Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (596)

lamps 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, a ne že ne. Evropanům se tenhle humor a pohádkový rozměr může zdát praštěný, ale pro mě je Grinch "šťastnou" shodou všech filmařských ingrediencí (poetický vypravěč, úžasná maska, dospělácký humor, svérázně podané morální poselství) takřka nevyčerpatelným zdrojem každoroční zábavy a relaxace. Můj vřelý vztah k tomuhle zelenáči navíc ještě vzrostl, když se v mém životě objevil kamarád s mimikou náramně podobnou zdejšímu Carreyho ksichtění... No, nenecháme na něm nit suchou :D P.S. Fenomenální výkon, pane Rösnere. ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsou Vánoce a budou až za nějakou dobu, tak i přesto jsem si pustil tuto vánočně laděnou komedii v době, kdy panujou letní prázdniny. A i když jsou prázdiny, tak z této komedie na mně dýchla ta prává vánoční atmoféra. Příběh o Grinchovi nemá chybu a samotná postava Grinch je sice ošklivá, možná i smradlavá a zlá (ale svým způsobem velmi hodna) příšerka, která na mně působí hodně roztomile. Tento příběh o tom, jak se ze zabšklého tvora stalo mírumilovné stvoření je opravdu krásný. Navíc je to i dost vtipné. A povedené hlášky. Samozřejmně největší podíl na zábavnosti má Jim Carrey, který i když má masku, tak je možné ho rozpoznat. Zde využil veškerý svůj komický a herecký talent. Jeho ksichty jsou opravdu výborné. Výborná a podmanivá hudba, jenž vytváří právě tu zmíněnou vánoční atmosféru. A co tedy je divné, tak je bezpochyby český dabing. Ten se opravdu povedl. Boris Rösner coby Grinch byl výborný. A nebo sladce líbezný Zdeněk Svěrák, který byl možná až moc sladký! Každopádně, až budou Vánoce, tak vím na co se s chutí podívám!!! ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čim častejc tenhle film vidim tim se mi víc libí, samozřejmě to neni žádná bomba, ale zábavnost se tomu teda ubrat nedá. A i když je Jim Carrey pekelně namaskovanej, tak i přesto se dá podle grimas docela lehce poznat a ty jeho pohybový kreace jsou taky nezaměnitelný. Jediný co mě tak trošku překvapilo je fakt, že tohle režíroval Ron Howard, kterej je spíš na drama, ale i tuhle komedii si myslim zvládnul docela dobře ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma Grinch ako malé decko bavil veľmi, dnes už len taká vianočná americká rozprávka. Videl som to asi 8x a aj po 8. zhliadnutí ma to bavilo a baví. Je to tupé, je to detínske, ale ta vianočná atmosféra nechýba a pri pozeraní cez sviatky ma to baví 2x viacej. Naviac Jim Carrey je vo filme zasa skvelý, je to grimasový kráľ a bez neho by to nebolo ono, on a Grinch sú jedna osoba. A boli tam taktiež slušné filmové efekty, napríklad ten voz plný darčekov bol dobrý. Myslím, že film na ktorý sa zabudnúť nedá, pretože je takýchto bláznivých filmov s prostredia Vianoc s prvkami fantásie veľmi málo a tento je jedným z najlepších. /75%/ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)
  • V jednu chvíli bylo na place až 45 maskérů. (Hal_Moore)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 123 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama