Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve 14:30 Greenwichského času 9. srpna se raketoplán H. M. S. Churchill, na palubě s britsko-americkou posádkou přibližuje k cíli své mise. Tím je pozorování a studium Halleyho komety. Je zjištěno slabé radarové rušení vycházející ze závoje komety. Podrobnějším zkoumání odhaluje obrovskou loď, která se nechává unášet v ohonu komety. Neodpovídá na žádné volání a tak je posádkou považován za prázdnou skořápku unášenou vesmírem. Kapitán se proto rozhodne navštívit neznámý vesmírný koráb. Vše probíhá hladce. Posádka v obrovské lodi nalezne kromě vysušený zbytků nějaké formy života podobající se netopýrům a také tři skleněné rakve s dvěma muži a jednou ženou. Ti jsou přeneseni na Churchilla a loď se vydává směrem k zemi.

Po 30 dnech bez kontaktu s raketoplánem Churchill je rozhodnuto o záchranné misi, která má najít posádku lodi a zjistit co se stalo. Jediné co nalézají jsou poletující zbytky vysušených lidí a tři skleněné rakve. Avšak je zjištěno, že chybí záchranný modul, který je později nalezen a v něm i kapitán raketoplánu Churchill Carlsen s hrůzostrašným příběhem, který se odehrál při návratu lodi na zem. Rakve jsou přezkoumány a uschovány, ale najednou zmizí skleněný štít a žena z rakve společně s oběma muži se probudí k životu. Žena odejde z vojenské základny a nechává za sebou těla lidí, kterým vysála energii. Po jejích stopách je vyslán Carlsen společně s jedním odborníkem, který se mu snaží pomáhat a přitom na něj dohlížet, Cainem. Oba se dostávají mimo Londýn, aby poté zjistili, že jsou posledními dvěma lidmi, kteří dokážou zabránit vysátí energie z celé lidské populace. (Djkoma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (158)

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Dlouhy jak nevim co, uz v puli jsem usinal. Divne natoceny, jakoby mix nekolika filmu dohromady. Britska sci-fi, ktera nejdriv vypada zajimave a tvari se vazne skoro jak Odysea, po pulhodine zacne pripominat spis divny dil Profesionalu (cekate ze se tam kazdou chvilí objevi Cowley), pak zas vypada jak nejaka montypythonovska scenka, atd.. Tohle mi proste nesedlo... P.S.: nicmene ma to dobrou vypravu, o tom zadna. Po teto strance je to udelane docela pekne, zadny laciny tv vizual. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Taky mix sci-fi, hororu a kriiminalky. Bohuzial pre mna prim ma kriminalka, takze sa väcsinu casu nudne patra po nejakej vesmirnej upirke, ktora je sice sexy a casto naha, ale to mi uz nestaci, aby som filmu dal nadpriemerne hodnotenie. Vesmirne sceny aj po rokoch vyzeraju celkom dobre. Najhorsie dopadla hororova cast. Napätie alebo strach som ani raz nepocitil a trikova stranka ludi vycucanych doslova do sucha pôsobi dnes uz smiesne. Nenadchli ma ani hlavne postavy, takze mi boli cely cas ukradnute. Je evidentne, ze sa jedna o jeden z tych drahsich filmov Cannonu, ale cas uz bol k technickej stranke neuprosny a dnes nema cim zaujat, pokial vas k filmu neviazu nostalgicke spomienky. Vysledok je tuctovy priemer. 5/10. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Hovno. Teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze film sa spoluautorovi Aliena fakt nepodaril. Pribeh o vesmirnej lodi mimozemskeho povodu divaka nestrhne,´ba co viac dokonale nudi. Ludsska posadka /tentokrat uz z pozemskej vesmirnej lode/ najde na tej mimozemskej akesi obrovske netopiere ..... nic ... strih ... a sme doma na planete Zem. No tak akoze nasrat - to pisem bez akehokolvek respektu. tvorcovia asi v zivote nevideli kvalitny horor, takze ono to nefunguje ako horor a na scifko je to zase mdle a slaboduche. Proste toto treba obchadzat rovnako ako Anakonda 3,4, dalej Lake Placid 2,3, 4 a Mutant. 15 % ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tento film slavného hororového režiséra Tobe Hoopera mně zrovna moc do noty nesedl. Zručně natočený béčkový sci-fi horor má hustou atmosféru a taky poměrně originální děj, ale to díky tomu, že je točen podle knižní předlohy. Rozmýšlení se, jestli dát 2 nebo 3 hvězdy tu asi není na místě, protože mi vadila taková ta britská uhlazenost, kvůli které mě děj často docela nudil. 50% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Halucinačná kozmická epopeja o energetickom vampirizme a potrebe záchrany sveta pred možnou kataklizmou ľudstva. Špeciálne efekty, animované sekvencie sú na dobu vzniku pomerne impozantné. Francúzska Mathilde May ako nebezpečná hrozba z vesmíru, resp. atraktívna mimozemšťanka, ktorá vstupných 45 minút filmu odohrá nahá je nesporným lákadlo. Hooperovi sa spočiatku darí vytvárať iskrivú atmosféru napätia a ohrozenia, škoda len, že v závere dá prednosť apokalyptickým víziám zdevastovaného Londýna pred akčnejším vyvrcholením. príbeh sa mi zdal trochu zmätený, s osobitým plynutím času, chýbala mu dejová krivka. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (33)

  • Mathilda May je na obrazovke iba sedem minút. Väčšinu z týchto scén hrá úplne nahá, zatiaľ čo v niektorých ju zakrýva len rúcho. Naproti tomu kvôli cenzúrnym pravidlám, ktoré zakazovali úplnú mužskú nahotu, museli byť Chris Jagger a Bill Malin (mužskí upíri) nakrútení s ponožkami telovej farby na genitáliách v prípade, že by ich nechtiac zachytili kamery (ponožky je možné vidieť v niekoľkých scénach). (Dajman)
  • V scéne, v ktorej je posádka zobrazená ako sa vznáša v nulovej gravitácií, majú všetci vlasy zvesené nadol, (Dajman)

Reklama

Reklama