Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Náš kamarád Paddington se už šťastně usadil s rodinou Brownových a je oblíbeným členem místní komunity. Aby mohl koupit ten nejlepší dárek ke 100. narozeninám jeho tety Lucy, začne pracovat. Cesta za dobrodružstvím začne, když je tento dárek ukraden... (Vertical Entertainment)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (209)

lamps 

všechny recenze uživatele

Britská pohodička, která na rozdíl od jedničky nepůsobí tak křečovitě a nehorázně baví parodováním různých žánrových schémat, z nichž nejlepší je určitě útěk z vězení s dokonalým Brendanem Gleesonem a závěrečná vlaková honička, která má spád i vynalézavost. Mohlo to být sice ještě mnohem více vtipné a odvázanější, ale Matthew Vaughn je na ostrovech zkrátka jen jeden. I tak ale režisérsky a herecky suverénní pokračování... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Naprosto přesně o jeden medvědí chlup horší prvního dílu. Především kvůli zbytečné potřebě velkolepého akčního finále à la Osamělý jezdec (ostatně aluze na něj se táhnou celým filmem), které jakkoli dobré i náležitě napínavé nesporně je, tak se stylově k tomuto typu filmu nehodí. Jinak nemlich to samé co jednička; což pro jednou není výtka, ale naopak nejlepší možná pochvala. Protože o Paddingtonových eskapádách i podruhé platí, že jsou tou nejryzejší esencí milého, vtipného, hravého a s gustem natočeného i zahraného rodinného filmu, který opravdu je pro celou rodinu bez rozdílu (nejen) věku. A to se vidí velmi málo; zvlášť pak s přihlédnutím k tomu, jaká bezpočetná kvanta filmů se škatulkou "rodinné podívané" zaklínají. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

To, co platí pro první díl, v tomto případě platí bezezbytku i pro druhý díl, jelikož Paddington 2 pokračuje v nastolené tradici. Takhle má vypadat originální rodinná zábava, u které se baví naprosto všichni. Tady by si měli brát příklad všichni tvůrci podobných věcí. Scénáristicky sice nikterak překvapivé, ale kdo by něco podobného u rodinného filmu čekal. Do rolí se povedlo nalákat výkvět britské herecké školy a všichni bez výjimky jsou naprosto výborní. Hodně potěšila stylizace, která místy připomíná filmy Wese Andersona. Viz scény z vězení. Pokud máte děti, tak povinnost a pokud ne, tak rozhodně neuděláte chybu když na Paddingtona zajdete. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od prvního Paddingtona, King ve dvojce daleko více upřednostňuje styl Wese Andersona, což je přesně směr, kterým se podle mého názoru měl ubírat už prví díl. Výsledkem je tedy kouzelná echt britská rodinná pohádka, vyprávěná a znázorněná ve stylu Grandhotel Budapešť nebo Moonrise Kingdom s velmi silným hereckým obsazením, skvělým záporákem Hugh Grantem a úžasně naanimovaným medvědem s vynikajícím dabingem Bena Whishawa. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Dvojka se nese v podobném duchu jako 1.díl - sympatický britský humor v podání herců, které nejde nemít rád, jednoduchý děj s celkem klišovitou zápletkou a méďa, který kupodivu není vůbec otravný. Výsledkem je slušný 3hvězdičkový mix, na který se asi nebudu mít problém podívat při nějaké rodinné příležitosti znovu. (Blu-ray, orig.) ()

Galerie (101)

Zajímavosti (16)

  • Natáčelo se v těchto datech: 28. 6. 2017, 17. říjen 2016 až leden 2017, 2. až 7.duben 2017, 12. červen 2017, a od 22. do 27. června 2017 v Anglii a Irsku. (Varan)
  • Michael Bond, tvorca Paddingtona, zomrel 6 mesiacov pred premiérou filmu vo veku 91 rokov, v posledný deň natáčania. (Astonko)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama