Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzzikanti jsou film plný písniček a melodií od folklorních kořenů až po mladou rockovou současnost, odehrávající se na československopolském trojmezí, v drsném, ale půvabném kraji Těšínského Slezska, kde slovo chlapa má stále svou sílu, půvab žen přitahuje od nepaměti a hudba má své nezastupitelné místo. Zkrátka magický kraj pro zdánlivě obyčejné, a přece něčím osobité a hlubokou lidskostí protkané příběhy s dobrým koncem... (Bohemia MP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

GeusX 

všechny recenze uživatele

Důvod proč se na film (dobrovolně) dívat? Několik pěkných chytlavých songů. Chcete se pousmát nad karikaturami, ztvárněnými Dejdarem a Křížem. Vidět product placement (nejen) na známou pálenku, který je jinak bezdůvodnou úplnou propagací alkoholu. Testovat svou vůli dokoukáním celého filmu, který nemá pořádný logický děj a je jak neochucený guláš ze soji místo masa, až do konce. 1,5 hvězdy ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Scénář, režie ani herecké výkony za moc nestojí, ale díky celkem ucházející hudbě, záběrům na pěknou krajinu Těšínského Slezska a obstojně hrajícímu Patriku Děrgelovi se to ještě dá jakžtakž přežít. Akorát mě teda Patrik zklamal, že nezpíval sám. Zcela určitě by to zvládnul, i když možná ne tak dobře jako Peter Cmorik. (40%) ()

Reklama

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Hvězdičku si dohromady vysloužily okouzlující a éterická Sára Sandeva a živočišně rajcovní Michalina Olszańska. Jinak je tenhle film tragédie ze všech stran. Poslední dobou mě baví sledovat několik kinematografických proudů, jedním z nich je kategorie "současné špatné české filmy" (což jsou téměř všechny), po zkušenosti s příšernými Muzzikanty jsem ovšem v pokušení toho masochismu nechat. Tragicky napsáno, neumětelsky zrežírováno, všude samí nekvalitní herci a ještě si to hraje na obhajobu muziky před "popovými sračkami". Jak aspoň na vteřinu věřit parodiím na Michala Davida od člověka, co si do filmu pozve těšínskýho udavače Nohavicu a pracuje pro TV Šlágr? O obsazení rodiny Wronků a dalších neherců ani nemluvě, a to včetně sladkých hošíků Děrgela a Callty. Nefunguje tu nic, vlastně se to ani nepodobá filmu, jen takový improvizační estrádě, o karikovaných charakterech Dejdara, Lichého a hlavně trapně ubohého "rockera" Kříže se nezmiňuju vůbec, nebo se rozčílím. Ale jedno pozitivum tu vidím. Česká republika musí být opravdu bohatá země, když se najdou peníze na takovou slátaninu. To je fajn, peníze evidentně jsou. Jen ty dobrý filmy tu ještě chybí. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele

Hudba překvapivě dobrá, Michalina nepřekvapivě dobrá, Sára Sandeva fajn. Scénář ale blbej jak tágo a geronti Kříž s Dejdarem fakt marný, i když je za to těžko vinit, protože pod takovou režií by toho rockera nezahrál dobře ani Kurt Cobain. Nicméně pokud jste právě po lobotomii a chcete slyšet slušnou muziku, dá se tento film přežít. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Každý má plnou hubu (promiňte mi ten výraz) Zdeňka Trošky a jeho "tvorby", ale tady se taky točí podobné "skvosty"......mokré sny Petra "vždycky jsem se chtěl stát rockere a proto okrádám důchodce na Šlágr TV" Šišky. Za tohle by se měl Dejdar omluvit Bártu Simpsonovi, Děrgel Janáčkově konzervatoři, Kříž Štěpánu Šafránkovi, Doga Lemmy Kilmisterovi, Nohavica Krylovi, Šiška všem a Kramár......no Kramár, to je taková postavička, že tam sedí. Pominuli, že scénář napsal "Šiška Petarda" společně s Duem Yamaha o cigárpauze mezi jednotlivými sety na vystoupení v Dolním Senošlapově, tak tady je špatně snad úplně všechno....natočené, zahrané...snad i ten catering byl převážně o rohlících na strouhanku. Epické záběry na v dešti rokujícího Pavla Kříže.....vau, múzy pláčou, Jimi Hendrix rotuje v hrobě a Michal David se blaženě tiskne k ruské Máše. Chápu pane Šiška, že jste si vždycky přál stát se druhým Mickem Jaggerem, šňupat modrou skalici ze zadků potetovaných osmnáctek a poté souložit vše co neuteče, každopádně bych Vám doporučil, zůstat u Dětí z Pirea a své nenaplněné touhy si nechat na večerní usínání. ()

Galerie (627)

Zajímavosti (10)

  • Koncerty se hrály v Ostravském klubu Garage. (edy66)
  • Natáčelo se v oblasti Těšínského Slezska. Například v Jablunkově na akci Gorolski Święto, Dolní Lomné na Slezských dnech, Hrádku na Slavnostech Belka, Návsí u benzínové stanice Shell. Dále na Hrčavě, Českém Těšíně, Třinci. (Jurenka01)
  • Když Izzi (Pavel Kříž) vyzvedává na motorce Kláru (Michalina Olszańska), která jde z vyšetření a vychází ven z budovy, jedná se ve skutečnosti o budovu českotěšínské radnice. Následně spolu odjíždějí z náměstí po ulici Čapkova, která je jednosměrná a vyjíždí tudíž v protisměru. Dá se to poznat i podle toho, jak jsou zaparkovaná všechna auta. (J.Cobra)

Reklama

Reklama