Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (102)

Aljak 

všechny recenze uživatele

V podstate dosť bizarný film, ktorý sa na prvý pohľad točí len okolo jedných hodiniek, avšak záber je ďaleko väčší a obsiahlejší. Keď sa tak človek nad tým zamyslí, tak je to v podstate vizitka dnešnej doby, kde sa človek dočká uznania akurát tak verejne, keď sa všetci pozerajú, ale inak sa aj tak každý správa egoisticky a často aj povýšenecky. Chudák Canko nestál o slávu, len chcel byť čestným a žiť si svoj život. Ako sa však ukázalo, čestnosť so sebou prináša aj rôzne následky, ktoré človeka dokážu obrať aj o vlastnú dôstojnosť. Aké z toho plynie ponaučenie? Buďte ľahostajní a budete mať pokoj (hoci pre cnostného človeka so svedomím a česťou je byť ľahostajným veľmi ťažké). ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tak to byl krutý, bohužel pravdivý zpravodaj dnešní doby. Tichý hrdina žijící si domácí život s králíky, dokud mu prostinká zápletka nezkomplikovala život. Sláva má holt dvě tváře a tady ukázala tu nejkrutější a nejnespravedlivější. Film byl tak chytře natočený, že se s postupujícím dějem jsem byl tak nasranej, až jsem u toho nevydržel sedět. Jeden z nej filmů letošního roku. 100% ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Chápeš to jo, Bulharsko - Řeckej film :o). Už mám asi všecky ostatní filmy skouknutý, když mi to v hledáčku (kterej je zde na csfd fakt jedničkovej) hledá takovýhle exotický filmy :o). Jako ale solidní drama. O jednom jednodušším, kterej našel mrdu peněz na kolejích, ale vrátil ji. No a jestli si myslel, že tím to pro něj skončilo a že si bude v klidu dál živořit ten svůj život, tak pravej opak. Kdyby si ty prachy nechal, měl by se rozhodně líp a všichni ostatní taky. Jeho protějšek - kariéristka s přízviskem "dominus bruntálus", tak ta diktovala všem jako zvon. Uplně si dokážu představit jejího bezradnýho manžílka, páč sem taky kdysi taky něčím podobným disponoval :o). Buď jak buď, tak sem rád, že občas zabrousím i do takle exostickejch zemí, do kterejch bych se nikdy jinak těžko podíval... ()

progression 

všechny recenze uživatele

Za dobrotu na žebrotu. Výborné bulharské tragikomické drama o jednom poctivém železničáři. Nadčasové i nadgeografické drama (mohlo se udát kdekoliv i kdykoliv) je natočeno originální a poutavou formou. Až tak moc se toho neděje, přesto se divák ani na chvilku nenudí. Příběh jednoho (bezmocného) poctivce proti "moci státu" je provázen dramatickými i tragikomickými situacemi. Představitelka Julie se úspěšně zařadila do mé TOP 10 největších filmových záporáků (těch, které jsem i při své mírumilovné povaze chtěl při sledování filmu "přiškrtit"). Na Michela Bouqueta (Dva muži ve městě) sice neměla, ale v mé topce je pevně ... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Králíčci mí ušatí, kdo vám vodu nalije? Fousáč už se nevrátí, jinde své dny dožije. Dráždí mě drážní karma, v životě nic není zdarma." V Bulharsku jako v Česku. Šikulové kradou naftu z lokomotiv, manuální nešikové sedí na ministerstvech a kradou miliony, premiéři a prezidenti kradou iluze voličům, novináři kradou pravdu, 40leté bezdětné workoholičky kradou čas, svůj i partnerův (a příležitostně i hodinky poctivým nálezcům).  Zkrátka krademe všichni. Protože i ten "Kdo nekrade, okrádá rodinu", jak jsme se při budování komunismu spiklenecky pochechtávali ve fabrikách nebo u piva v nádražních restauracích. Jen občas nějakej blbec poctivě odevzdá nález. Mravní poselství příběhu neuchopitelné, dokonce ani svalnatou rukou pochůzkáře, zvyklou na máchání těžkým železničním klíčem. Práci čest? Jo, jo. S poctivostí nejdál dojdeš... a v té dálce chudý pojdeš. Film v kostce: Tak dlouho se chodí se džbánem králíkům pro vodu, až se ajznboňák na PR babu utrhne. ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama