Reklama

Reklama

Hrdinové ohně

  • USA Only the Brave (více)
Trailer 1

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (423)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zatím nejdojemnější film roku 2017. Tušila jsem, jak asi film skončí, ale na tehle konec jsem se nepřipravila a ještě dlouho po konci jsem seděla v kině, než mi uschly slzy. Kosinkého režii mám hodně ráda. Je to kompetentní režisér, co si i s ohranou zápletkou poradí tak, aby žánr ozvláštnil. Jedinou chybou je, že se jedná o pomalu budované drama, což prospívá napětí, ale ně vždy to prospívá tempu filmu. Realistický scénář mu poskytl skvělé základy, ale jsou to herci v čele s Brolinem, Tellerem a především Jennifer Connelly, co tyhle skutečné hrdiny a jejich blízké přivedou k životu velmi realistickým způsobem a zůstanou s vámi ještě hodně dlouho. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V tuto chvíli neexistuje aktuálnějšího filmu, než jsou právě Hrdinové ohně. Zatímco se totiž v Californii prohání nekonečný oheň, který za sebou nechává mrtvé a spálená vřesoviště, tak se u nás objevil film, který o lidech, co se snaží zachránit alespoň kus nedotčené krajiny, pojednává. Pro českého diváka je to něco neuvěřitelného, ale v rámci amerického patriotismu je to nejlépe natočený, v podstatě, katastrofický film za hodně dlouhou dobu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události, takže nehodnotím, co se stalo, ale jak to natočili. Chápu, že to muselo být těžké, když jde o nedávnou minulost a žije mnoho lidí, kteří si ji pamatují. Tvůrci chtěli postavit pomník hrdinům ohně a taky se jim to podařilo. Mramorový, plný patosu a zcela podle věčných šablon. Z příběhu vyčnívají pouze scény ohně, které jsou doslova spalující. SHRNUTÍ: Čest všem statečným požárníkům, bohužel v průměrném filmu. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Světe div se. V USA přece jen umí stvořit záviděníhodnou poctu statečným hrdinům bez slizkého patosu a patriotismu. Oheň vnímán jako nespoutaný a nádherný živel, podobně jako v Backdraft. Skvěle vykreslené charaktery jednotlivých postav (autentický army feeling). Talent Miles Teller, charismatický veterán Josh Brolin a stále půvabná Jenn Connelly, se kterou bych se prostě nechtěl hádat. Na emoce ve správně míře zaútočeno a slza uroněna. 85% Edit: Po druhé projekci přihazuji hvězdu. Skutečná pocta všem klukům. Závěrečnej song vystihuje svou atmosférou celou tragédii. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Nejmladší hasič měl 21 let a nejstarší hasič 43 let. (ARI50)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama