Reklama

Reklama

Panoptikum

  • Česko Dům hrůzy (více)

Odvážíš se vstoupit do Panoptika a setkat se s jeho správcem? Když čtveřice mladých přátel náhodou zahlédne hlídače z Panoptika, jak vraždí vědmu, pracující na pouti, navždy se jim změní život. Některým více – to jsou ti, které hlídač s lidským tělem a hlavou obludy dostane do svých spárů a některým méně – šťastlivci, kteří řádění netvora přežijí a zbytek bytí stráví v léčebně mentálně chorých. Ke které skupině se připojíte vy? Budete zbaběle utíkat a zakrývat si zrak či se odvážně postavíte hrůzám a vstoupíte spolu s námi do hlubin Panoptika? Rozhodnutí je zcela na vás, ale nezapomeňte – my vás varovali! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (103)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pay to get in. PRAY to get out! Mezi postaršími slashery špička, jen bohužel v pár věcech nedotažená až do úplného konce. Vezmu to takhle. PLUSY: Jednoznačně takový ten fandovský feeling - nepřeberné množství odkazů na různé jiné horory. Masky, postery, úvodní halloweenovský žertík. Dále prostředí pouti plné výstředností, světýlek a různých podivínů. Prostě pro horor jak stvořeno. A samotný dům hrůzy, kde se odehrává to nejdůležitější, to je prostě pohádka.. Různý pohyblivý panďuláci, do toho ty strašidelný zvuky, kouř, vozíky... No znáte to. Velkým plusem je také zábava až do konce. MÍNUSY: No tak po stránce vraha a vražd to žádná sláva není. Znetvořený uslintaný hovado, to by šlo, ale nemuselo by vypadat tak gumově. Ale dokud nosí lacinou masku Frankensteinova monstra, je to v pohodě. Hm a po stránkách vražd nic vynalézavého, žádný gore, ale tomu budiž vzhledem k době vzniku odpuštěno. Ta poslední třetina má tedy určitý potenciál zklamat, záleží na každého pohledu. No a menším záporem jsou ještě nesympatičtí teenageři, v čele s ošklivou hlavní hrdinkou. Ale naštěstí jsou jen čtyři. ROVNÁ SE: Takže FUNHOUSE má svoje mouchy, ale pořád se jedná o velmi dobrý horor, který vyniká hlavně tím bláznivým pouťovým prostředím. V tomhle aspektu naprostá extáze! Není divu, že se tím Zombie nechal inspirovat pro svůj HOUSE OF 1000 CORPSES. A vůbec, když už se dneska přetváří každá píčovina, remake tohohle by rozhodně nebyl od věci. (stopáž hodnocené verze: 01:35:13, screeny) ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Kdyby býval Hooper tlačil víc na pilu a z potenciálu, jaký má noční lunapark dostal pořádnou atmosféru... Kdyby býval Hooper tlačil i na scénáristu a vysvětlil mu, že zabrat nudným rozjezdem 2/3 filmu je fakt blbost... Kdyby to finále tak nevyčnívalo kvalitou vysoce ze zbytku... Nemusel bych litovat polovičatého výsledku a právem rychle zapomenout! ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat.Tohle je prostě šílenost.Tenhle film vsází na hutnou atmosféru,která je podpořená šíleným psycho prostředím,nervy drásajícím hudebním podkresem a taky skvěle dementním zabijákem,který se zastaví jen před svým fotříkem.Navíc dokud nám killer lítal v masce tak to mělo šťávu,ale když jí sundal tak to dostalo ještě větší grády.Navíc ta maska pod maskou je fakt hustě udělaná.(myslím tím na rok 1981)Fakt smekám.Rozštěp patra už jsem viděl,ale rozštěp celýho ksichtu to se jen tak nevidí.Nemůžu hodnotit jinak než plným počtem hvězd.Rozhodně doporučuju fandům slasheru a milovníci tísnivých atmosférických snímků si taky přijdou na své.Mě osobně to fakt dostalo.A právě proto mám rád starší horory,protože takovou atmosféru jakou dokázali vytvořit dřív,už dnes umí málokdo.Takže kdo neviděl tak dohnat. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Škoda že bola ta perfektná úvodná scéna s kozami a maskou podvod; škoda že boli podvod aj úvodné titulky plné odporných šaškov. Takto človeka navnadiť a pritom tam strčiť len dvoch záporákov a bodycount možno 4? Ku koncu sa to zas tým hooperovským krikom vyšvihne vyššie, tak aspoň tak. Za tri a pol. ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Totálně ujetý slasher, bohužel v negativním smyslu slova. Začátek je dobrý, šlape tak, jak bych očekával. Dokonce i užití halloweenských prvků je zvládnuto na jedničku, ale později jsem atmosféru prakticky nezaznamenal a ani vraždy mě nebavily. Vypadaly na můj vkus příliš lacině. Zábavnější moment přišel až v úplném závěru, kdy si vrah sundá svou masku, a to je málo ... 2/5 ()

Galerie (61)

Zajímavosti (11)

  • Steven Spielberg požádal Hoopera o režisérskou spolupráci na E.T Mimozemšťanovi, ale Tobe Hooper odmítl, protože právě dělal na tomto filmu. Nakonec se spolupracovali při natáčení filmu Poltergeist. (Holina)
  • V Brazílii sa film premietal pod názvom Pague para Entrar, Reze para Sair, čo znamená "Zaplať, aby si sa dostal dnu, modli sa, aby si sa dostal von". (beso74)

Reklama

Reklama