Reklama

Reklama

Děs v prádelně

  • USA The Mangler (více)

Obsahy(1)

Vítejte v Rikers Valley. Místní policista John Hunton (Ted Levine) je právě povolán k vyšetření smrtelné nehody ve zdejší prádelně Blue Ribbon. Tam se kolem rychložehlícího a skládacího stroje, tedy mandlu, dějí podivné věci. Starý mandl, model 6, jako by byl totiž posedlý a prahnoucí po lidské krvi. Podivný majitel prádelny pan Gartley (Robert Englund) ale nijak zvlášť překvapený, zdá se, není... Horror natočený podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. (pfa)

(více)

Recenze (89)

kosta73 

všechny recenze uživatele

Tak toto je bezkonkurenčně nejhorší adaptace Kingovy knižní předlohy, jakou jsem kdy viděl. Ten, kdo zná jeho výbornou povídku, musí být při sledování filmu upřímně vyděšenej. Na druhou stranu, pokud nesrovnáváte, nebo nejlépe vůbec povídku neznáte, dočkáte se ( a to hlavně kvůli poslední třetině ) příjemné béčkové zábavy s ujetým Robertem Englundem, jako třešničkou na dortu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Po dokoukání filmu The Funhouse Massacre jsem si vzpomněl, že mám rest v podobě filmu s Robertem Englundem, kterej jsem strašně dlouho odkládal. Věděl jsem totiž, že nejlepší kousky Tobe Hoopera mám nejspíš za sebou. Navíc mě tenhle příběh popravdě ani moc nelákal. Nadruhou stranu jsem si  podle zdejšího hodnocení říkal, že to asi nebude zase tak špatný a že půjde o poctivěj průměr. Tak jsem tomu dal šanci. Kdybych nevěděl kdo je režisérem tohohle filmu a po dokoukání by mi někdo řekl, že je to Tobe Hooper, nevěřil bych. Tahle story o posedlým mandlu mě fakt nebavila. Stěží 2 slabý hvězdy. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Film je natočen podle stejnojmenné povídky Stephena Kinga. CITÁT - Tady si musíš dát pozor. Hlavně na lis.......... Lis v místní prádelně Blue Ribbon ochutnal lidskou krev a chce jí víc. Kdo si nedá pozor zemře. CITÁT - Dnes vymandloval ženskou....... Myslím, že díky Stephenu Kingovi mohu z klidem přijmout myšlenku o stroji posedlém Ďáblem. Ať už je to mandl nebo lednička. CITÁT - Jdu do márnice........ Bohužel jsou nehody a smrti u mandlu strašně umělé a nevěrohodné. Někdy mi připadalo, že aktéři na smrt sami do stroje strkaj ruce a kousky oděvů. Je prostě vidět, jak to herci hrajou. Je to silný, leč špatně zdramatizovaný příběh. Řvaní, křičení a hekání na konci filmu je spíš směšné než skutečné. CITÁT - Chraňte se lidí, kteří nemají část těla........ ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce béčko od Hoopera v ktorom si zahral aj Robert Englund známy z Nočnej mory. Tentokrát ľudí nezabíja Englund ale mandler stroj ktorý priťahuje ľudí a potom ich drtí až sa rozmačkajú na kusy. Atmosféra je priam vynikajúca s pribudajúcim časom hustne a samotné finále je ohromujúce rozdrtenie Englunda v mandleri bolo brutálne a takisto aj oživenie stroja ktorý tu naháňal hlavných hrdinov. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Od kombinace King, Hooper a Englund jsem očekával mnohé, ale takovou nudu opravdu ne. Ve zkratce jde o to, že do mandlu v jedné fabrice spadne ženská a ošunělý polda Hunton to vyšetřuje. Mandl je totiž posedlý démonem. A protože mandly se zásadně nehýbou a své oběti neumí nahánět po lesích ani na ně bafat za rohem, je to celkem nuda. Vedou se debaty o ničem, herci přehrávají (a Englund je zde naprosto příšerný!), občas se někdo bez sebemenšího pudu sebezáchovy vrhá do mandlu. Na druhou mrtvolu si počkáme hodinu a celkem napínavý finále to moc nezachraňuje. Dvě hvězdičky tak především za originální námět, který je mi sympatičtější než ty kopírky co se točí dnes a úžasný design mandlu, který hraje líp než většina postav. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Většinu filmu režíroval Tobe Hooper, v závěru však projekt opustil a jeho práci dokonči Anant Singh. (facojurka)
  • Ačkoli byl film natočen v Londýně a Jižní Africe, odehrává se v Maine, kde se odehrává většina příběhů Stephena Kinga. (Lajty)

Reklama

Reklama