 let, což z něj činí nejsledovanější pořad v sobotním hlavním vysílacím čase. (rublik05)
  • Případ se udál v hotelu Sen v Senohrabech u Prahy. (rakovnik)

Reklama

Reklama