Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (446)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Stalo se něco neskutečnýho - Došly mi sprostý slova. Když jsem mrkla na trailer k Hostiles, říkala sem si, že to bude natahovaný, nudný a celkově se mi do toho filmu nechtělo, jak holce do prvního análu. Každopádně nakonec sem si řekla, že když tam hraje Batman a zase téměř mechanikálně vychrtlej, tak bych to mohla přežít a třeba si u toho zašít ponožky, dát kynout těsto nebo se prostě dloubat v nose. Hned první scéna, kdy chcípnou Ťuťu, Ňuňu a mimino, mě profackovala až mi žlutý tváře zčervenaly a film mi dal jasně vědět, že sem se kurevsky spletla a bavit mě to bude. Kolik filmů začíná sejmutím děcek? Kurevsky málo. Odhodila sem šití, vypnula troubu a jala se sledovat film důkladně. Je fuckt, že Batman toho tady moc nenakecá, jenže to může být každýmu u rektálu, protože jeho ztvárnění naprosto vyhořelýho kapitána prostě nemá chybu. Stejně tak ostatní postavy ve filmu se topí v tak nádherně depresivních sračkách, až sem čekala, že si hromadně podřežou žíly u táboráku. Marně sem dumala, kdo tam neni psychicky úplně v prdeli a pokud trpíte depresí, trudomyslností, vyhořením, nebo prostě jen máte náladu na piču, rozhodně Vás potěší, že v tom nejste sami. Hodně se mi líbilo, že zmrdi, co se postaví naší skupině jsou nakonec všichni - indiáni, voják i cowboyové. Lidé, co se X let nesnášeli se sblíží, aby následně chcípali a přeživší měli ještě větší depku a nechat si to všechno projít hlavou se jevilo jako nejlepší možnej nápad. Hezky sem si pořvala, získala novej pecka song o ptákovi s polámanejma křídlama a se slzama sledovala, jak členové skupiny padaj jak zralý hrušky. Jako rákoska vím o westernech naprostý hovno, ale tenhle se mi líbil nejvíc. Tak trochu Poslední samuraj z divokýho západu. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Občas mě to překvapuje, ale western má stále co říci. Drsný voják se po desetiletích lovení domorodých rudochů sbližuje s jedním ze svých nejhorších nepřátel. Jednoduchý motiv, který snad ale potřeboval ještě trochu prostoru navíc. Christian Bale si sice vystačí s pokerově neměnným obličejem, ale i tak je výborný. U Wese Studiho platí totéž. Ústřední trojici výborně doplňuje Rosamund Pike, která má výhodu v tom, že nějaké emoce může ukázat častěji. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Nepřátelé jsou krutá westernová podívaná o hledání vzájemného respektu dvou bojovníků na politicky podnícené cestě (na způsob Zachraňte vojína Ryana). Překvapivě jde v tomto snímku narazit na mnoho paralel s jiným novodobým westernem, 3:10 Vlak do Yumy, ať už kvůli kostře příběhu, obdobné atmosféře, či obsazení Christian Bale/Ben Foster. Jinak si ovšem Nepřátelé kráčí svou vlastní pomalou cestou a rozhodně diváka nenechají chladným. Scott Cooper výborně režíruje. Scéna, kde Metz (Rory Cochrane) klečí před náčelníkovým stanem, by v jiném pojetí vyzněla jako neskutečné klišé, ale se skvělými herci a Cooperovým režijním vedením pro mě byla highlightem filmu. [KVIFF 2018] ()

HOCKEYKA 

všechny recenze uživatele

Fantázia.Pre vás, priatelia moji, ktorí ste tento skvost ešte nevideli a možno ste okolo neho roky len krúžili (tak,ako ja), mám naozaj len jednu vetu-pozrite si ho.Ja sa musím za to, že som si film konečne pozrela,  poďakovať Chalametovi, hoci mal len jedninú hovorenú repliku a kým som sa stihla spamätať, už som si z tváre utierala slzy(ak je toto spojler, ospravedlňujem sa). Všetko od dokonalého, v tomto prípade skôr výrazového hrania Christiana Balea, cez vedľajšie postavy vrátane Indiánov, nádhernú kameru, až po samotnú myšlienku, to všetko tento film má.Viem, že tu neprezentujem žiadnu novinku, ale keďže zo všetkých mojich priateľov na Čsfd to videlo len asi 20 ľudí, prišlo mi vhodné na neho trošku poukázať. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Čistokrevný drsný western s vtahujícím a skvěle napsaným dějem, fantastickou režií a bravurními herci - zvěsti o životním výkonu Christiana Balea nelhaly, i když je diskutabilní, jestli je to výkon nejlepší (rozhodně je ale v top 3 a je úžasné Balea vidět, jak skvěle hraje očima, obočím, vráskami na čele i knírem). O nejlepší výkon Rosamund Pike jde již ale bez pochyby. Její tragická postava v sobě snoubí ženskou křehkost i sílu a odhodlání, Baleův hrdina je zas o nic méně tragickým válečníkem, kterému v nelítostném prostředí postupně docházejí přátelé-spolubojovníci. Snímek přetékající silnými a závažnými tématy od polemiky o násilí, lidské povaze a morálce a tíze svědomí po rozdíly mezi vražděním kvůli rozkazu a vražděním obecně. Majestátní atmosféra, emoce, bravurně napsané postavy, dokonalá práce s motivy, poslední čtyři minuty možná moc sladké, ale vlastně logické. Nejsou indiáni jako indiáni. Velká pecka. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Postava desiatnika Woodsona (Jonathan Majors), je, samozrejme, historicky nepresná. Afroamerickí vojaci bývali v samostatných regimentoch, kde boli všetci až na vyššie hodnosti čiernej pleti. Vo filme je Woodson v štandardnom regimente s bielymi vojakmi. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama