Reklama

Reklama

Trpaslík

(seriál)
  • angličtina Gnome (festivalový název)
Trailer

Epizody(6)

Obsahy(1)

Obyčejná rodina z Nymburka. Jarda a Katka Staňkovi. Vedou spolu provaznictví v uličce u náměstí. V obchodních i rodinných strategiích se ale, slušně řečeno, dost často neshodují. Jejich patnáctiletý syn Luděk chodí do kvarty místního gymnázia, chtěl by se stát hip-hoperem, ale zatím se cítí spíš nepochopen. Dcera Janička by se zase navzdory všem ráda stala právničkou, jako její strýc Vladimír Novotný, nejobávanější nymburský právník. Vladimírova krásná žena Pavlína by něco moc ráda, ale vůbec neví, co by to mělo být. To děda Václav ví moc dobře. Má nejradši kaši, ovšem ne tu, co dělají v domově důchodců. Staňkovi, jejich příbuzní, známí a sousedé, nejsou, jak už to bývá, se svými životy docela spokojeni. Že by ale nakonec mohlo být i hůř, na to v rozhodující chvíli nikdo z nich samozřejmě nemyslí. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Asi u žádného seriálu z poslední doby jsem neměl díky reklamním spotům takové předsudky a nebýt svého kamaráda, nikdy bych se na něj nekouknul. Což uznávám by asi byla škoda. Paradoxně právě téma předsudků je jedním z těch, co se seriál snaží postihnout. Celkově je to dost slušná společenská satira o lidském sobectví. Ovšem jinak to můj šálek kávy není. Vadil mi hlavně dost přehnaný rozsah vulgarit. Podle mě to daný seriál v očích minimálně některých lidí degraduje. Sám jsem se musel dost prát, aby ve finále v mém hodnocení převládly zmiňovaná pozitiva nad tímto pro mě dost podstatným negativem. Zvláště když dnešní díl se Zombie mě přišel už fakt poněkud silná káva. Takže ty tři hvězdičky jsou ve finále za mě hodně s odřenýma ušima.... ()

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Prušinovský je bezesporu trhlý zvíře, který má o Kolečko navíc, každopádně na co šáhne promění se rázem v poklad, který (a to je to nejpodstatnější) člověku tak krásně odtíží od problémů a obav, že mu za to prostě patří mé díky. Myslím, že je skvělým pozorovatelem, a umí to potom ve svých věcí prodat. Trpaslík je blbost, která asi vzešla z blbého nápadu, každopádně díky hercům a vedení je to komediální opus, který natrhává prdel veškeré konkurenci. ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvojice Kolečko-Prušinovský vytasila po Okresním přeboru a Čtvrté hvězdě už svůj třetí seriál. Trpaslík je sice z těchto děl zatím nejslabší, ale zároveň stále velmi kvalitní. Konečně se zas objevil seriál, který má nějaký nápad, a v tomto případě to hodně připomíná starší díla od autorů jako Vorlíček, Macourek....Kvalita většinou stojí na jednotlivých přání, z nichž nejvtipnější dopad má "Úterý", to opravdu stojí za to :) :) Krkem občas leze různé podbízivé moralizování, ale chválabohu je to stále dělané s notnou dávkou humoru, a nedostáváme se tak do způsobu propagace v zahraničních filmech... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Miloš Macourek by měl z téhle crazy podívané radost, ne šok jako někteří přehnaně prudérní jedinci. A zřejmě by se dost nasmál. Samozřejmě, Trpaslík není každou minutu skvělý. Ale velmi často je to tak originální smršť všemožných nápadů, jejíž tvůrci se nenechali svázat snad žádným pravidlem a dělají si, co se jim zamane. Navíc je ta smršť s velkým přehledem zahraná (Michal Suchánek, Petr Nárožný, Martin Hofmann...) a zručně natočená, takže nakonec pozitivní dojmy vlastně musely převážit. Velkou zásluhu na tom měla i nejlepší závěrečná epizoda, kde se podařilo využít vše, co bylo připraveno, promíchat to a suverénně podat dobře se bavícím divákům (teď mluvím hlavně o zombie scéně v chatě). ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem ptákovinu a dostala jsem... ptákovinu. Ale tak zábavnou a svěží, že jsem se začala těšit na pondělky. Od "Okresního přeboru" (Náhoda? Nemyslím si.) tady nebyl lepší komediální seriál, na některé scény budu ještě dlouho vzpomínat. A abych nezapomněla, životní role Martina Hofmanna, v "Ulici" je toho kluka škoda. BUDE KAŠE? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Seriál získal v září 2017 Hlavní cenu na festivalu Televizní tvorby ve francouzském La Rocherre. (M.B)
  • Luděk Staněk v seriálu slaví 15. narozeniny, dle průkazky, kterou předkládá policii, je tedy v seriálu toho dne 2. 6. 2016. Ten den otec (Michal Suchánek) sleduje hokejový zápas Litvínov - Třinec, ovšem tou dobou už se hokejová utkání extraligy (playoff) nehrají, jde zřejmě o rok staré finále Litvínov - Třinec, které se hrálo 15. 4. 2015 a Litvínov prohrál 0:1 (Georgius.Qui)

Související novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Reklama

Reklama