Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

Faustka 

všechny recenze uživatele

Který z nich vzbuzuje větší respekt, giganticky-starožitný mandl, nahánějící strach už pouhým pohledem na jeho monstróznost (posléze jím být vymandlován až na dřeň)... nebo chlípná úlisnost stárnoucího majitele prádelny Mr. Garleye (Robík Englund se vyžívá), jehož slizounské ruce sápající se na dívčinu hebkou šíjí, nejsou jistě tou méně nepříjemnou volbou. "Je něco horšího než ďábel v nás, ďábel v těch druhých!" - William B. Garley ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nuž Hooper stále vie režírovať a budovať silnú atmosféru a napätie, avšak asi si mal scenár podľa Kingovej predlohy napísať iba sám. Ten je totiž hlavným kameňom úrazu. Postavy prednášajú nezmyselné, neprirodzené dialógy a český dabing dielo skazy ešte umocňuje, čo ale svojim spôsobom zvyšuje guilty pleasure aspekt filmu a v originálnom znení by som sa asi viac nudil. Nevyšiel ani casting, to ale súvisí už s dialógmi, prehrávajúci Eglund a Levine asi len plnili pokyny režiséra a prednášali príšerné repliky a viedli medzi sebou, a s ostatnými, zle napísané dialógy. Každopádne The Mangler je tak zvláštne nepodarený nadprirodzený horor, že milovníci rôznych béčkových výplachov by ho mali vidieť. ()

Reklama

maverick10 

všechny recenze uživatele

Robert Englund je desivej uz sam od sebe. Nicmene hlavni des byl film sam. Tak nelogicke a neprirozene chovani, atmosfera proste skoro vsechno bylo ale uplne neprirozeny. Jako bysme se propadli suchym zachodkem a ocitli se v naivnim, infantilnim detskym svete, kde obri mandl ozije a honi lidi chrlic ohen!!!! Predlohu pana Krale jsem necetl, ale tohle je vic ujetej film, nez prehlidka detskeho spodniho pradla. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně dlouho jsem tento film Tobe Hoopera míjel bez povšimnutí, ovšem musím uznat, že není tak špatný, jak o něm spousta lidí tvrdí. Filmů natočených podle předlohy Mistra Kinga jsem viděl už dost, leč jen několik z nich je opravdu povedených. Tento kousek sice patří spíše do těch průměrných, ale i tak jsem v něm našel několik opravdu solidních a těžko zapomenutelných momentů (scén). Je však potřeba říci, že jsem si více užíval první polovinu filmu, než tu druhou.   Samotný špinavý úvod nám totiž nabídne docela slušnou porci hutné atmosféry i brutální podívané, která se mi ještě na nějaký čas usadí v paměti. Ne, opravdu v bych podobné prádelně nikdy dělat nechtěl – nesnáším totiž vedro a své ruce mám hodně rád a nerad bych o ně přišel. Chudák stará pradlena – její postupné rozdrcení a „zmandlování“ bylo velmi působivé, až mi běhal mráz po zádech – to samé se dá říci i o osudu pána majitele a Roberta Englunda v jedné osobě – obě scény jsou jasně nejlepší na celém filmu. Jen škoda, že těchto momentů nebylo ve filmu více. Co se hereckých výkonů týče, tak Robert Englund i Ted Levine odvedli velmi slušnou práci – jejich postavy dokázaly vzbudit jisté emoce a zvláště první jmenovaný byl i pěkně nechutný.   Osobně jsem však měl trochu problém se samotným koncem. Přišlo mi to takové nedodělané a narychlo utnuté. Očekával jsem pořádné vygradování jak atmosféry, tak příběhu, no a dostal jsem jen jakýsi nedodělaný polotovar. Nevím, někomu se to možná líbilo, já byl spíše lehce zklamán. A to jsem povídku nečetl, takže nemůžu porovnávat. Takže se přikláním spíše k průměrnému ohodnocení, přestože to mělo rozhodně na víc. 60% ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Mám dojem, že Stephen King by ukryl děsivé zlo i do obyčejného kroužku na klíče. Ale ztvárnění jeho ďáblem posedlého mandlu mi přišlo víc jako pohádka. Ostatní filmy by se tak nějak daly chápat, že by se skutečně mohly stát. To ovšem neznamená, že se mi to nelíbilo. Naopak. A na Roberta Englunda se člověk vyloženě těší. Doporučuju vidět s dabingem, protože Jan Přeučil mu dodává na děsivosti a slizkosti. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V pozadí jedné z počátečních scén je vidět brána, na které je napsáno „práce vás osvobodí“, stejně jako brána do koncentračního tábora v Osvětimi. (Lajty)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama