Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Předně - nemám ráda xycht a mimiku Jima Carreye, takže jsem uvítala, že bude taky jednou hrát v masce, jenže ... ona ta maska je tak skvělá, že vypadá trochu jako Jim Carrey. Takže abych to shrnula - masky, stylizace filmu a výtvarná stránka jsou opravdu pěkné a nápadité, film sám už mě zas tak moc nenadchl. Ale americké děti určitě pobaví. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Další srdeční záležitost s Jimem Carreyem. Vynikající vtipná pohádka u které se válím smíchy ještě ted. Tentkrát jsem byl malý a hrozně jsem to chtěl vidět a dostal jsem to pod stromeček na VHS ješte do dneška to mám starou ohranou kazetu. Pouštěl jsem si to skoro každý večer před spaním. ,,Já jsem doma všudé, kde smrad a špína budé" Říkejte a pište si co chcete podle mě jedna z nejlepších vánočních pohádek. ,,Co chcete? Vlastně Grinch!! O nééé" ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Taký typický vianočný film. Vo filme si hlavnú postavu zahral Jim Carrey, no je tak zamaskovaný, že ho ťažko niekto spozná. Všetci sa asi zhodneme v tom, že vo filme mu rola sadla na mieru. Skutočne to bolo vynikajúco zahrané. Film je určený pre deti. Tomu zodpovedá celé prevedenie. Áno, je to pekné a milé pozeranie, je to vianočné, ale celú dobu mám zvláštny pocit, pretože to zelené chlpaté žlto oké stvorenie je veľmi nepríjemne. Chovanie Grincha je z veľkej časti naozaj nerozprávkové. Na druhú stranu je to film, ktorý silne podporuje toleranciu vo všetkých smeroch. A i keď to na konci má pekné poučenie, že Vianoce nie sú len o tej materiálnej stránke, tak mi to aj tak nestačí. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Miestami dosť burtonovské. Hlavne chvíle v rámci Grinchovho obydlia pôsobia ako z burtonovskej-batmanovskej jaskyne. Hlavnou hviezdou je samozrejme Grinch. Skvelý kostým a dokonalá voľba jeho oživovača. Jim Carrey si kradne každý záber do ktorého "tíško" vpadne. Baví svojimi grimasami a veľkorysou pohybovou gymnastikou. Proste Jim vo forme, ktorou si podmanil všetky videopožičovne v ČR a SR. Bohužiaľ ostatné postavy a celkové vyznenie príbehu podrážajú jeho chlpaté nohy. No a záverečná láskyplnosť mi takmer spôsobila spätný chod vianočného menu. Škoda, potenciál tam vďaka Jimovi bol nemalý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie, Grinch rozhodne nie je priemerný film, dokonca nie je ani detský film, ani rodinný film. Je to film, ktorý akoby nakrútili v sovietskej televízii v sedemdesiatych rokoch po fľaši vodky (každý člen štábu) a okolo náhodou išiel Jodorowski a priniesol lysohlávky. Tie si najviac dala ústredná filmová hviezda a ostatní mu povedali, nech si robí pred kamerou čo chce. Grinch je skôr o tom, že muž v strednom veku by mal mať pravidelný sex a len tak mimochodom sa spomenie, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale o tom, že máme byť spolu. S čím vlastne súvisí aj ten sex. Len ma to vizuálne (ale pozor, ono je to celé detailne premyslené) vôbec nenadchlo a je to dané predovšetkým východzou látkou, za to Howard príliš nemôže. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Severoamerické tržby dosáhly 260,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 345,8 mil. (NIRO)
  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama