Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když zaměstnanec železnic Canko Petrov najde na kolejích obrovské množství peněz, rozhodne se celý obnos vrátit na policii. Netuší však, jak fatální soukolí událostí tímto bohulibým činem dává do pohybu. Vděčný stát jej odmění novými náramkovými hodinkami. Pragmatická kariéristka Julia v čele PR oddělení Ministerstva dopravy mu však mezitím omylem ztratí jeho vlastní hodinky, které pro něj mají značnou emocionální hodnotu. A právě zde začíná zoufalá Cankova snaha získat zpět nejen své staré „Slavy", ale i svou důstojnost. (Film Europe)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (102)

iamek 

všechny recenze uživatele

Film, který spíše připomíná novou Rumunskou vlnu, než tvorbu bratří Dardennových. Tvorbu Dardennových to připomíná maximálně co se týče ozvučení, takže stejně jako Dardennovci, tak ani duo Grozeva - Valchanov nepotřebují žádný soundtrack a vystačí si se zvukem ulice a film díky tomu působí více autenticky. Příběh je o prohnilosti státní aparatury, kdy lidem na vysokých postech jde jen o funkci a dobré jméno před médii. Vše ostatní jde stranou a je jedno za jakou cenu. Klidně i za zničení lidského života. Role Petrova je precizně napsaná a Stefan Denolyubov tuhle těžkou roli zvládl na jedničku. A takový závěr uvidíte jen u evropských artovek a díky bohu za to. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Králíčci mí ušatí, kdo vám vodu nalije? Fousáč už se nevrátí, jinde své dny dožije. Dráždí mě drážní karma, v životě nic není zdarma." V Bulharsku jako v Česku. Šikulové kradou naftu z lokomotiv, manuální nešikové sedí na ministerstvech a kradou miliony, premiéři a prezidenti kradou iluze voličům, novináři kradou pravdu, 40leté bezdětné workoholičky kradou čas, svůj i partnerův (a příležitostně i hodinky poctivým nálezcům).  Zkrátka krademe všichni. Protože i ten "Kdo nekrade, okrádá rodinu", jak jsme se při budování komunismu spiklenecky pochechtávali ve fabrikách nebo u piva v nádražních restauracích. Jen občas nějakej blbec poctivě odevzdá nález. Mravní poselství příběhu neuchopitelné, dokonce ani svalnatou rukou pochůzkáře, zvyklou na máchání těžkým železničním klíčem. Práci čest? Jo, jo. S poctivostí nejdál dojdeš... a v té dálce chudý pojdeš. Film v kostce: Tak dlouho se chodí se džbánem králíkům pro vodu, až se ajznboňák na PR babu utrhne. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tragédie obyčejného člověka. V nejlepší tradici dardennovského verismu a rumunské nové vlny, ale seřízené podle bulharského času. Sžíravá alegorie / tragédie / fraška o člověku, který koktá v nesprávný čas, na nesprávném místě, aby dostal zpátky hodinky, které jediné nejdou ani příliš rychle, ani příliš pomalu. Scenáristický masterpiece podpořený fantastickými hereckými výkony a milimetrovým střihem, který věci nechává trvat přesně tak dlouho, aby si divák nemohl vytvořit příliš jednoznačný dojem. Pointa? Zdrcující. Vzbuďte mě, až tu někdo natočí aspoň z poloviny tak přesnýho a nekompromisního. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mam rad europsku tvorbu, a maloco som sa streto l/pfrakticky som s avobec nestretol/ s bulharsko - greckymi filmami. Kazdopadne zaujimave, strata hodiniek a okolo toho sa vsetko toci. Ja jakozto jebly pozersky dementalny artovy hnedopich od stastia som v siedmom nebi - alen dufam, ze sa na to nebudu pozerat uzivatelia ako Stuntmanmike, ktory genialnu Kubrickovu 2001 Vesmirnu Odysseu nazval hnojom. A uz toboz nie Verbal, lebo ten pohrda artovymi hnedopichmi. Viac artu, viac artovych filmov -za seba len strucne dodavam . 88 % ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Tak to byl krutý, bohužel pravdivý zpravodaj dnešní doby. Tichý hrdina žijící si domácí život s králíky, dokud mu prostinká zápletka nezkomplikovala život. Sláva má holt dvě tváře a tady ukázala tu nejkrutější a nejnespravedlivější. Film byl tak chytře natočený, že se s postupujícím dějem jsem byl tak nasranej, až jsem u toho nevydržel sedět. Jeden z nej filmů letošního roku. 100% ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama