Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Sára je nejrajcovnější česká herečka současnosti. V téhle příšerné mišmaši měla hrát větší postavu, a taky se koupat čelem k nám. Michalina je pro mě osobně překvapením, protože po Olze Hepnarové je najednou i tuze pěkná, jenom tomu kdo jí vrazil do nosu ten kroužek, bych ho vrazil někam. Začátek je nejpříšernější PP v historii českého filmu, završený na tojtojkách. Pak už je produktů méně, hudba není nic moc, záběry na přírodu zbytečné a cameo Nohavici umělé jak dodabování většiny postav. "Velké" návraty Evy Vejmělkové a Martiny Adamcové. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Předpoklady tady určitě byly - zkušený slovenský režisér, silné středoevropské obsazení, vděčná hudební tematika. Výsledek je bohužel dost špatný. Petr Šiška může být mužem mnoha profesí, ale psaní scénářů nebude patřit k jeho silným stránkám. Příběh stojí za starou belu, je to zmatečný slepenec více či méně povedených hudebních čísel, nepovedených scén našich pseudocelebrit a odhalených těl Michaliny a Sáry. Jedna hvězdička za Michalinu, jejíhož nesmírného talentu je v takové hovadině škoda a druhá hvězdička za poměrně kvalitní hudební složku. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Za první hodinu bych dal odpad ( málem jsem to ani nedokoukal ) - stupidní dějová linka, zpracování jak telenovela , dialogy jako by je psal desetiletej bambula, nemluvím o retardované zbytečné roli Koháka ... no ale v polovině to chytilo dech a já si našel jako fanda československého filmu pár věcí, za které přišly čtyři hvězdy: 1) závěrečný song Cvorik vs. Nohavica ( když to doznělo tak jsem nějak si řekl, že to nebylo špatný) 2) téma hudebního filmu tady dlouho nebylo, takže oceňuji ( nejvíc Kollárovce, které jsem neznal) 3) příroda 4) sentimentální obsazení - Kříž, Kramár, Lichý, Vejmělková... 5) hezký holky ( Sara Sandeva a hlavně Michalina Olszanska, která se jako jediná ukáže úplně nahá ( frajerka oproti českým kolegyním), ale je úplně debilně nadabovaná, že slova neladí s pohybem úst) ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Už delší dobu se nemůžu zbavit dojmu, že když se někde objeví jméno Petr Šiška, tak půjde o průšvih. Zase se mi to potvrdilo. Jsem velmi tolerantní a trpělivý člověk, ale tohle bylo přes čáru i pro mně. Tady bylo špatně úplně všechno, od scénáře přes herce a písničky. Pravda, herci za to asi tak úplně nemohli. Pavel Kříž se do role postaršího zamrzlého rockera vůbec nehodil, pořád je tím Štěpánkem.Stejně tak Martin Dejdar. Dejdar byl fakt trapný. To měla být parodie na Michala Davida? Co tady dělal Jaromír Nohavica, to mi taky hlava nějak nebere. Působil na mně jako kouzelný dědeček z pohádky. No, hlavně,že si pan Šiška splnil svůj sen, ale ať se raději vrátí k Peterkovi na TV Šlágr. Tam patří a může tam oblbovat seniory i nadále. Měl tenhle film vůbec nějaký příběh? Mně to přišlo jako slepenec videoklipů. Nebo se mi to jenom zdálo. Bohužel nezdálo. Je to holý fakt. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Na Zaolziu jest fajne. Jedna hvězda za Beskydy, gorole, miodulu, Jarka a postarší Evu, jedna za několik pěkných písniček. Jinak Dušan Rapoš vytvořil guláš, který mi nezachutnal, i díky okatě se vnucujícímu PP. Taktéž atak dojemnosti mě nechal zcela chladným. Mám ten kraj v srdci, ale tento film tam nebude. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)

Reklama

Reklama