Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)
Rodinný / Fantasy / Komedie / Muzikál
USA / Německo, 2000, 104 min

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Začalo to nezáživne, nudne a i dialógy neboli zábavné, ale ako film postupoval, začal byť zaujímavý, zábavný a bodoval aj u vtipných dialógoch. Dobré spracovanie, svieži scenár, vynikajúce herectvo J.Carreyho , pekné vianočné posolstvo a parádne vyrozprávanie, ten hlas čo povedal, to aj dávalo zmysel. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Vánoční klasika, a ne že ne. Evropanům se tenhle humor a pohádkový rozměr může zdát praštěný, ale pro mě je Grinch "šťastnou" shodou všech filmařských ingrediencí (poetický vypravěč, úžasná maska, dospělácký humor, svérázně podané morální poselství) takřka nevyčerpatelným zdrojem každoroční zábavy a relaxace. Můj vřelý vztah k tomuhle zelenáči navíc ještě vzrostl, když se v mém životě objevil kamarád s mimikou náramně podobnou zdejšímu Carreyho ksichtění... No, nenecháme na něm nit suchou :D P.S. Fenomenální výkon, pane Rösnere. ()

Reklama

Bat55 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma Grinch ako malé decko bavil veľmi, dnes už len taká vianočná americká rozprávka. Videl som to asi 8x a aj po 8. zhliadnutí ma to bavilo a baví. Je to tupé, je to detínske, ale ta vianočná atmosféra nechýba a pri pozeraní cez sviatky ma to baví 2x viacej. Naviac Jim Carrey je vo filme zasa skvelý, je to grimasový kráľ a bez neho by to nebolo ono, on a Grinch sú jedna osoba. A boli tam taktiež slušné filmové efekty, napríklad ten voz plný darčekov bol dobrý. Myslím, že film na ktorý sa zabudnúť nedá, pretože je takýchto bláznivých filmov s prostredia Vianoc s prvkami fantásie veľmi málo a tento je jedným z najlepších. /75%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem doma všude, kde prach a špína bude." Jsem tak trochu samotář, nemám v lásce vánoce a dokonce mám zelenou barvu pleti a přesto si s Grinchem moc nerozumím. Sice mu nemohu upřít snahu pobavit mě, ale nějak mu to nevyšlo. Patrně vysílal na jiné frekvenci, než byl nastavený můj přijímač, ale to se ukecaným obludám občas stává. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Nenáročná Fantasy pro malé děti, kde v českém dabingu sice potěší hlas vypravěče Zdeňka Svěráka, zvuková kulisa ale bohužel moc ne. Zvuková stopa dabingové nahrávky se tu naprosto mlátí. Pro mě se bohužel stal Grinch hodně špatným vtipem a poprvé jsem viděl Rona Howarda se seknout o pořádný kus vedle. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Maskovanie Jima Carreyho na Grincha trvalo každý deň nakrúcania až 3 hodiny. Aby to Jim vydržal, bol nútený sa naučiť od špeciálnych vojenských jednotiek techniky na zvládanie stresu. (Raccoon.city)
  • Pro potřeby filmu bylo vyrobeno 443 kusů oblečení. (Hal_Moore)
  • Ve scéně s itinerářem, kdy Grinch (Jim Carrey) strhává ubrus ze stolu, z něj původně mělo všechno nádobí spadnout. Carrey však trik provedl tak rychle, že nespadl ani jeden kus. Návrat Grinche do záběru a následné smetení veškerých předmětů na zem a převrhnutí samotného stolu byla čistá improvizace geniálního komika, přičemž scéna zůstala i ve finálním střihu. (PierrevanH)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama