Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 3
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 3

Recenze (169)

StrixCZ 

všechny recenze uživatele

Hodnotím na základě jedné náhodně zachycené epizody (5. série - Tygři), ale pro mě osobně příjemné překvapení v rámci české seriálové produkce posledních let. Základní premisu (ani předlohu) neznám, ale herci hrají uvěřitelně, hlášky baví a příjemně odlehčují obvykle těžkotěžkou atmosféru průměrné kriminálky (žánr, kterému se obvykle spíše vyhýbám) a zároveň marně hledám vyloženě trapné momenty. V rámci televizní produkce konečně něco, co (alespoň na první dojem) vyčnívá! ()

Flaxik 

všechny recenze uživatele

Už jsem se těšil, jak naplivu síru, bahno, magma a smegma na další trapný výplod středoevropských televizních kuchyní, ale po pilotním dílu jsem prudce přehodnotil své stanovisko. Matásek je drsoň jak z osmdesátkových kriminálek a Orozovič bezvadný upjatý debil. Prostě dvojka k pohledání. Humor není taková křeč, jak bývá v českých seriálech tradicí a s povděkem jsem postrádal i ochotnické herecké výkony. Drhnoucím elementem je scénář. Když odmyslím prostinkou zápletku, známou asi z milionu jiných kriminálek, tak i ta logika tu a tam kulhne. Jestliže je jasně řečeno, že seriál se odehrává v roce 2016 (viz narážka, že Číňani koupili Slávii) a Matásek byl 20 let v kómatu, je trochu podivné, že mu jako vyšetřovateli nic neříká pojem mobilní telefon (v roce 1996 už mobily v ČR běžely pátým rokem), stejně jako nekonformní přístup k vyšetřování, který je obšlehnutý spíš z amerických, než českých poměrů. I když úplně nelovískuju, rozhodně palečkuju, těším se na další díl a plácám dočasné a nekritické 4. Po 8. dílu...nadšení utlumeno. Ač se to stále dá sledovat bez újmy na zdraví, až zase takový odvaz se nekoná. Zůstaneme na průměru. ()

Reklama

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Pro mě příjemný seriál z kriminálního prostředí o policajtovi, který se probudí po dvaceti letech z komatu. Dostane mladého parťáka, který má svůj názor na policejní techniky a předpisy. Jenže stará škola, je stará škola a tam se pro povolení k domovní prohlídce nechodí daleko. A tak není o kriminální i vtipné scénky nouze. Jediná škoda, že s přibývajícími díly, kvalita lehce klesá. Ale za mě chvalitebný, protože se točí daleko šílenější seriály! 75% ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Taky bys něco mohl nýst ty, ne?" "Já nesu odpovědnost." Po třetí sérii zvedám na maximální počet hvězdiček. Seriál si né jenom drží svou velmi dobrou kvalitu, ale dokonce ji i velice slušně zvedá dál nahoru. Třetí série nemá ani jeden slabší díl nebo nevýrazný případ. Všechny případy se jim povedlo udělat velice zajímavě a dokonce i se slušným morálním zamyšlením. Co se osobních dějových linií týče, tak ty se taktéž povedli velice dobře. David Matásek je v té roli opravdu vynikající. Igor Orozovič mu výborně sekunduje a zbytek týmu v podání Kolesárová, Pavelka a Vyorálek jsou taktéž skvělí. Celý seriál je prošpikovaný výtečnými humornými scénkami. Některé hlášky jsou vážně velice dobré a v některých konkrétních situacích až smrtící. To vše dokresluje naprosto perfektní soundtrack s fantastickým výběrem písní, který celý seriál povyšuje na úplně jinou úroveň. Je to sice stále jen "česká produkce," ovšem to nic nemění na tom, že se seriál snaží, i přes omezené zdroje vytáhnout z toho maximum a co nejvíce se přiblížit úspěšným západním kolegům, ale zároveň se mu daří zachovat si svou vlastní tvář. Asi nikdy nic mě z české seriálové produkce neoslovilo a nebavilo tak hodně jako právě Polda(možná leda comeback), takže nemůžu jinak než dát 5* 91% PS: Úvodní znělka je boží. ♥   EDIT: 1. Série  4*,  2. Série 4,5*,  3. Série 5*,  4. Série 4*, 5. Série 3*,  6. Série 4* ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně to baví, mně se to líbí. Na nic si to nehraje, nic to nepředstírá. Myšlenka sice trochu ujetá, že se někdo po 20 letech probudí z kómatu, nicméně naštěstí už tohle téma je víceméně opuštěno a seriál si žije svým vlastním životem. Herci jsou úžasní a řekl bych, že je to taky hodně baví, což je rozhodně na place vidět. Žádná zásahovka, žádné majáky, žádné šílené akční scény, které stejně neumíme. A při tom vtip a sarkase. Postavy jednají tak jak od nich člověk očekává a jsou to normální lidi. Ve většině případů to má i logiku a není to nějaký vyumělkovaný případ ala Agáta Christie, jejíž vymyšlené příběhy jsem nikdy neměl rád. Kdo od toho nic nečeká tak se myslím královsky baví. A to se u kriminálního seriálu povede málokdy.... Jen víc takových příběhů ! ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Natáčelo se v bývalém černouhelném dole Mayrau ve Vinařicích u Kladna. Důl ukončil těžbu v roce 1997. Těžilo se z hloubky kolem 500 metrů. Jámy jsou zasypané, podzemí se tedy mohlo točit pouze v cvičné štole. Těžba na Kladensku byla ukončena v roce 2002. (rakovnik)
  • V čase 52:26 je na autě vidět, že pod SPZ AKR 01-44 se ukrývá nová SPZ. (jiricek33)
  • Letecké záběry na seriálové sídlo policie zachycují palác Crystal v Praze na Vinohradech, v sousedství Olšanských hřbitovů. (rakovnik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno