Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (209)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené pokračování filmu z roku 2014, které ovšem do daného žánru nepřináší vůbec nic nového. Po celou dobu tedy "balancujete" mezi dvěma přesně vytyčenými mantinely, takže ve finále dostanete krásnou, avšak neinovativní filmovou jednohubku, na níž však pravděpodobně velmi rychle zapomenete. PS: Role Brendana Gleesona je jednoduše geniální! „Aunt Lucy said, if we're kind and polite the world will be right.“ ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

Skoro to samé jako u prvního filmu - špiónská záplekta a medvěd, nad jehož schopností mluvit se nikdo nepozastaví. Ale to je asi tak vše, co tomu lze vytknout. Co má být vtipné vtipné je, všechno třeskutě odsýpá a na parádní herecký ansámbl je radost se dívat. Všemu vévodí vězeňské scény s Brendanem Gleesonem a jakákoliv scéna s Hughem Grantem. Vícero zkouknutí neurazí. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního Paddingtona, King ve dvojce daleko více upřednostňuje styl Wese Andersona, což je přesně směr, kterým se podle mého názoru měl ubírat už prví díl. Výsledkem je tedy kouzelná echt britská rodinná pohádka, vyprávěná a znázorněná ve stylu Grandhotel Budapešť nebo Moonrise Kingdom s velmi silným hereckým obsazením, skvělým záporákem Hugh Grantem a úžasně naanimovaným medvědem s vynikajícím dabingem Bena Whishawa. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vypli ste svetlo, nie mikrofón. Všetko, čo ste povedali, sme všetci veľmi dobre počuli.“ Ešte o kúsok rozkošnejšie, ako megarozkošná jednotka – a to už je vážne čo povedať. Možnože tempo troška zdržuje Hugh Grant. Ten je síce na jednej strane super (dosť mi jeho egomaniak pripomínal Kennetha Branagha z druhej potterovky) a samozrejme rozhýbava hlavnú zápletku. Na strane druhej, akonáhle sa zjaví na scéne je síce pôvabný a zábavný a rolu si zjavne užil (vrátane záverečných titulkov), ale, proste, nuž, ehm, ehm, brzdí tempo a narúša celistvú atmosféru. To Brendan Gleeson je opäť zas riadna šupa. Samozrejmosťou sú vydarené výkony Paddingtonovej rodiny + postáv z minula, ktoré sme si obľúbili. Po vizuálnej stránke je to miestami poriadne hravé a originálne („živá kniha“). Je tu tiež plno dobrého humoru a dojemných, silných scén. Miestami tvorcovia robia natoľko bizarné pasáže, až je to WTF, ale WTF úžasným, pozitívnym spôsobom (premena väznice na raj na zemi). Ústredný medvedík Paddington nestratil nič zo svojej roztomilosti z prvej časti. Stále je to macko, ktorého si jednoducho musíte obľúbiť a nikto sa naňho nedokáže hnevať, lebo to nemyslí zle, je slušne vychovaný a diplomatický a v každom človeku, a to aj v tom najhoršom, vidí aspoň iskierku nádeje a dobra. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

První Paddingtom byl nečekaným klenotem a darem z čistého nebe a díky bohu dvojka nepřestáva nadělovat a je ještě lepší a vyrovnanější, než předchůdce. Ke spokojenosti by stačil snad pouze samotný roztomilý a technicky výtečně zvládnutý diitální méďa, ovšem s tím se tvůrci nespokojí a servírují nám hezký příběh, který vedle roztomilosti spoléhá ve velkém hlavně na hravý humor, který spolehlivě rozesměje nejmenši i největší diváky. Právě hravost je klíčovou vlastností druhého Paddingtona, na kterém je vidět ohromné množství práce a rozmýšlení nad každou scénou, což má za následek neskutečně vyladěný a vyrovnaný zážitek, který exceluje nejenom v rámci svého žánru, ale napříč všemi filmy. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (16)

  • Film mal ísť do distribúcie na území Spojených Štátov pod hlavičkou Weinstein Company a Dimension Films, ale po obvineniach zo sexuálneho zneužívania proti zakladateľovi Harveyho Weinsteina, sa spoločnosti Heyday Films a StudioCanal začali obzerať po ďalšom americkom distribútorovi. Verili, že film pre deti by nemal byť spojený s Weinsteinovým škandálom. (Scraffy)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama