Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (336)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Na další KoPr jsem se pochopitelně těšil a jediné, čeho jsem se bál, byl Suchánek místo Vetchého. Nakonec jsem rád, že tam ten Vetchý není. Základní plán (včetně dílčích motivů) dobrý, scénář i jeho režijní zpracování tragické.Trpaslík sice představuje nejvěrohodnější spikleneckou teorii dějin lidstva, s jakou jsem se dosud setkal, splněná přání a jejich následky její předpoklady potvrzují a už proto by mě po dvou viděných dílech (2+3) opravdu zajímalo, jak se to vyvine dál, jenže bych musel přečkat dalších nestravitelně trapných 3x40 minut slabomyslné nesatiry a to po mně nikdo nemůže chtít. Do zjištění, že posledním známým držitelem trpaslíka byl dr. Edv. Beneš, jsem vkládal jisté naděje, rozuzlení tohoto motivu však jen potvrdilo celkovou bezradnost a školáckost. ()

ELBobes 

všechny recenze uživatele

Tohle se moc nepovedlo. Kouzelný trpaslík akorát vytváří podobné zmatky, jako když se otočí prstenem v Říši pohádek, a všichni se pak chovají nenormálně. Závěrečná příhoda s panem Kutlákem už byla trochu moc... Jinak na druhou stranu opět cením jak Prusinovský vybírá písničky. Když nastoupil Snoop Dogg, Eminem, Dr. Dre, Ice Cube nebo Kanye, tak jsem se docela pobavil. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Šestý díl to je scenáristická bezradnost, jak z několik slušných nápadů vybruslit a ukončit celé veledílo. Protože se v průběhu týdne tvůrci nebáli jít párkrát hodně do extrému, o to víc překvapí, že sobotním završením jenom všechno požehlí a zamávají z titulků. Zklamání, že to neskončilo nějak drasticky. Pořád platí, že nejlepším byl Hofmann, a díky bože za toho černocha, protože ten druhej typ byl nesnesitelnej (a to byl vidět všehovšudy pár minut). Ještě bych to vysílal až po desátý a Elizaveta Maximová mohla ukázat všechno. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Máté edno pšání."Já bych si přál, aby měli budoucí čeští režiséři a scénáristé trochu těžší přijímačky. "Máté ješče edno pšání." A ještě bych si přál velký kyj na rozbíjení vlašských oříšků. ////////// Keby ma jeblóó, nečudoval bych sa..... A tenhle znáte? Představuje se jeden právník z Nymburka řka: "Menuju se Vladimír Novotný a můj nos Robert Eck." (to byl vtip, teď byste se měli smát a popadat se za bachor). A poučení z tohoto veledíla je: ......ehm....... (víte co, zapomeňte na to). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příběh tohoto českého seriálu je tak absurdní, že je téměř dokonalý. Sádrový trpaslík fungující jako opičí tlapka nebo O. W. Grant z Interstate 60 těžce naruší chod města Nymburk a kdoví, jak by vše dopadlo, kdyby Litvínov nevedl Extraligu. Zase jeden z českých komediálních seriálů, který mě dokázal dobře pobavit a nebyl bych to já, kdybych si nejvíc neoblíbil postavu Vladimíra Novotného. Martin Hofmann zahrál svého slizouna fantasticky, kdyby se v seriálu nevyskytoval, rozhodně bych hvězdičkami tak nehýřil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Podle původního vyjádření mělo být natočeno celkem 12 dílů. (DexMASTER094)
  • Filmovalo se v Nymburce. Natáčelo se také v Lysé nad Labem v domově důchodců (zámek). (M.B)
  • V epizodě Pondělí (2017) čase 22:00 se dívají Jarda Staněk (Michal Suchánek) a Václav Novotný (Josef Abrhám) na hokejový zápas mezi Litvínovem a Třincem. V epizodě Čtvrtek (2017) v čase 35:07 ukazuje „černý“ Luděk Staněk (Jakub Šorm) otci Jardovi Staňkovi extraligovou tabulku ze sezóny 2014/2015, kde je Litvínov na prvním místě a ve které Třinec vůbec není. Místo něj je tam Jihlava, která už od roku 2005 extraligu nehrála (vyjma sezóny 2017/2018, kdy se do extaligy na rok vrátila). Naproti tomu Třinec od svého postupu v roce 1995 nesestoupil, takže by logicky v tabulce neměl chybět. (drachan)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama