Reklama

Reklama

Polda

(seriál)
TV spot 1
Česko, (2016–2024), 59 h 7 min (Minutáž: 54–59 min)

Režie:

Jaroslav Fuit

Kamera:

Aleš Hart

Hrají:

David Matásek, Igor Orozovič, Vladimír Polívka, Ondřej Pavelka, Lenka Vlasáková, Jiří Vyorálek, Jana Kolesárová, Mário Kubec, Zdeněk Vencl, Jan Chudý (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič). (oficiální text distributora)

Videa (6)

TV spot 1

Recenze (169)

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavní hrdina se oficiálně probudí do současnosti po dvaceti letech z roku 1996 v komatu , ale dle zpracování se spíše probudí po třiceti letech a to rovnou z osmdesátkového béčkového testosteronovéhoh akčňáku. Matáskův přehrávaný ranař v kožené bundě a s bubínkovým koltem a pouty za pasem vypadá parodicky, ale když se člověk trochu rozkouká a přijme to jako odlehčený žánr ( navzdory tomu, že vizuelně jsou všechny detektivky od Primy naprosto šablonovitě stejné, včetně toho, že z nějakého neznámého důvodu mají tvůrci na Primě problém se zobrazením základní nahoty jako v americkém filmu ) tak se místy celkem může i zasmát. Dialogy kralují nad akcí a vyšetřováním.Je to určitě lepší než VIP vraždy a asi na stejno s Mordpartou, ale kvalit průměrných detektivek na ČT to nedosahuje. ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Tak jsem právě viděl první minuty. Začalo to jeho probuzením z x-letého komatu během prvních 15 vteřin (okoukáno asi z Těžko ho zabít se Seagalem), následovali Offspring, Robbie Williams, Coldplay, zánovní revolver, cigaretka a hláška "Home, sweet Home", ale mám tušení, že nic z toho nezakryje tu šílenou snahu působit světově při absenci jakékoli kvality. Ještěže se to aspoň jmenuje jen Polda, ne Drsnej polda z přístavní ulice... ()

Reklama

JB001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic jsem od pilotního dílu nečekal a nebyl jsem tudíž zklamán. Jako kriminálka nezajímavý případ, jako komedie to taky nefunguje a Matásek jako polda mi taky nesedí. Prostě jeden díl a dost. V porovnání s Raplem jedna velká bída... Ale. Never say never again a podíval jsem se ze záznamu i na druhý díl. Musím konstatovat, že jsem se u druhého dílu pobavil a i ty Matáskovy hlášky mi dnes sedly... ()

tata22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mně to baví, mně se to líbí. Na nic si to nehraje, nic to nepředstírá. Myšlenka sice trochu ujetá, že se někdo po 20 letech probudí z kómatu, nicméně naštěstí už tohle téma je víceméně opuštěno a seriál si žije svým vlastním životem. Herci jsou úžasní a řekl bych, že je to taky hodně baví, což je rozhodně na place vidět. Žádná zásahovka, žádné majáky, žádné šílené akční scény, které stejně neumíme. A při tom vtip a sarkase. Postavy jednají tak jak od nich člověk očekává a jsou to normální lidi. Ve většině případů to má i logiku a není to nějaký vyumělkovaný případ ala Agáta Christie, jejíž vymyšlené příběhy jsem nikdy neměl rád. Kdo od toho nic nečeká tak se myslím královsky baví. A to se u kriminálního seriálu povede málokdy.... Jen víc takových příběhů ! ()

Ajfist odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bože takovou blbost,aby člověk pohledal.Matásek musí být hodně zoufalý,když roli v takové hovadině vzal.Po dvaceti létech v komatu by měl ten zoufalec tak atrofované svalstvo,že by se musel zgruntu znovu všechno učit i chodit,mimo to,že by si zřejmě nepamatoval ani jak se jmenuje,natož svou minulost.Že tak hloupé sci-fi předloží divákovi tv Prima a bude naivně doufat v ohromující úspěch,to bych nečekal.Režisér tohohle braku musí být naprosto slabomyslný a scénáristé na tom budou s inteligencí hůř,než zmrzlá makrela.Ještě,že to dávali dohromady tři.Jeden by snad takovou koninu snad ani zvládnout nemohl. ()

Galerie (614)

Zajímavosti (36)

  • V čase 16:00 leží na stole „mrtvola", která viditelně dýchá. (Proste..Jana)
  • Premiéru si nenechalo ujít 1,03 milionu diváků starších 15 let, což z něj činí nejsledovanější pořad v sobotním hlavním vysílacím čase. (rublik05)
  • Píseň, kterou na konci hraje Polda (David Matásek) s kapelou Podlažní krytiny, je „Bigbítový dunění“ od kapely Vítkovo kvarteto. (a-ja)

Reklama

Reklama