Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 2
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (169)

Han22 

všechny recenze uživatele

Obvykle český seriály nesleduju, natož abych hodnotil. Ale musím uznat, že Polda mě chytl. Jistě je to obyč. kriminálka šmrcnutá trochou těch rodinných pout a nedojde v ní za celých osm dílů k jediné akční scéně. Na druhou stranu David Matásek si to jako devadesátkový drsný dinosaurus dává jak sviňa a v kontrastu s jeho macho povahou vyniká (záměrná?) nevýraznost zejména jeho parťáka, ale i psycholožky. Navíc je to aspoň pro mě vtipný, protože devadesátky ještě pamatuju, v každém díle hrají super písničky a především za krásných 8 dílů to končí. Žádná natahovaná mnohatisícidílná sračka typu Ulice. Takže za mě 4* a ten shitstorm některých uživatelů (odpady po prvních 10 minutách jednoho dílu) opravdu nechápu. PS: Líbí se mi ta hospoda, kam krom hlavních hrdinů nikdo nechodí... z čeho proboha vydělávají? :) ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem v jistém Streemovém Pořadu slyšela, jak moderátor sršel oheň a síru na tento nový krimi seriál, neododlala jsem a pustila si první díl. Čekala jsem srágoru a ejhle, ona je to dobrá kriminálka a prvky komedie. Jako skoro vrstevnice Matáska, se dokáži do jeho pocitů reálně vcítit. Jistě, některé jeho zápolení s technikou je dost nadsazené, ale jako celek pochopitelné. Příjemné je i to, že se tvůrci zatím moc nebabrají v emocích jednotlivých protagonistů, ale spíše jen povrchově naznačují. Scénář není bůhví jaký klenot, nicméně dá se. Dialogy a některé hlášky jsou opravdu vtipné, herecké výkony úměrné žánru a formátu. Trochu mi tam chybí nějaká akce, napětí, prostě to co ke správné kriminálce s drsným poldou patří. Takto to spíše působilo jako parodie na drsňáka. Jak se bude seriál a jednotlivé postavy vyvíjet uvidíme v dalších dílech. Po shlédnutí druhé řady a sedmi dílech třetí musím říci, že jsem nadšená. Zatímco v druhé řadě došlo k poklesu úrovně, jakoby místy seriál neměl už tolik co nabídnout, hlavně některé vztahy byly dosti uměle natahované, tak celá třetí řada je rozhodně zatím nejlepší. Přibylo akce, hodně dobrých hlášek, napětí a celkově vše tak nějak funguje. Jednotlivé postavy se velmi dobře vyvíjejí, chemie funguje. Za mne 4+3+5 hvězd, tedy cca 80%. Asi nejlepší český kriminální počin od Kriminálky Anděl 1. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Michale, půlku života jsi strávil v kómatu !! Řekni mi jedinej důvod, proč bys měl řídit ty !!" - "Dvacet let bez nehody.." ;) No, upřímně řečeno bez ohledu, či možná i právě pro ni, na franšízu jsem od Príma televize čekal nějakej vztahovej Fui(t), a toho se mi, zdá se, nakonec částečně i dostalo.. Navíc s téměř nekončícím popíkovým hudebním motivem.. Doba je zlá a uspěchaná, a tak si tvůrci vzali ten zajímavý motiv uzdravování a zároveň objevování neznámého, ten naopak platí za červenou nit série, pěkně kvapíkem.. Koncept buddy movie a kontrastní motivy asociálního machodinosaura v jednadvacátém století, s nedůsledností vlastní většině tuzemské tvorby, vlastně i funguje, ovšem znovu očekávaně na úkor detektivky, která naopak nestojí za psí prd.. Zdálo by se to jako příjemné ozvláštnění žánru, ovšem není tomu tak, když se dá dost ztěží mluvit i o nějakém mezižánrovém překlápění.. Nicméně casting se povedl, David Matásek asociující Schimanskiho má charisma a svou roli si docela minimalisticky užívá, podobně jako zbytečně nevyužitý Jiří Vyorálek.. Jsem zvědav, jak se to dál vyvine ?? Spíš už ani ne.. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Vidim, ze namet je prevzaty ze zahranici, tak ani tu originalitu nemohu kladne hodnotit... Ono, vratit se do bezneho zivota po X letech je celkem zajimave, ale maximalne v komedialnim zanru nebo nejakem psychologickem dramatu. V kriminalce to pusobi docela divne, pripady samotne jsou upozadene a celkove mi vyznivaji hodne nezajimave a ani je nejak neresim. Zoufale dialogy. Matasek jinak v klidu, celkove je to vsak uplne o nicem a za par mesicu si na tento serial nikdo nevzpomene. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Nápad možná dobrej, pokus o udělání českýho Schimanskiho, kterej se probudil po několika letech z komatu. Jako komedie se na to dá i koukat, některý hlášky Matáska jsou dobrý, jako krimi bych to ale vůbec nenazval. Jestli se někomu zdá, že tady všichni vypadaj opravdu jako policajti a vyšetřování má řád (zase zdravím pana Ozzy2), tak to chce hodně slušnej matroš...Hodnotit celkově zatím nebudu, počkám si, co nám z toho TV Prima udělá dál, ale nečekám zázraky, co se týká nějáký dobrý zápletky, nebo že bych byl napnutej. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • "Mám hlad jak Čenkovej deti," hovorí Michal Bříza. "Čenkovej deti" je knižka pre deti od spisovateľa Fraňa Kráľa z roku 1932, ktorá tematizuje život slovenských chudobných ľudí v období 30. rokov 20. storočia. Bola to povinná literatúra na základných školách v čase socializmu. (dyfur)
  • V čase 7:25 se objeví ÚOOZ (Útvar pro odhalování organizovaného zločinu). Je to útvar, který neexistuje od roku 2016. Rozpuštění útvaru tenkrát vyvolalo ostré reakce části veřejnosti i policejních špiček (a tedy vyjádření Fišera může znít jako hrubá neznalost tvůrců seriálu, či nesouhlas se současným vedením). Místo ÚOOZ byla zřízena NCOZ (Národní centrála proti organizovanému zločinu). (kjama)

Reklama

Reklama