Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

boshke 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Ještě snad ten Komínek jako princ, co nemá v hlavě nasráno a nesnaží se všechno řešit násilím. (Hlavně) Vaculík s Hanzlíkem tristní, příběh bez hlavy a paty. Na stranu druhou je to každoroční klasika, pustit si nový českotelevizní výplod a zanadávat si. Člověk by byl poněkud vyhozen z konceptu, kdyby to za něco stálo... 30% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak já nevím, ale zhruba první půlka pohádky se mi docela i líbila. Hlavně Lukáš Vaculík svou postavu udatného rytíře zahrál dobře a svým hereckým nadáním nejenže vyčníval nad ostatními, ale dokázal mě i sem tam mile pobavit. Záběry z druhé půlky z okolí temného hradu už tak půvabné nebyly a ani samotná konfrontace s úhlavním záporákem nestála za řeč. Už jsem v minulosti viděl nějaké ty zlé černokněžníky a pan Hanzlík mezi ty nejděsivější patřit asi nemůže. Možná by to chtělo ještě přidat na nějaké akci či humoru a byla by z toho alespoň hezká průměrná pohádka. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Letos se mi to zdálo obzvlášť bídné. Česká televize by se měla zamyslet, jestli by nebylo lepší místo několika nových spotřebních pohádek každý rok, které si každá domácnost k tomu stromku ze setrvačnosti pustí stejně jenom proto, že nic jiného nikde nedávají, natočit třeba jenom jednu pohádku ob rok, do které by se investovalo víc peněz i tvůrčích sil a dalo by se na ni koukat. Třeba i opakovaně. Když už se teda musí točit nové a na jiný typ vánočního filmu tu nikdo koule nemá. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle dílo si dovolila ČT nasadit na Štědrý večer? Opravdu kvalitní ukázka toho, kam ve skutečnosti jdou naše peníze z poplatků. Za tohle si platíme? Co to má jako znamenat? Příběh měl dobrý potenciál a pár slušných nápadů se tu vyskytlo, ale tyto ingredience byly spláchnuty do záchodové mísy spolu s penězi. Herci špatní, dialogy špatné. Všechno se jenom odněkud někam vleklo. Vytratila se vřelá pohádkovost. Nemá náhodou pravý rytíř vykonávat hrdinské a ušlechtilé činy? Kde ty byly? Postava Lukáše Vaculíka stála za starou bačkoru a byla úplně mimo, i když se snažil něco hrát a svou postavu prodat. O rytíři Vincetovi a princezně ani nemluvím, to byla kapitola sama pro sebe. Jediný, kdo za něco stál, byl černokněžník. Musím smeknout před maskéry, ti odvedli skvělou práci, protože jsem ho poznala až na konci. Jaromír Hanzlík je k nepoznání a jako jedniný si svou postavu snad i užíval. Táňa Pauhofová jako královna vil působila jako z úplně jiného příběhu. Tohle byl divný slepenec čehosi. V České televizi by si konečně měli uvědomit, že tudy cesta opravdu nevede. To už tady umí točit pohádky jen Troška se Strachem a Svěrákovci? Bože, kam jsme to dopracovali. ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale tohle napsal asi žák páté třídy základní školy, a nikoliv vystudovaný scénárista, který napsal něco tak relativně povedeného jako Labyrint. Pan Dolenský to zrežíroval čistě pod parou nebo pod vlivem marihuany, a aby se to nepletlo, pan Vaculík se k němu přidal a celou tu vánoční srajdu si užil aspoň tak (o Hanzlíkovi ani nemluvě). Mladá dvojice to brala na druhou stranu příliš vážně na to, aby se dala přihodit hvězda navíc aspoň za to, že si to ten ansámbl užil. Lucka Černá je ale překvapivě celkem pěkná holka, takže jedna hvězda na konto štědrovečerní pohádky 2016 přeci jen poputuje. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (11)

  • Hlavní zápletka, ve které se otec vrací z války a namísto syna bojovníka najde u matky syna, kterého zajímá umění knihy poezie, se nápadně podobá filmu Sestřička a princ ze snů (1996). (Nick321)
  • „Vincent je rozvážný, mírumilovný, umělecky založený a kultivovaný mladý muž. Je naprostý opak svého otce,“ uvedl Jan Komínek (rytíř Vincent). (SONY_)

Reklama

Reklama