Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak mladý rytíř a jeho starostlivý otec najdou nejen cestu jeden k druhému, ale také lásku a štěstí... Pohádku o rytířích, unesené princezně a kouzelném náhrdelníku odvypráví Česká televize na Štědrý večer. Vincent (Jan Komínek), rozvážný a mírumilovný mladík, který rád čte a maluje, je pravým opakem svého otce (Lukáš Vaculík). Ten má jako vysloužilý a ambiciózní rytíř silnou potřebu svého syna neustále opatrovat a zahrnovat ho důležitými radami. Dokonce jej doprovází i na zkušenou do světa. Na cestě se setkají s černokněžníkem, vystaví nebezpečí říši víl a musejí svoji chybu napravit. A samozřejmě osvobodit i krásnou princeznu (Lucie Černá). Nakonec rytíř pochopí, že ne vše se dá vyřešit mečem, a Vincent si uvědomí, že se zlem je nutné bojovat. Láska krásné princezny a půl království k tomu je pak zákonitou odměnou. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Průměrný příběh. J. Komínek se doplňoval víc s "parťáky" (M. Novotný, M. Kraus, L. Vaculík), než s princeznou (L. Černá). J. Korn dva tři "štěky" zvládl, J. Hanzlík zloducha taky, stejně T. Pauhofová. Výprava podprůmerná, působila jako levná studiovka. Děj naštěstí nekomplikovaný, připomínal Neohroženého Mikeše. Charakteristika rytíře jako negramoty a jeho manželky jako renesanční ženy asi největší omyl ve scénáři. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O špetku lepší než Piráti z Karibiku co nám slíbili vyjetou princeznu, ale pořád nic moc. Co se pohádek týče, tak tenhle žánr už pro mě co jsem vyrostl není přitažlivý, ale přesto mě dokáže fascinovat do jakých sraček se dneska propadnul možná bych měl ještě přehodnotit ty starý kousky... A nebo radši ne, konec pitvání.10% ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

2,5* --- Prostě jen další pohádka s klasickými klišé. Několik dobrých nápadů tam skutečně bylo, třeba ty přeludy, co se snažily uhranout své oběti :), ale celkově to působilo jen jako rutina poskládaná z několika příliš nesouvisejících obrazů a scének, navíc sestříhaných tak, že asi půlka filmu zůstala ve střižně na podlaze. Jako pohádka to funguje, taková ta pohádka, co se někdy v sobotu odvysílá někdy po poledni, někdo si ji všimne, ale jinak zmizí v propadlišti dějin. Neurazí,nenadchne. Kdybych to měl hodnotit jen jako štědrovečerní pohádku, v dobré náladě bych ti viděl ta na čisté **. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Je pravda,že ČT přináší každý rok na Vánoce jako jediná novou pohádku,ale možná by stálo za to jeden rok vynechat a zapracovat na kvalitě,slabý příběh,na výpravě se evidentně šetřilo a souboje na meče byly tristní,kdyby byl hlavní hrdina bystřejší,navrhl by v závěru souboj v kreslení a plány zlého čaroděje by se jistě obrátily v popel. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

"Dobrý den" - "No, tak to nevim" - jediná fajn hláška, kterou lze vnímat též jako reminiscenci na Hudským napsanou loňskou zdařilůstku Korunní princ. Letos zklamal naděje, které jsem do něj tudíž vložil a co nezabil sám, pohřbil nový rejža. Základní myšlenka a koncept o.k., taky pěkný kostýmy, Vaculík dobrej, ušatý torpédo je taky v pohodě, ale jinak zlo. Zase je to celý jak od nějakýho slepýho střeva tvořícího metodou "pro děcka stačí". Střídá se plochost, dějová pitomost a hodně laciný kýč. Vaculíkova postava je asi jediná, o níž nelze v žádném momentu říci, že tvoří stafáž. Asi jediný moment, který opravdu zaujme, je, když darebák na první dobrou sejme Královnu víl střelou z kuše do zad, to se v pohádkách hned tak nevidí. Jenže ona tam pak smrtelně raněná polehává ve scenérii jak z Fili koníčků, obklopená zjevně se nudícími víly předstírajícími brécami. A proč tam strkáte Hanzlíka (těšil jsem se na něj), když z něj není poznat ani obličej, ani hlas, ani herectví a celá jeho postava působí stejně digitálně jako "exteriéry"? A proč Korna, když neumí zahrát ani ty tři věty, co jste mu tam napsali? A proč se Česká televize už dávno nevyhodila do povětří? ()

Galerie (58)

Zajímavosti (11)

  • V komparzu si zahráli členové divadelního souboru Karla Čapka z Třeště. (Brtniik)

Reklama

Reklama