Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wendy Darlingová je romantička s velkou fantazií a touhou po dobrodružství. Chtěla by napsat knihu o pirátech a bratrům Johnovi a Michaelovi vypráví po večerech příběhy o Peteru Panovi. Její sny občas komplikují život nejen jí samotné, ale i jejím blízkým. Jednoho večera se u ní v pokoji objeví Peter Pan s vílou Zvoněnkou. Hledají chlapcův vzpurný stín, který tu zůstal po předchozí noci, kdy Peter za oknem poslouchal dívčino vyprávění. Dívka mu utržený stín znovu přišije a Peter jí na oplátku vypráví o Ztracených chlapcích. Přemluví ji, aby s ním odešla do Země-Nezemě, plné dobrodružství, kde neplatí pravidla dospělých. V Zemi-Nezemi se Wendy stane svědkem útoku kapitána Hooka na Ztracené chlapce a sama málem padne za oběť chlapcům, jimž žárlivá Zvoněnka namluvila, že je pták, kterého mají sestřelit. Její bratři se dostanou do rukou Hooka, který je společně s indiánskou princeznou uvězní v jeskyni zaplavované vodou, ale Peter Pan je osvobodí, i když je nucen svést se zuřícím Hookem souboj na život a na smrt. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

haushinkaa 

všechny recenze uživatele

Když jsem byla v kině na Panovi, v celém sále se mnou byla jen kamarádka a tři maminky s maximálně šestiletými dětmi. Když jsme opouštěly s kamarádkou kino, obě dvě jsme byly ubrečené. Jeremy Sumpter byl strašně krásný Petr a já ho zbožňovala, s Wendy/ Rachel se k sobě výborně hodili a Jason Isaacs byl dokonalý Hook. Velmi sympaticky na mě působil pan Smee. Asi kvůli všemu tomuhle jsem měla jediné přání k narozeninám: originál kazetu Petra Pana. Takže shrnutí: mně se to moc líbilo. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Třeba takovému Spielbergovému Hookovi to nesahá ani po kotníky a ani efekty nejsou, vzhledem k velkým nákladům, nějak zvlášť působivé. Výprava spíše průměr. Jediné, co tak zůstává, jsou sympatičtí mladí herci a hlavně Jason Isaacs, který si svou roli skutečně labužnicky vychutnal a bez něj by to byl s prominutim shit. Takhle aspoň průměr. ()

Reklama

Rover 

všechny recenze uživatele

Já moc nechápu, proč tak malé hodnocení? Ten film byl moc pěkný. Krásná milá pohádka, která musí potěšit všechny děti a nejen je. Jeremy Sumpter hraje výborně, stejně jako ostatní dětští herci. Snímek samozřejmě v mnoha věcech pokulhává, ale celkový dojem je velice příznivý. HUDBA: James Newton Howard - pohádková, ne přímo podařená, ale na to já jsem dost náročný, takže byla hezká. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Byla jsem docela zvědavá, jak dopadne hraná verze populární knížky, zvláště po hodně slabé animované verzi. Dalším lákadlem pro mě byl můj velký oblíbenec Jason Isaacs v roli Kapitána Hooka. Ten mě, jak je u něj dobrým zvykem, rozhodně nezklamal, se samotným filmem je to už trochu horší. Je totiž točen výhradně pro děti, a tak si ho dospělí příliš neužijou. Navíc je tu na dětský film celkem dlouhá stopáž a poměrně dost scén, ve kterých někdo někoho zabije a nikdo pomalu ani nehne brvou. Ve filmu pro děti, bych to rozhodně nečekala. Dalším nedostatkem jsou triky, které i přesto, že měl film obrovský rozpočet (100 milionů dolarů) a tvořili je lidé z ILM, rozhodně nenadchnou. Výprava snímku je krásně pohádková (bez debat kýčovitá) a několik scén je opravdu zábavných a na diváka dýchá příjemná atmosféra. Je tu ale také spousta hluchých míst a ústřední dvojice dětských herců nepředvádí nic zvláštního. Typově jsou sice role Wendy a Petra Pana dobře obsazené, jejich představitelé se však zmůžou jen na sladké úsměvy. Alespoň, že ten Jason Isaacs je pořád tak skvělý coby záporák. - **1/2 ()

Sabiana 

všechny recenze uživatele

Moc hezký příběh vyumělkovaný víc než je zdrávo. Některé scény jsou udělané doslova kouzelně, při jiných si člověk musí zacpat uči a zavřít oči, aby se nesmál (trapnosti) v nevhodnou chvíli. Do dvanácti let se bude líbit asi každému, 12+ to musí brát trochu s nadhledem a brát na vědomí, že je to jen pohádka pro děti... Ale skvělý Jason Isaacs to vždykcky jistí ;) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (37)

  • Scéna z traileru, kde se objeví trhlina v ledu, byla natočena s miniaturou lodi a ve filmu se nakonec vůbec neobjevila. (Listeroman)
  • Jeremy Sumpter (Peter Pan) povedal: „Keď som videl Rachel (Wendy Darling) druhýkrát, hneď som sa do nej zamiloval. Snažil som sa na ňu zapôsobiť, tak som na trampolíne skákal ako najvyššie sa dalo a skoro som sa zabil. Je to skvelá malá herečka a bude z nej veľká hviezda." (Kacenka616)
  • Pirátskou loď, vytvořenou pro potřeby natáčení týmem designérů, bylo třeba před finálním použitím nejpre poničit, aby dostala starobylý nádech. (Listeroman)

Související novinky

Pražský filmový orchestr se vrací

Pražský filmový orchestr se vrací

16.10.2011

Příznivci filmové hudby budou mít již brzy další příležitost k nevšednímu zážitku. Ve středu 23. listopadu v 19:30 se v pražském Rudolfinu uskuteční další koncert Pražského filmového orchestru, který… (více)

Reklama

Reklama