Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

EastWicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pekelný taneček na hraně mezi HODNĚ, HODNĚ povedenou hororovou můrou a černěhumornou sadistickou fraškou o několika fluidně se prolínajících dějstvích. Děje, postavy, jejich přesuny v čase a prostoru, kdo je kdo a co je co a co je a co vlastně není ... to vše je vážně vychytrale naservírované. Zapadá vám to do sebe postupně s každou novou epizodou jako úchylná mozaika, u které se občas dílky samy pošoupou na dost nečekaná místa, a nikdy si nejste jisti, jestli to náhodou celou dobu nemáte úplně blbě. No, ono je to vlastně šumák, něco tak napínavého a strašidelného se totiž hned tak nevidí. Jsem unešená. Plné skóre. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do prvního dílu jsem neměla tušení, do čeho jdu, takže mě jak prostředí, tak zápletky poměrně překvapily. Ne ale zrovna v dobrém. Prostředí blázince mi příjde creepy (nedokážu to prostě popsat česky) i normálně, natož když je to Blázinec s velkým B, jako Briarcliff rozhodně je. Musím se přiznat, že jsem se nutila tuhle řadu dokoukávat, protože mě vůbec nebavila a přišla mi strašně přeplácaná (snad jako by samotné téma blázince a všeho, co se v něm děje nestačilo na horrorový příběh, tak tam ještě museli narvat mimozemšťany, nacisty a kdoví co všechno). Buď jsem si ke konci už zvykla nebo mi posledních pár dílů přišlo o něco lepších, každopádně jsem ráda, že jsem to dokoukala, ale znovu už ne. Hodně slabé 1* ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

By ma zaujímalo, ktorý chuju to zrazu pri štvrtej sérii rozdelí (resp. kto nariekal do pošty) a musím meniť hodnotenia a komentáre upravovať. Je to tu ako u debilov. Raz tak a raz tak. Toto malo byť už dávno keď sa začala druhá séria. Nie keď už vyjde štvrtá. Komentár okopčený z toho k prvej sérii. Nechce sa mi s tým serkať. 2. séria Tri časti za mnou a musím sa priznať, že tie sci-fi veci ma dosť serú. Ale tak uvidíme čo tie ďalšie epizódy. Dúfam, že na tie sci-fi vtákoviny budú mať sakra dobré vysvetlenie. Dobre, druhá séria dopozeraná, a sci-fi vtákoviny neboli vysvetlené, ale viete čo? Je mi to úplne jedno pretože postupne mi to prestalo vadiť a nakoniec som spokojná s celou sériou. Určite sa mi páčila menej ako prvá ale hodnotenie nemením (áno mením lebo to dakto zrazu rozdelil!). Tie škaredé príšerky s hnisom na ksichte boli vážne super. A je tu viac vecí čo stoja za zmienku ako napríklad scény s nymfomankou Shelley (mám ale skôr na mysli, tie scény keď ležela na operačnom stole), či napríklad kŕmenie "hnisákov", úžasná Pani Smrť či pre mňa nenahraditeľná Pepper, ktorá nebola dáko významná postava ale fakt som jej fandila. Neviem sa dočkať tretej série kde budú čarodejnice. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako v první sérii, i druhá má tři zásadní chyby - bylo to zbytečně překombinovany, mohli tam dát klidně uplně jiny herce a čím další díl, tím mě to bavilo míň. Hlavně nevim, proč jsou všichni tak připosraní z té Jessicy Lange - ta baba, co hrála smrt, byla mnohem lepší, ale stejně to pořád je jenom stará baba, což bere asi jenom gerontofily. Taky Lily Rabe pro mě není žádná super buchta a vadilo mi, jak ji tvůrci prosazovali jakožto sexy mrchu. Dobře to hrál Joseph Fiennes, ten jeho tragickej výraz je geniální. Taky mě dostala Naomi Grossman coby Pepper, ksicht nepředstavitelných rozměrů, které jsem fakt věřil, že tak vypadá i ve skutečnosti. Taky naci doktor James Cromwell si střihnul svou nej roli, co jsem s ním viděl, i když ta postava taky někdy dělala nelogicky věci. Ono celkově tam bylo dost nelogičností a čím dál víc jich přibejvalo. To napojení na současnost byla taky pěkná blbost, která tam ani nemusela byt. No prostě opět mě to nebralo... ()

Kothy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato série je podle mě nejlepší ze všech. Odehrává se převážně v 60. letech v bláznici. Něco i v současnosti. Ale není to obyčejný blázinec. Je to bývalá nemocnice pro pacienty nakažené tuberkulózou, která je teď spravována církví. Postupně se tam objeví někteří herci z 1. série. Nezavírají tam jenom blázny, ale i normální lidi a tam z nich potom blázny dělají. Začátek mi trochu připomínal Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Prokletý ostrov. Pak tam k tomu ještě přibude posedlost ďáblem a mimozemštani. Je tam toho celkem dost. Třeba Doktor Artz, který je bývalý nácek na pacientech dělá své pokusy. Zbytek se pak odehrává v přítomnosti, kde se hlavně řeší potomek vraha zvaného Bloody Face. No každopádně je to hodně zajímavé a nadupané. "Dominicu nicu nicu..." Z té hudby by mi vážně hráblo. :D ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Druhá série se začala natáčet na konci července 2012. (Varan)
  • Když Dr. Oliver (Zachary Quinto) a Lana (Sarah Paulson) vychází ze střediska, můžeme si všimnout hodin, které jsou z IKEI. Avšak příběh se odehrává 1964, kdy IKEA ještě tento typ hodin nevyráběla. (Sayko)

Reklama

Reklama