Reklama

Reklama

Grinch

  • Portugalsko Grinch (více)

Obsahy(1)

Raději se mějte na pozoru! Je zelený... Je lakomý... A nenávidí Vánoce! Grinch je věčně špatně naladěný zelený chlupáč, který žije v jeskyni na vrcholu hory s výhledem na vesnici Kdovice. A zrovna v době, kdy se Kdovíci z Kdovic horečně připravují na oslavy nadcházejících svátků, Grinch přichází se závažným rozhodnutím. Skončí Vánoce jednou provždy a ukradne vesničanům všechny jejich dárky i ozdoby. Nakonec ale i on pochopí, že skutečné kouzlo Vánoc netkví v zářivé výzdobě a nových hračkách. Role Grinche se v půvabné komedii, která vznikla na motivy osobité a oblíbené knihy Theodora Seusse Geisela, ujal geniální komik Jim Carrey. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (597)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak tahle pohádka mě vůbec nebavila. Celý mi to přišlo takový o ničem. Grinch se choval jako nějakej pošuk, Kdovíci mě taky vůbec nezaujali. Jediná postava, co ušla byla ta malá holčička. Ještě ten pes byl vtipnej. Kreace Jima Carryho mě tady vůbec nepobavily a spíš mi přišly trapný. Navíc jsem to viděl v cz dabingu a to vyprávění Z. Svěráka mi přišlo suchý. Za mě 5% :) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Je kýčovitý, je přeplácaný, je strašlivě americký - a já si bez toho zelenýho parchanta stejně Vánoce nedokážu představit! Grinch je doslova přecpaný tunou zábavných detailů, kterých si napoprvé nemáte šanci všimnout. Jeho humor má daleko k prvoplánové řachandě a na to, že má jít o dětský film, je v mnoha ohledech sofistikovanější a úchylnější, než by člověk čekal. Howard zkrátka vzal americkou pohádkovou klasiku, nasypal do ní obrovské peníze a natočil něco nepopsatelného, co sedne asi tak jednomu člověku z deseti. Já jsem ten jeden. A zeleného Jima Carreyho, odporně nazdobené Kdosice a geniální komentář Zdeňka Svěráka si rád dopřávám znovu a znovu. 90 % ()

Reklama

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsou Vánoce a budou až za nějakou dobu, tak i přesto jsem si pustil tuto vánočně laděnou komedii v době, kdy panujou letní prázdniny. A i když jsou prázdiny, tak z této komedie na mně dýchla ta prává vánoční atmoféra. Příběh o Grinchovi nemá chybu a samotná postava Grinch je sice ošklivá, možná i smradlavá a zlá (ale svým způsobem velmi hodna) příšerka, která na mně působí hodně roztomile. Tento příběh o tom, jak se ze zabšklého tvora stalo mírumilovné stvoření je opravdu krásný. Navíc je to i dost vtipné. A povedené hlášky. Samozřejmně největší podíl na zábavnosti má Jim Carrey, který i když má masku, tak je možné ho rozpoznat. Zde využil veškerý svůj komický a herecký talent. Jeho ksichty jsou opravdu výborné. Výborná a podmanivá hudba, jenž vytváří právě tu zmíněnou vánoční atmosféru. A co tedy je divné, tak je bezpochyby český dabing. Ten se opravdu povedl. Boris Rösner coby Grinch byl výborný. A nebo sladce líbezný Zdeněk Svěrák, který byl možná až moc sladký! Každopádně, až budou Vánoce, tak vím na co se s chutí podívám!!! ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak tuhle "pohádku" jsem neviděla asi něco přes deset let, a protože to vysílají každý rok o Vánocích, rozhodla jsem se, že si to už moc nepamatuju a že se na to podívám znova. Nechápu co je na tom tak úžasného, že se to vysílá každý rok, je plno jiných Vánočních filmů, které se mi líbí víc/které mi připomínají Vánoční "náladu" víc. Jima Carreyho nemám ráda, je hnusnej i normálně, těžko uvěřit, že to může být ještě horší. Ale může. V malé Cindy jsem celou dobu hledala Jenny Humphrey a vůbec jsem jí v ní nemohla najít, no co říct, rozhodně teda vyrostla do krásy. Nakonec tomu dávám s přimhouřenýma očima 3*, myslím ale, že se na to dalších deset let nepodívám. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Americký folklór jsem nikdy příliš nemusel - velikonoční lovy na vajíčka, koledování ve strašidelných maskách, rozbalování dárků ráno a v neposlední řadě ani tento výtvor Dr. Seusse ani jinou jeho tvorbu. Vzniká tu ale pomyslné prázdné místo - chtěl bych totiž vidět velkofilmové ztvárnění nějaké naší dětské postavy. Třeba Horáčka a Pažouta z Macha a Šebestové, žádní další ikoničtí záporáci mě nenapadají. Dát jim taky nějakou motivaci k jejich činům a na konci filmu by mohli být všichni kamarádi, nějaký aesop navrch. Grinch u mě bohužel ale má pouze slabé dvě hvězdičky. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Natáčelo se od 7. září 1999 do 18. února 2000 v Kalifornii a Utahu. (Varan)
  • Ve scéně s itinerářem, kdy Grinch (Jim Carrey) strhává ubrus ze stolu, z něj původně mělo všechno nádobí spadnout. Carrey však trik provedl tak rychle, že nespadl ani jeden kus. Návrat Grinche do záběru a následné smetení veškerých předmětů na zem a převrhnutí samotného stolu byla čistá improvizace geniálního komika, přičemž scéna zůstala i ve finálním střihu. (PierrevanH)

Související novinky

Symfonická show Christmas in Hollywood

Symfonická show Christmas in Hollywood

02.12.2023

Orchestr Prague Pop Symphonics připravuje velkolepý koncert filmové hudby, na kterém představí oblíbené melodie z filmů, bez kterých si období nejkrásnějších svátků v roce neumíme už ani představit.… (více)

Risk nebo zisk?

Risk nebo zisk?

09.03.2005

Když sklidí první díl úspěch a druhý jej ještě podtrhne, jeden by řekl, že by to mohlo stačit. Ovšem nutkání vyrýžovat ještě nějaký ten zlatý valounek z filmového řečiště bylo příliš silné. I pro… (více)

Reklama

Reklama