Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 2

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (422)

kingik 

všechny recenze uživatele

Drama, u kterého vám (emotivně) shoří i obočí. A na hasičský oddíl Granite Mountain budete ještě dlouho vzpomínat. Byli to dobří klucííí. Byli. A učili se základům hašení u Horyny, díl, v němž hoří les, byl v jejich videotéce tím nejvyhledávanějším. A v každé dobré partě musí být sranda. A tak klucííí měli i vypálené Hoří, má panenko. A to celé se hezky, citlivě, bohužel velmi hořlavě promítlo do jejich pospolité party, jíž velel hasičský úderník Josh Brolin, který zrovinka ke klukům přibral ryzího nevzorňáka, prostě smažáka Millese Tellera, který ovšem v závěru trpěl víc, než když na hasičském bále rozkradli tombolu. Určitě už jste podobný druh filmu viděli nebo o něm máte povědomí: Dokonalá bouře, Moře v plamenech a jiné, které také vycházejí ze skutečných událostí. Takže v podstatě víte, do čeho jdete. Občasná schematičnost v příběhu i postavách vám nemůže vadit. Mě konkrétně třeba odrazovala délka filmu, přece jen film má přes dvě hodiny, ale Joseph Kosinski si s tím poradil zdárně, celé poznávání hasičské party, ve které chyběl už jen Lúďa, bylo zajímavé a funkční. Prostě vůbec ničím otravné. Oheň působil realisticky, závěr zdecimoval slzné kanálky. Sakra, jak takový bezva film, co má skvělé herecké obsazení, které vtáhne diváka svým zanícením, může takhle zapadnout?! Je to tedy příjemný film, který nesází na spektakulárnost, ale na lidské charaktery, člověčinu a citlivý i civilní styl vyprávění. 10/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý viac, ako na čomkoľvek inom stojí na vzťahoch medzi postavami a na hereckých výkonoch. Kosinski vzdáva poctu hrdinom a to sa nedá inak len cez postupne budované emócie a vzťahy. Boj s ohňom je len kulisa. Film možno neponúka nevšedný zážitok, ale je spravený poctivo a funguje tam takmer všetko. Osobne si myslím, že ten pátos tu až tak nefiguruje. Celé to na mňa pôsobí, ako film, ktorý sa snaží nahliadnuť do osudov ľudí, do ktorých životov by sme nemali veľmi ako nahliadnuť. Aj napriek výrazne mužskému osadenstvu ma tu potešila aj Jennifer Connelly, ktorá si kradne v niektorých scénach priestor pre seba. Inak tomu nemám veľmi čo vytknúť. Je to správne dojímavé, krásne nasnímané a herecky presné. Páči sa mi, aký je Kosinski všestranný režisér. Hoci v tej akčnejšej polohe ho mám trošku radšej. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus až príliš ukecané - zbytočne veľa slangových mačovských dialógov, ktoré očaria len rodených Američanov. A v rýchlom slede sa tu striedajú s tými pracovnými. Navyše som mal v závere pocit emocionálneho nátlaku, ale to je iba môj osobný dojem. Celkovo to však nebolo zlé, nenudilo a herci slušne zahrali, no vzhľadom na ohlasy som čakal niečo lepšie. Lepší priemer. 65/100 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Námětem mi to trochu připomnělo mou srdcovku Okrsek 49. I když tohle bylo točeno zcela odlišným režijním stylem. Tohle rádoby hasičské drama bylo takové celkově moc chladné a zaměřovalo se to na životy hasičů, jejich způsoby života atd. Samotné sekvence zdolávání ohně byly výborně natočené, vizuál byl perfektní, i když těch scén nebylo tolik kolik bych jich asi mělo být, aby si to divák dosyta užil. Stopáž byla dlouhá, ale vůbec jsem se nenudil, jen bych si to představoval trochu pestřejší, jak na scénky s ohněm, tak i upravit a přidat pár zajímavých scén do scénáře. Těžko se mi to popisuje, vlastně si nemůžu na nic stěžovat, jen na tak dlouhý film se toho ani tak moc neudálo, možná to byl účel nevím. Přesto jsem relativně dost spokojen. I musím pochválit herecké obsazení a jejich výkony. Brolin a Teller mě bavili asi nejvíc. Hudba byla obstojná. Finále mě překvapilo, tušil jsem zcela jiný závěr, ale neměl jsem s tím problém, jen to bylo moc urychlené, ke konci teda pěkně chladné, ale zas to bylo celkem realistické. No, určitě to není film, který bych si pouštěl opakovaně, ale ještě se k němu někdy vrátím, kvalitní podívaná to rozhodně byla. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepříliš záživné požárnické drama podle skutečných událostí, i když Brolinova a Tellerova postava jsou načrtnuty dobře. Přijde mi, že tenhle film se má k Howardovu vynikajícímu OHNI jako DRTIVÝ DOPAD k ARMAGEDDONU. Jinak při pohledu na všechny ty rozsáhlé lesní požáry se jeden diví, že tam pořád ještě nějaké lesy jsou a že někdo vůbec riskuje bydlet poblíž. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Na oslavě jeden z mladíků otevře láhev piva řetězovou pilou značky Stihl. (Yoshimitsu)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama