Reklama

Reklama

Varan the Unbelievable

  • Kanada Varan the Unbelievable (více)

Obsahy(1)

Po staletí spal v temném objetí hlubokých vod, dokud jeho klid ve snaze objasnit jedno z mnohých tajemství světa nenarušil člověk. Nyní, probuzen, se pomalu sápe nahoru z hlubin, aby se nelítostně pomstil lidskému druhu a zničil civilizaci, která udělala tu chybu, že chtěla vědět příliš mnoho. (Israha)

Recenze (8)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Jiný příběh, jiné vyznění, americký důstojník v hlavní roli a trošku málo gigantického varana v roli titulní. Oproti čistě japonské verzi z roku 1958 (tato je z roku 1962, jakkoli je to zde uvedeno chybně) provedl Honda docela dost změn - ale vlastně to vůbec nevadí. Pořád platí, že ta původní byla lepší, ale zas jen o trochu; mnohem víc mě těšila angličtina, než kdyby celý film byl jen japonsky, a s americkým hrdinou se jako divák mnohem lépe ztotožňuji než s tamními domorodci. (To bylo asi trochu rasistické, uznávám.) Zvlášť když má tak hezounkou domácí manželku. Trošku mi tu chyběla zapamatovatelnější Ifukubeho hudba (na rozdíl od původní verze!) a některé, pro kaiju tolik typické scény, třeba varanových demolic okolí, ale jinak šlo o docela příjemnou zábavu. Jinak bych v zásadě opakoval jen některé myšlenky z komentáře u filmu Daikaiju Baran, a tak zdejší koment ukončím. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Honda režisér legendární Godzilly bohužel s ostatníma filmama spíše zklamává. Zatímco Godzillí filmy jsou parádní tak Varan je spíše takový čajíček. Není to vyloženě špatný film ale už jen jak Honda využívá některé scény právě z Giodzilly tak už jen to smrdí průserem. A pro mě to průser byl, na samotnýho Varana si celkem počkáme a když začne útočit tak jak jsem řekl většinou vidíme scény devastace právě z Godzilly. Nicméně je to aspoň zábavné a převlek varana je celkem pěkný. Ale já raději tu Godzillu. ()

Reklama

ledzepfan

všechny recenze uživatele

No-tuhle demenci jsem nezvládl dál než do 1/3.. Americkej arogantní supermacho tvářící se jak pán světa, naprosto na sílu a uměle naroubovaný na prostřihy z původního filmu ze kterého tak nezůstal kámen na kameni. Hnus, nevkus a demence... Nehodnotím protože jsem nedokoukal. Nedokoukám protože kdybych slyšel ještě 5 minut toho jeho sebevědomého USA blábolení, asi bych rozmlátil monitor.....brrr vole fuj. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Režisér Honda provedl totéž, co před několika lety s Godzillou. Aby uvedl svůj 4 roky starý film na americký trh, nechal do něj implantovat aktivního vypravěče, američana v Japonsku. Takže nějakou cca čtvrtinu stopáže tvoří dotočené záběry s lidmi, kteří v původním filmu vůbec nebyli a z původního příběhu nezůstal kámen na kameni. U předělávky Godzilly pro americký vkus mi s prominutím dementní novinář tvářící se jako nejdůležitější osoba na zemi hrozně lezl na nervy. Zde byl středobodem poměrně charismatický americký důstojník s hodně hezkou japonskou manželkou, pověřený japonskou vládou řídit vojensko-vědecký experiment, spočívající v otrávení jezera chemikáliemi. Ty poněkud rozběsnily velikého leguána, kterému nevímproč říkali varan (asi jim to mohl nějaký biolog vysvětlit). A dál už to asi znáte, vřeštící dav, bortící se budovy, armáda zbytečně plýtvající střelivem, leguán na pochodu.... a tak. P.S. neodpustím si poznámku k super americké výslovnosti japonštiny, tady nenuceně používal výraz obake (monstrum), ale vyslovoval ho obáki (babiččin duch). No nic :) P.P.S. Amík se s filmovou manželkou neustále nezvykle něžně tulil a otlapkával, nevěřím, že spolu něco neměli... ()

MerlinPolcic odpad!

všechny recenze uživatele

Myslím, že pri pomenovávaní USA verzie filmov Daikaidžú Varan (1958) a Daikaidžú Gamera (1965) došlo k chybe a nemali by sa americké verzie volať tak ako sa volajú, ale Varan The Invincible a Gammera The Unbelievable, pretože Varana v tomto otrasnom filme nebolo takmer ani vidieť. No hlavne, že tam bol nejaký američan, ktorý sa hrá na majstra sveta. Keďže sa tu Varan objavoval veľmi okrajovo a to len prostredníctvom končatín, armáda akoby strielala do ničoho a Tokyo sa kvôli častým zemetraseniam, akoby samo od seba zrazu zrútilo. Tento paskvil od odpadu neuchránilo to, že mal len niečo cez hodinu. 0% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama