Reklama

Reklama

American Horror Story - Asylum

(série)
USA, (2012–2013), 9 h 10 min (Minutáž: 40–46 min)

Kamera:

Michael Goi

Hrají:

Sarah Paulson, Jessica Lange, Zachary Quinto, Evan Peters, Joseph Fiennes, Lily Rabe, Lizzie Brocheré, James Cromwell, Frances Conroy, Chloë Sevigny (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Příběh se odehrává v roce 1964 v Briarcliffu, ústavu pro duševně choré zločince. Zde vládně pevnou rukou sestra Jude (Jessica Lange), společně se zakladatelem instituce, Monsignorem Timothy Howardem (Joseph Fiennes) a jejich podřízená, sestra Mary (Lily Rabe). Lečbou pacientů v Briarcliffu je pověřený psychiatr Dr. Oliver Thredson (Zachary Quinto) a sadistický vědec Dr. Arthur Arden (James Cromwell). Do ústavu se pod falešnou záminkou dostává novinářka Lana Wintersová (Sarah Paulson), aby napsala článek o údajném seriovém vrahovi, který měl být do Briarcliffu převezen. Lana ale ke své smůle odhalí mnohem závažnější události a záhady, které se v ústavu odehrávají, což by jí mohlo být osudné. (Hannibal92)

(více)

Recenze (184)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až do prvního dílu jsem neměla tušení, do čeho jdu, takže mě jak prostředí, tak zápletky poměrně překvapily. Ne ale zrovna v dobrém. Prostředí blázince mi příjde creepy (nedokážu to prostě popsat česky) i normálně, natož když je to Blázinec s velkým B, jako Briarcliff rozhodně je. Musím se přiznat, že jsem se nutila tuhle řadu dokoukávat, protože mě vůbec nebavila a přišla mi strašně přeplácaná (snad jako by samotné téma blázince a všeho, co se v něm děje nestačilo na horrorový příběh, tak tam ještě museli narvat mimozemšťany, nacisty a kdoví co všechno). Buď jsem si ke konci už zvykla nebo mi posledních pár dílů přišlo o něco lepších, každopádně jsem ráda, že jsem to dokoukala, ale znovu už ne. Hodně slabé 1* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračovanie hrôzostrašneho príbehu bol veľkým prešľapom. A pritom tak nádejné prostredie blázinca dávalo veľké šance na vyrovnanie sa, ak nie dokonca prekonanie prvej série. Bolo to ale zbytočne rozkúskované na príbehy, ktoré dokopy vytvorili skôr chaos, než prekvapenie. Strach šiel takisto na škodu do úzadia a prevyšovala tu krv, čo už nie moc strašidelné. Inak Adam Levine, to je herec? Neskôr ale skúsim tretiu sériu, možno ešte niečo ponúkne... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak z AHS berieme do úvahy série od Muder House až po Roanoke (vrátane), tak Asylum je jednoznačne najlepšou. Úplná šupa. Famózne postavy, fantastické herecké výkony. Neviem, či ohromujúcejší výkon podal James Cromwell alebo Zachary Quinto ... ale asi Jessica Lange. Bombové sú však i ostatné postavy, bombová je i neuveriteľná muzikálová pasáž a až na mierne WTF nápad s mimozemšťanmi je to fakt vyrovnaná, scenáristicky brilantne zvládnutá séria. Všetko v nej má svoje miesto, zmysel a logiku. Koniec dôstojne uzatvorí konce všetkých dôležitých (a i menej dôležitých) postáv. Poburujúce, škandalózne, desivé. Kontroverzné. Skvelé. ()

Dellamorte

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlas s KevSpa. Nicméně jsem absolútnou fanynou série a v tuhle chvíľu si dovolím napsat, že se mi splnil horrorovej sen. Je to prostě něco, čo už budu dlho porovnávať so žánrovým príbuzenstvom, intelektuálně to pitvat nemíním, ale viem, že chci všechno tady a teď. A.H.S. mááá horrory v kapse a nesejde na ktorej strane kalhot. ( ! ) Bo-lebo Jessica a vlastně všechno kolem ní vede ! Make My Day ! ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle mě nejlepší série z American horror story, která ale opět jako předchůdce hraje hlavně na příběh. Horror zde zastupují psychopati či jinak narušené osoby ke kterým se přidávají i mimozemšťané, zombí, ďábel, posednutá jeptiška či anděl smrti. Nejlepší ale na všem je, že AHS si drží i svojí historickou část, která dává nejdůležitějším postavám minulost, díky tomu se na vše ještě lépe dívá. Také velké plus patří kameře a hudbě, kdy písnička Dominique, nique, nique.. dokonale vystihuje celý blázinec. .... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Galerie (219)

Zajímavosti (12)

  • Na konci epizody sestra Judy (Jessica Lange) říká Kittovi (Evan Peters), že se zachoval jako Galahad. Galahad byl jedním z rytířů Kulatého stolu legendárního krále Artuše. (noelcoward73)
  • Píseň z psychiatrické léčebny nazpívala jedna z hlavních hereček Jessica Lange (Elsa Mars) a nese název "The Name Game". (Hallda)

Reklama

Reklama