Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Caminzind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. série ze začátku hodně nadupaná se zapeklitým a vykombinovaným scénářem, ve kterém však není problém se orientovat. Od půlky ztrácí dech a mění se v rutinu. Poslední cca 3 díly jsou místama ubíjející, přičemž ten závěrečný je už jen natahovaná prázdnota. Veliká škoda je to tím spíš, že vám zůstanou ještě plné hrsti otázek. 2. série podle stejného vzorce, ne lepší nebo horší než ta první, avšak s lepším závěrem a vykrádačkou Nietzscheho. Se 3. sérií kvalita upadá, respektive prohlubuje se syndrom prázdné slámy a já o celou tuhle okázalou bublinu možná už na dobro ztrácím zájem. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejoblíbenější série z celého seriálu! Nejlepší postavy, skvělý námět, je to temné, tajemné, napínavé a skvěle vymyšlené. Osobně se mi líbí exorcismus a jeptiška posedlá ďáblem. Dokonce mi nevadili ani mimozemské bytosti, které se mi tam naopak hodně líbili a doufám, že se tomu bude Ryan Murphy v nějaké další sérii věnovat hlouběji. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečně nucenější a umělejší seriál, než byla první série American Horror Story, jsem ještě neviděl. Jenže jsem ze všech stran dostával mraky doporučení na údajně nejlepší druhou sérii, že mi to prostě nedalo a tak jsem jí rozkoukal. No a první půlka byla podobného ražení. Tvůrci do blázince vměstnali všecko, co vměstnat mohli. Až jsem si chvíli říkal, že už tu jenom chybí spojitost s nějakým koncetrákem…a ono ejhle. Díl na to už tam na mě vyskakoval nějakej flashback z Březinky. To druhá půlka seriálu byla daleko zajímavější a právě kvůli ní jsem jí vlastně dokoukal. Zbytečně strašidelné scény vystřídalo postupné odpracování jednotlivých postav, na které jsem si postupně zvykal. Až k samotnému závěru, který šel vysloveně na dřeň. Nakonec klobouk dolů. Konečně seriál, který nemá problém položit otázky a zároveň na všecky odpovědět. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.séria je rovnako skvelá ako prvá, ale je pravda, že je pomalá a občas sa zadrháva. Nápad je to ale skvelý. 60.roky minulého storočia a mentálny ústav pre zločincov plný mongolov. Bolo skvelé sledovať tých istých hercov čo v 1.sérií, ale v iných rolách. Nezabudnem na song Sœur Sourire - Dominique. Absolútne dokonalý pre mentálne zaostalých a nehanbím sa priznať, že po neustálom počúvaní tejto piesne v druhej sérií mi iQ kleslo o 50% a začal som škúliť. Celé to prostredie ústavu ale vyzeralo super a dokonca mi táto séria veľmi chýba. Možno asi najlepšia. (Píšem to v čase, kedy som videl 6 sérií). ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě nejlepší série z American horror story, která ale opět jako předchůdce hraje hlavně na příběh. Horror zde zastupují psychopati či jinak narušené osoby ke kterým se přidávají i mimozemšťané, zombí, ďábel, posednutá jeptiška či anděl smrti. Nejlepší ale na všem je, že AHS si drží i svojí historickou část, která dává nejdůležitějším postavám minulost, díky tomu se na vše ještě lépe dívá. Také velké plus patří kameře a hudbě, kdy písnička Dominique, nique, nique.. dokonale vystihuje celý blázinec. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (218)

Zajímavosti (12)

  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)
  • Druhá série se začala natáčet na konci července 2012. (Varan)
  • Na konci epizody sestra Judy (Jessica Lange) říká Kittovi (Evan Peters), že se zachoval jako Galahad. Galahad byl jedním z rytířů Kulatého stolu legendárního krále Artuše. (noelcoward73)

Reklama

Reklama