Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (446)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Největším plusem filmu je bezesporu úchvatná příroda, kterou kamera snímá v nádherných širokoúhlých záběrech. Dále je to takřka dokonalá atmosféra smutku a bezvýchodnosti, hledání odpuštění a smíření se smrtí, která se táhne celým příběhem. Co se týče děje filmu, ten je složen z několika epizod, z nichž většina by sama o sobě stačila na slušný western kombinovaný s dramatem, poskládané jsou však do jednoho příběhu na můj vkus trochu moc vychtěně, aby tvůrci dostali postavy přesně tam, kam chtějí. To se odráží i v neustálých příchodech a odchodech vedlejších postav, které by mohly být při větším soustředění na jejich osobnost zajímavé, jenže scénář si každých cca 20 minut žádá drsnou situaci vyžadující nedobrovolné odporoučení se některého z členů výpravy. To neznamená, že jsou Hostiles špatným filmem, jen v některých ohledech je příběh hnán do zvratů a změn postojů postav moc násilně. Nicméně naturalismus, smutek, i ten alespoň trochu pozitivně vyznívající konec stojí za to. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jsem velice rád, že westernový žánr zažívá v posledních několika letech svoji renesanci. Sice se již netočí takové množství filmů z Divokého západu jako tomu bylo od 30. do 90. let 20. stol., ovšem když už nějaký počin vznikne, obvykle stojí za to. Hostiles je skvělý nejen svým příběhem, ale také hereckými výkony (Christian Bale, Rosamund Pike a Wes Studi) a úžasnou kamerou, jež si umí patřičně vychutnat pečlivě zvolené exteriéry. Snímek Scotta Coopera je opravdu výborným dramatem, v němž se představují i silné charaktery postav měnící se v průběhu děje. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Od první scény brutální westernová depka o válečných traumatech, účtování s hříchy minulosti a vykoupení, ve které jsou oběťmi všichni včetně řezníků. Rozhodně jde o vysoce kvalitní podívanou, co si zaslouží vaši pozornost, ale osobně mi přišly všechny ty dialogy "udělali jsme strašný věci, ale vlastně jsme dobří lidi" poněkud na sílu a permanentně zachmuřený Bale trochu úsměvný. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro westerny mám slabost. V tomto žánru obvykle skvěle funguje, když se spolu vydá parta lidé na strastiplnou cestu napříč americkou prérií, kde se to jen hemží nebezpečím. Líbilo se mi, že naši posádku neohrožoval pouze kmen těch kurev kumančů, ale tvůrci toho vymysleli podstatně více. Bale je ve své roli tradičně skvělý. Ostatní pánové a dáma ho skvěle doplňují. Přesto nemám pocit, že bych viděl něco úžasného, co nedostanu z hlavy. Příjemný moderní western na jedno zhlédnutí. Lepší tři kousky z mé odborné strany. ()

Vitex 

všechny recenze uživatele

Snímek obsahuje mnoho fascinujících scén, celek není úplně dokonalý (největší problém jsem měl se ztvárněním postavy Rosamund Pike a několika klišé), ale rozhodně velmi podnětný jako esej o Američanech - o původním obyvatstvu, o vítězích nad nimi i o dnešních bílých mužích, kteří to vše reflektují. Pro mě nejsilnější jako zpráva o tragice služby státu ("It´s my job."), který v průběhu let požaduje poměrně protichůdné věci (emoce). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Postava desiatnika Woodsona (Jonathan Majors), je, samozrejme, historicky nepresná. Afroamerickí vojaci bývali v samostatných regimentoch, kde boli všetci až na vyššie hodnosti čiernej pleti. Vo filme je Woodson v štandardnom regimente s bielymi vojakmi. (Real Tom Hardy)
  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama