Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Nedoceněný film o skutečných parchantech v rámci zákulisí hudby. Beskydy orámovaly tento trochu směšný děj o kapele, která chce prorazit. Nevím proč mě tu napadl M.David jako producent a Judr. Janeček jako doktor Schwarcz, ale tak mi to nějak připadlo. Zákulisí je vždy hnus a spoluhrající Wronka a Šiška mi jen potvrdili, že to tak je. Za mě ani ne zhnusených 70% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na Zaolziu jest fajne. Jedna hvězda za Beskydy, gorole, miodulu, Jarka a postarší Evu, jedna za několik pěkných písniček. Jinak Dušan Rapoš vytvořil guláš, který mi nezachutnal, i díky okatě se vnucujícímu PP. Taktéž atak dojemnosti mě nechal zcela chladným. Mám ten kraj v srdci, ale tento film tam nebude. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Za první hodinu bych dal odpad ( málem jsem to ani nedokoukal ) - stupidní dějová linka, zpracování jak telenovela , dialogy jako by je psal desetiletej bambula, nemluvím o retardované zbytečné roli Koháka ... no ale v polovině to chytilo dech a já si našel jako fanda československého filmu pár věcí, za které přišly čtyři hvězdy: 1) závěrečný song Cvorik vs. Nohavica ( když to doznělo tak jsem nějak si řekl, že to nebylo špatný) 2) téma hudebního filmu tady dlouho nebylo, takže oceňuji ( nejvíc Kollárovce, které jsem neznal) 3) příroda 4) sentimentální obsazení - Kříž, Kramár, Lichý, Vejmělková... 5) hezký holky ( Sara Sandeva a hlavně Michalina Olszanska, která se jako jediná ukáže úplně nahá ( frajerka oproti českým kolegyním), ale je úplně debilně nadabovaná, že slova neladí s pohybem úst) ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Směsice různých hudebních stylů v popředí s Pavlem Křížem jako fiktivní exčlen kapely Doga s jménem reálného frontmana. Co tím Šiška sledoval je otázka, také se zde objeví on sám a ještě Libor Pyško, který také hraje v kapele Legendy se vrací. Reálný Izzi se tu mihne a zpívá, stejně jako řada dalších hudebníků - Jaromír Nohavica, Rock & Roll Band Marcela Woodmana, Duo Jamaha. Příběh je nedotažené hlavně v pozici hlavní postavy a kromě mišmaše hudebního je tu mišmaš i mezinárodní, ale to negativně nehodnotím. Trochu pobaví přenesení rockového klubu z Ostravy (kde je i konečná tramvaje) do malebných Beskyd, ale může být :-). Jinak oslava života hudebníků ve stylu sex, alkohol (místo drog) a rock 'n' roll. Jestli to tak opravdu je i v současnosti netuším. ()

Dr. Hawkeye odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba ve 30. minutě jsem měl subjektivní pocit, že ten film sleduji už dvě hodiny. So wrong on so many levels. Slepenec nenavazujících scének, které by však nedávaly smysl ani samy o sobě. Podivné nájezdy kamery, zbytečné letecké záběry, Pavel Kříž jako Izzy, člen skupiny Doga (tak proč ho prostě nehrál opravdový Izzy???), Michalina Olszańska s blbým postsynchronem, kreslené předěly (proč? Proboha proč??); vnitřní komentář hlavního hrdiny, které se objevují velice nahodile a nemotivovaně; pan producent v roli dealera; tupé kolovrátkové melodie; Martin Dejdar ve své asi nejhorší roli, a co tu proboha dělá Jarek Nohavica??? Nakonec nejpozitivněji vnímám folklorní vložku (ačkoliv absolutně nechápu její motivaci)... ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)
  • Roman Izzi Iziáš, který nazpíval postavu Izziho (Pavel Kříž) si ve filmu také zahrál, a to postavu hard rockového kytaristy. Ve skutečném životě je to zakladatel, zpěvák a nepřehlédnutelný frontman hardrockové kapely Doga. (J.Cobra)

Reklama

Reklama