Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1892. Na cestě k odpuštění není nikdo v bezpečí. Lze v zemi divochů najít lidskost? ... Vydejte se spolu s hrdiny na klopotnou cestu nenávisti, vykoupení a přežití... Po téměř dvou desetiletích bojů s domorodými Šajeny, Apači a Komanči, dostane kapitán americké kavalerie a válečný hrdina Joseph Blocker poslední rozkaz. Kapitán má doprovodit churavějícího šajenského náčelníka Žlutého jestřába, svého nejopovrhovanějšího nepřítele, do jeho domoviny v Montaně. Nechtěný úkol před odchodem do výslužby se ještě více zkomplikuje, když se kapitánova skvadra bude muset ujmout ovdovělé osadnice Rosalee Quaidové. Smečky všudypřítomných loupeživých Komančů jsou přitom stále na válečné stezce a touží po krvi; dokáže zkušený kapitán naposledy splnit svou povinnost? (Česká televize)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (441)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Ch. Bale posledné roky neprežíval najlepšie časy, nemal nejaký výraznejší hit, ale na druhej strane ani prepadáky. Tento film ho v mojich očiach opäť vrátil do silnej pozície. Jeho výkon si dovolím označiť za oscarový, veľa toho síce nenarozprával, ale očami a gestami zahral dokonale. Úvod bol silný, ale mohol byť silnejší, keby režisér do toho nevbehol veľmi zbesilo. Dal by som ešte 2-3 minúty na bližšie zoznámenie s rodinnou, o to silnejšie mohli nasledujúce scény chytiť diváka pod krk. Western asi zažíva dobré obdobie, za posledný rok vzniklo zopár zaujímavých snímkov, hlavne Brimstone, 7-dielny seriál Godless, prípadne The ballad of Lefty Brown. Film má veľmi pokojné tempo, nazval by som ho westernovou road movie.Prakticky celý film putujeme na vysnívané miesto, zažijeme nejaké to prepadnutie ale ide tu hlavne o zblíženie medzi náčelníkom a kapitánom. Privítal by som nejakú silnejšiu scénu medzi týmito hereckými velikánmi. Wes Studi...Kto iný by to dokázal lepšie, kto iný by sa typovo do tejto role hodil viac? Nenapadá ma nikto, Wes Studi bol ideálna voľba. Potešil som sa, keď som ho videl na tohoročných oscaroch, ale nečakal som, že sa opäť stretneme tak skoro. Vadila mi občas príliš odtiahnutá kamera, v súbojoch mohla ísť bližšie, inak ako starý westernový fanda nemám veľmi čo kritizovať. Pochválim ešte R. Pike, ktorá zahrala tiež skvele. 90%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

No to mě podržte, meditativní western. Vzhledem k vysokému hodnocení jsem očekával přeci jen mnohem větší kvalitu. Nevím jak moc oceňovat hereckou kvalitu Balea, když se tady téměř nemluví a sám herec předvádí stále dokola jednu až dvě mimiky po celý film. Samozřejmě jsem rád že si někdo znovu vzpomněl na Wese Studiho, ale minulé Cooperovy filmy mě sedly více. 60% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Predovšetkým: za toto mal byť Christian Bale minimálne nominovaný na Oscara, podáva tu jeden z najlepších výkonov svojej kariéry. Po druhé: štve ma, že to u nás nešlo v kinách, na veľkom plátne mohli krásne vyniknúť tie nádherné scenérie, to skalpovanie, to strieľanie žien a detí. Putovací kavaleristický western rozpráva o nenávisti a zmierení a o mužoch, čo sa po životoch strávených najbrutálnejším násilím pokúsili nájsť vykúpenie alebo aspoň kúsok lásky. Alebo aspoň pokoj v podobe guľky vpálenej do sluchy. Je to poriadna dávka depresie ako z pera Cormaca McCarthyho, vrátane toho, že to pôsobí ako nesúvislý sled príhod a náhod a hrozby sa zjavujú rovnako nečakane, ako sú potom (často mimo záber) likvidované. Tu však nejde o rozpovedanie súvislého príbehu s jasným protivníkom a záverečnou katarziou. Ide o vývoj hlavného hrdinu a všetky situácie sú tu len na to, aby ho postupne zmenili. Po prvom pozretí mierne rozpaky, po druhom absolútne hodnotenie. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Psychologická sonda do ztrápených melancholických duší z dob indiánsko-amerických válek, které připomínaly spíše středověk a genocidu než válku v pravém slova smyslu. Zpětná traumata postav pak hrají prim v celém ději, který zdánlivě nenápadně, ale zároveň geniálně přesně, poodkrývá snad většinu problémů indiánské otázky té doby, ačkoliv někomu při dlouhé výpravě po nádherné krajině mohou připadat snad až směšně nevyřčené a takřka neviditelné. Přiznávám, že sám podobné zdlouhavé eposy plné niterných pocitů postav nevyhledávám, ale o toto období se celkem zajímám a proto jsem v těch náznacích a dialozích postav viděl hrůzy, které se v historii skutečně děly, ačkoliv pro člověka nepolíbeného informacemi nebo historií to byl jen běžný rozhovor dvou postav, případně scéna, která mu nedává moc smysl a řekl si, že takhle by to určitě neřešil. Není to tedy western v pravém slova smyslu, akce je spíše poskromnu, je to film pro určitou cílovou skupinu, pro tu bude Hostiles naprostá lahůdka. Pro druhou skupinu, ve které bych byl za normálních okolností i já sám, to bude patrně až příliš zdlouhavá záležitost plná zdánlivě nepodstatných rozhovorů a nudné psychologie postav. 90 % ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pro westerny mám slabost. V tomto žánru obvykle skvěle funguje, když se spolu vydá parta lidé na strastiplnou cestu napříč americkou prérií, kde se to jen hemží nebezpečím. Líbilo se mi, že naši posádku neohrožoval pouze kmen těch kurev kumančů, ale tvůrci toho vymysleli podstatně více. Bale je ve své roli tradičně skvělý. Ostatní pánové a dáma ho skvěle doplňují. Přesto nemám pocit, že bych viděl něco úžasného, co nedostanu z hlavy. Příjemný moderní western na jedno zhlédnutí. Lepší tři kousky z mé odborné strany. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (10)

  • Filmovanie snímky prebiehalo chronologicky v Novom Mexiku, Colorade a Arizone. (MikaelSVK)
  • Christian Bale bol pôvodne proti finále filmu, nepáčilo sa mu. Eventuálne však uznal režisérovu víziu a koniec sa mu zapáčil. (Real Tom Hardy)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Reklama

Reklama