Reklama

Reklama

Autostop

  • Česko Autostop za 2 000 000 $ (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Manželský pár projíždějící Kalifornií prožívá krizi ve svém vztahu. Jejich cesta má jejich vztah napravit. Bohužel se tak neděje, manžel alkoholik a egocentrický novinář se ke své manželce chová otřesně jak o samotě, tak před lidmi. Jejich vypjatá cesta autem se však změní ve chvíli, kdy naberou do svého auta stopaře. Ten se brzy vyjeví jako brutální psychopat, který má navíc v kufru 2 miliony dolarů ukradených z banky. Souboj o holé životy a hra kočky s myší tak právě začíná ... Film tak nabírá jiný směr a mnohem větší obrátky... (Flipnic)

(více)

Recenze (54)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Připojuji se ke zdejším komentářům nešetřícím různými superlativy...Jedná se o méně známý ale přesto co do žánru vynikající exploitation psychothriller nebo psychologický thriller. Herecké výkony daleko za hranicí veškerého psychického vypětí, dějové a zvratové linky naprosto úžasné, pořád se něco děje, divák se rozhodně nenudí. Nechybí ani mix lehčí erotiky a vážně povedená hudba od mistra Morriconeho, která do zdejších kalifornských reálií (samé hory, písek a nekonečně dlouhé silnice) zapadá jako puzzle. Některé scény kopírovaly jiné nízkorozpočtové béčkové filmy, ale třeba ta s nákladním autem pak zcela jistě veleúspěšný film Duel (i zde není vidět řidič za předním sklem, překvapený divák se pak nestačí divit, s kým opět má tu čest), ale to by nevadilo...Celý film až do konce je opravdu nadmíru skvělou a napínavou podívanou. Stále jsem si říkal, zda nakonec utečou tomu šílenci Hessovi a jak a kdy budou mít k sakru příležitost se dostat ke svým ukrytým zbraním (v karavanu). Konec to tak napůl vyřešil, ale do definitivního konce ještě nejméně půl hodina chyběla, tak o čem to k sakru ještě dál bude? Nakonec bych ani ve snu nečekal takovéto rozuzlení...Takto se, prosím, dělá kvalitní silniční thriller a ke všemu de facto jen se třemi hlavními herci! Podobné filmy: "Duel", "Cani arrabbiati". ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vynikající film, díky Flipnicovi za doporučení. Až doposud jsm si myslel, že nejlepším stopařským snímkem je The Hitcher, nyní jsem byl vyveden z omylu. Autostop rosso sangue je skvělý, rychle utíkající thriller s opravdu výtečnými herci, propracovanými postavami a s v ledasčem překvapujícím dějem. Vysoké hodnocení a pouhá hrstka hodnotících uživatelů sice může vyvolat dojem, že se jedná o jakýsi raritní film, který obyčejné publikum nesnese, avšak opak je pravdou. Není to žádný ryzí exploitation, jenž by se snažil prvoplánově ukázat co největší zvrhlosti, ani nijaký enormně psychicky náročný teror. Prostě "jen" velmi povedený napínavý thriller, navíc skvěle natočený a s padnoucí hudbou. Rozhodně lze doporučit. 9/10 ()

Reklama

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Převládá mírné zklamání. Stopař s Hauerem je nesrovnatelně lepší. Samozřejmě film je to výborný a opírá se hlavně o herecké velevystoupení Franca Nera, kterému více než dobře sekunduje hlavní záporák. Frankova manželka byla fakt nádherná a film byl natočený sirově, takže se s nahotou vůbec nešetřilo - bylo na co koukat. Morriconeho Autostop zastihl v takové průměrné formě. Celkově povedený kousek, ale nic z čeho bych byl unešený. Zkouknuto něměcky s kouzelným jednohlasým dabingem. 71% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vážně povedený kousek. Když ne zrovna šukající, tak věčně se hádající, devět let ženatý pár se vrací z výletu s přívěsem, když narazí na mladíka u silnice. Naše hrdinka Eve si myslí, že si tak alespoň trochu vylepší jinak další otravný den v autě s nerudným manželem, a pár minut to tak i vypadá... Do chvíle, než se stopař nečekaně zeptá, jestli mu Eve nechce vykouřit ptáka a za moment už jim oběma zezadu nemíří na hlavu pistolí. Navíc se jedná o kriminálníka s čerstvě kradenými dvěma milióny v hotovosti./ Hurá, překvapivě se jedná o příjemně odsýpajících 100 minut, ve kterých se vlastně pořád něco děje. A není to jen o ponižování a znásilňování, za což může právě účast oněch peněz, díky kterým jsme pak svědky zajímavých zvratů v chování postav. A hlavní trojice hrdinu, to jsou samí 'sympaťáci', zvlášť starý známý David Hess - ten hlavní parchant z The Last House On The Left. Do toho hraje příjemný soundtrack, venku ta nejhezčí a nejtypičtější americká příroda, no a ta rape scénka je fakt parádní. Takže kvalitní, docela zapomenutá sedmdesátková záležitost. (screeny) ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Opět parádní jízda,která vás chytí a až dokonce vás nepustí.K tomuto filmu opravdu není co vytknout.V podstatě film o třech hercích a převážná část filmu se odehrává v autě,jak už napovídá název.A podobně jako v Cani arrabbiati to hlavně stojí na excelentních hereckých výkonech.Franco Nero a David Hess byli opravdu brilantní.A kdybych měl hodnotit kdo z nich si svou šílenou roli střihnul líp tak opravdu nevím.Franco Nero je pan herec to je známo a taky tu měl víc prostoru na svoje herectví než D. Hess.Ten to zase o to víc doháněl a byl prostě geniální.Takže za mě je to fifty-fifty.Corinne Clery sice taky nebyla špátná,ale byla totálně zastíněná svými mužskými kolegy a v podstatě tu působila jako takové krásné ¨píchátko¨ :-) Navíc celým filmem prostupuje hudba E.Morrconeho což film posouvá o další level výš.Velké dík za doporučení patří Flipnicovi.A já to DOPORUČUJU zase dál.Lidí tohle musíte vidět. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (5)

  • Film sa mal pôvodne natáčať v severnej Kalifornii, no rozpočet neumožňoval natáčanie filmu mimo Talianska. Preto miesta v Taliansku boli vybrané tak, aby ich terén vyzeral ako ten americký. To isté platí o dopravných značkách a čerpacích staniciach, ktoré sa vo filme objavia. (westerns)

Reklama

Reklama