Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
  • Slovensko Polda
TV spot 6
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 6

Recenze (169)

dragon94 

všechny recenze uživatele

"Taky bys něco mohl nýst ty, ne?" "Já nesu odpovědnost." Po třetí sérii zvedám na maximální počet hvězdiček. Seriál si né jenom drží svou velmi dobrou kvalitu, ale dokonce ji i velice slušně zvedá dál nahoru. Třetí série nemá ani jeden slabší díl nebo nevýrazný případ. Všechny případy se jim povedlo udělat velice zajímavě a dokonce i se slušným morálním zamyšlením. Co se osobních dějových linií týče, tak ty se taktéž povedli velice dobře. David Matásek je v té roli opravdu vynikající. Igor Orozovič mu výborně sekunduje a zbytek týmu v podání Kolesárová, Pavelka a Vyorálek jsou taktéž skvělí. Celý seriál je prošpikovaný výtečnými humornými scénkami. Některé hlášky jsou vážně velice dobré a v některých konkrétních situacích až smrtící. To vše dokresluje naprosto perfektní soundtrack s fantastickým výběrem písní, který celý seriál povyšuje na úplně jinou úroveň. Je to sice stále jen "česká produkce," ovšem to nic nemění na tom, že se seriál snaží, i přes omezené zdroje vytáhnout z toho maximum a co nejvíce se přiblížit úspěšným západním kolegům, ale zároveň se mu daří zachovat si svou vlastní tvář. Asi nikdy nic mě z české seriálové produkce neoslovilo a nebavilo tak hodně jako právě Polda(možná leda comeback), takže nemůžu jinak než dát 5* 91% PS: Úvodní znělka je boží. ♥   EDIT: 1. Série  4*,  2. Série 4,5*,  3. Série 5*,  4. Série 4*, 5. Série 3*,  6. Série 4* ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádnej zázrak, Matáskův tvrďák je směšnej, ale jakž takž to aspoň trochu má hlavu a patu a je to klasická průměrná česká krimi. Mimochodem, ta idea s návratem Matáska do "budoucnosti" je vlastně variace na ideu původní předlohy Světa pod hlavou. No a tady je výsledkem tohle, na Čt v opačném čase trochu nechtěný (mám takový pocit) skvost. Jenže když to porovnám s řadou jiných českých kriminálek, na které se koukám radši, než na ty současné americké, kde člověk přestává vnímat, kdo je kdo a kde se to odehrává, tak tohle se dá. Rozhodně je to o parník lepší, než třeba novácká Dáma a Král s odpuzujícím Donutilem. A nebo sračkou z ČT, se kterou nedokázal udělat nic ani sám Hřebejk - tuším Kriminálka Plzeň. A mohl bych jmenovat další. Takže celých 60% asi ne, ale nad padesát ano. ()

Reklama

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože takovou blbost,aby člověk pohledal.Matásek musí být hodně zoufalý,když roli v takové hovadině vzal.Po dvaceti létech v komatu by měl ten zoufalec tak atrofované svalstvo,že by se musel zgruntu znovu všechno učit i chodit,mimo to,že by si zřejmě nepamatoval ani jak se jmenuje,natož svou minulost.Že tak hloupé sci-fi předloží divákovi tv Prima a bude naivně doufat v ohromující úspěch,to bych nečekal.Režisér tohohle braku musí být naprosto slabomyslný a scénáristé na tom budou s inteligencí hůř,než zmrzlá makrela.Ještě,že to dávali dohromady tři.Jeden by snad takovou koninu snad ani zvládnout nemohl. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Kdyby David Matásek nevyměkl, mohl bejt ikonou všech nácků. Bohužel pro něj i pro nás se ale dal na herectví. A občas dostane příležitost zmrvit nějakou další postavu. Tady se mu to daří v nebývalé míře. Chlap se zajímavou vizáží, ale běda když otevře pusu. Neubližuje mu přitom pouze jeho (ne)herecká strnulost, ale i papírem šustící repliky. Vizuál a zbytek castingu dobrý, za to ty pecky. ()

gu-staff 

všechny recenze uživatele

Mám takovej pocit někde hluboko uvnitř, že bych se za to měl stydět, ale mně se to docela líbilo. Prostě jste večer doma, a nic nedávaj, tak se mrknete na další díl, co dávali o víkendu, když jste někde kalili, a nemáte problém to dokoukat. Dokonce i Kendy tady je docela v klidu. Žádný hajlování, ani koukáni se skrz obdélníček, tvořený jeho palci a ukazováčky. Epický byl ten díl, kde konečně ojel tu psycholožku. Protože ji chtěl ojet od začátku, a ona furt dělala vofrky, jako kdyby ji měla zašitou. Takže jsem zažil naprostý zadostiučinění, že ji ho tam konečně frknul. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • Záběry z Floridy byly ve skutečnosti natáčeny v Barceloně. (rakovnik)
  • Na konci epizody zazní píseň z filmu Hříšný Tanec (1987) – „The Time of My Life“. Film je v epizodě také zmíněn. (Katka189)
  • „Slušná čtvrť“ se nachází v Praze - Hodkovičkách, natáčelo se v Klánově ulici. (rakovnik)

Reklama

Reklama