Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

nascendi

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a možno aj potrebný dokument. Netreba však preceňovať jeho účinok na cieľové skupiny divákov. Všetci o tom, čo sa deje vedia, možno im film prinesie nejaké nové detaily. Podstata však tkvie v ľudskej chamtivosti, pohodlnosti a prokrastinácii. Každý slovne proklamuje svoj súhlas, ale keď príde na činy, obzerá sa po ostatných alebo žiada odklad pre seba. Na to, čo sme urobili s našou planétou mi stačil môj život a to sa môžem považovať za jedného z tých šťastnejších, ktorí ešte zažili prírodu v takom stave, v akom sme ju dostali do rodičov a prarodičov. Správanie sa ľudstva však žiaden film neovplyvní, jeho tendencia k sebazničeniu je nezvratná. Účet však bude vystavovať príroda, pretože tá tu bola pred človekom a bude aj po ňom. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Prvni komedie Leonarda Di Capria? Rezie Cislo 5 zije? Nejlepsi song Trenta Reznora za poslednich x let? Ale jinak zasadni poselstvi, nicmene to ze Gloupu Woupu je realne uz vime preci od roku 1999 kdy nam to vysvetlila Futurama ve famoznim kratkometraznim dokumentu Global Warming - None Like It Hot! 9/10 ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Tento DiCapriův dokumentární počin má tu vlastnost, že vás donutí přemýšlet o našem světě. O tom, jak si jej vědomě i nevědomě ničíme a postupně si stahujeme smyčku kolem krku. Pakliže se něco v dohledné době nezmění, bude lidstvo litovat. Není sporu o tom, že se Země otepluje (kdo tvrdí, že ne, tak je buď slepý, nevnímavý či hloupý, neboť úbytek sněhu v posledních zimách a smazávání rozdílů mezi ročními obdobími je jasným důkazem toho, že se něco děje i v našem bezprostředním okolí), byť podobné cykly se v historii opakují (za Karla IV. se prý v oblasti Polabí pěstovaly melouny), je nutné si uvědomit, že v tehdejších dobách nedocházelo k masivnímu kácení deštných pralesů, neexistovaly monstrózní továrny, jaderné elektrárny, motorismus, letecká doprava, atd., tudíž člověk do přírody zasahoval daleko méně a přirozené cykly tedy nebyly tolik ovlivňovány lidským činitelem. Ale dost o tom. "Je s námi konec?" je záslužným počinem, který sice nic nezmění, ale na problémy je třeba upozorňovat a čím vážnější jsou, tím je potřeba být hlasitější a zapojovat do volání po změnách i známé tváře, jejichž slovo má, chtě nechtě, delší dozvuk než hlasy prostého lidu. Je příjemné, že i taková primadonka, jakou je Leonardo DiCaprio, není zabedněný a budoucnost života na modré planetě mu není lhostejný. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Jako dokument dost zbytečná záležitost. Je smutné, že musíme stále dokola lidem vysvětlovat, že život v přebytku není dlouhodobě udržitelný, ale ušlechtilé poselství nedělá rázem dobrý film. To nejzajímavější na Je s námi konec? je ta masivní, dream-team hudební kolaborace. Sakra, podívejte se kdo je v titulcích za položkou "Original music by:". Rozhodně chci více než jednu závěrečnou, titulkovou skladbu. 35 % ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama