Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Grinch se mi nelíbí. Americká slátanina v hlavní roli s Jimem Carreym. Není to prostě můj šálek kávy. A ti kdovíci byli strašní. Edit 23. 12. 2023 - Po 14 letech jsem se rozhodla dát Grinchovi šanci. Možná jsem v mých náctých letech nebyla dostatečně zatrpklá, sarkastická a snímek prostě nebyla schopna ocenit, protože jsem ještě neprožila utrpení reálného dospělého života. Řada mých přátel a vůbec xy milleniálů totiž Grinche zbožňuje, kouká se na něj každé Vánoce a považuje jej za perfektní film, jelikož se s hlavní postavou a jeho sebenenávistí ztotožňují. Nope! Ani po 14 letech nechápu tenhle hype. Jediné, kdy jsem se zasmála byla scéna s diářem a zkoušení oblečení. Ale jinak nuda, otřesní Kdovíci, otřesné kulisy a vůbec jedna velká slátanina. I po tolika letech tohle slovo film perfektně vystihuje... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Čim častejc tenhle film vidim tim se mi víc libí, samozřejmě to neni žádná bomba, ale zábavnost se tomu teda ubrat nedá. A i když je Jim Carrey pekelně namaskovanej, tak i přesto se dá podle grimas docela lehce poznat a ty jeho pohybový kreace jsou taky nezaměnitelný. Jediný co mě tak trošku překvapilo je fakt, že tohle režíroval Ron Howard, kterej je spíš na drama, ale i tuhle komedii si myslim zvládnul docela dobře ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie, Grinch rozhodne nie je priemerný film, dokonca nie je ani detský film, ani rodinný film. Je to film, ktorý akoby nakrútili v sovietskej televízii v sedemdesiatych rokoch po fľaši vodky (každý člen štábu) a okolo náhodou išiel Jodorowski a priniesol lysohlávky. Tie si najviac dala ústredná filmová hviezda a ostatní mu povedali, nech si robí pred kamerou čo chce. Grinch je skôr o tom, že muž v strednom veku by mal mať pravidelný sex a len tak mimochodom sa spomenie, že Vianoce nie sú o darčekoch, ale o tom, že máme byť spolu. S čím vlastne súvisí aj ten sex. Len ma to vizuálne (ale pozor, ono je to celé detailne premyslené) vôbec nenadchlo a je to dané predovšetkým východzou látkou, za to Howard príliš nemôže. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do první půlhodiny Ron Howard napresoval snad vše, co na rodinných komediích nesnáším. Cukrkandlovou výpravu, "roztomilé" pidimužíky, řvavé barvy, agonicky se zmítající kameru, přemoudřelou holčičku, všechna ta padání, vřískání a pobíhání... To všechno prosakuje i do zbytku filmu, naštěstí už ne tak koncentrované, takže jsem se dodíval bez trvalých následků. Pokud jde o Jima Carreyho, váhám, zda Grinchovo charisma přisoudit jeho hereckému výkonu nebo té baziliščí masce. Vypadá v ní jako Jack Nicholson natřený nazeleno, takže to bude spíš maskou. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdičkami nakonec rozsoudila úvaha, jak by ten film mohl vypadat, kdyby ho natočil Tim Burton. 40% ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Možno je to iba pofidérny červeno-zelený vianočný gýč, ale mňa baví a neuráža. Má niekoľko prekvapivo slušných hlášok (Am I just eating because I'm bored?), páči sa mi v originále aj v českom dabingu (Svěrák) a malá Cindy je neuveriteľne neotravná na to, že je to detská hrdinka (a Grinchov pes je tiež sympaťák). Filmový chlpatý a bruchatý Grinch má moje sympatie a baví ma oveľa viac ako kratšia animovaná adaptácia. Kde Dr. (Who) Seuss na tie veci chodil? ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Grinch (Jim Carrey) měl být černo-bílý. Na původních ilustracích v knize "Jak Grinch ukradl Vánoce!" od Dr. Seusse je totiž černobílý s prvky rudé. Filmaři uvažovali, že barvy zachovají, ale pak usoudili, že by na filmovém plátně taková kombinace nemusela fungovat. Nakonec je tedy Grinch zelený, podle ohavné barvy aut, která se tehdy půjčovala a animátor Chuck Jones ji nenáviděl. Pro skřeta, který nemá rád Vánoce, mu připadala akorát. (P. J. D.)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama