Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

Michi88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Surprise, bitch. I bet you thought you'd seen the last of me." Díky téhle sérii jsem začal sledovat American Horror Story. Všechny ty gify a hlášky na internetu mě prostě donutil si tenhle seriál pustit. Čarodějnictví je velmi zajímavé téma, tento typ humoru mi velmi sedl, děj seriálu je jednoduchý a seriál není na rozdíl od Asylum přeplácaný dějovými linkami. Celou dobu jsem netrpělivě sledoval, která z nich se stane nakonec nejvyšší a mé tipy se díl od dílu měnily. Největším plusem jsou zde postavy, které prostě miluji a mám tu nejvíc oblíbenců. Mezi ně patří Fiona, Cordelie, Nan, Queenie, Marie Laveau, Misty Day,Zoe a Kyle (Evan s Taissou fungují jako pár naprosto perfektně). Ovšem největší královnou je zde Emma Roberts alias Madison Montgomery. Její hlášky jsou geniální a co slovo, to perla. Madison je přesně taková mrcha, kterou nenávidím a zároveň miluju. Coven mi bude dost chybět a je velká škoda, že nové díly už nebudou. 100% - 1. nejlepší série ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 3. série (Coven) - Po naprosté duševní temnotě druhé sezóny hladce do přemrštěné komediálně-hororové parafráze na X-Meny, kde místo mutantů řeší ústřední téma menšin a většin čarodějnický slet. Trojka je jako celek po eklektické dvojce taky o poznání soustředěnější ve svém ději, který doplňuje akorát několika reálnými figurami s poupravenou historií (Delphine LaLaurie, Marie Laveau, Sekerník z New Orleans). Zároveň představuje zatím nejlepší cast (připojují se herecké legendy Kathy Bates či Angela Bassett, a zároveň se vrací oblíbenci jedničky, O'Hare, Farmiga či Brewer) ve zdaleka nejtrhlejších rolích seriálu, nechybí nemluvný úchylný sluha, rasistická masová vražedkyně, novodobé Frankensteinovo monstrum, či má zřejmě nejoblíbenější postava celého AHS, neuvěřitelně výstřední a vždycky stylová čarodějka s vlasy barvy ohně a slabostí pro extravagantní módní výstřelky Myrtle Snow (navzdory tomu, že Jessica Lange svým oslnivým výkonem v roli stávající Supreme Fiony dokazuje, že dovede být i ve čtyřiašedesáti pořád svůdná i nechutná, zranitelná i totální badass, právě Frances Conroy v roli Myrtle si kradla každou scénu pro sebe). Coven se zkrátka nebere vážně, proto působí tak osvěžujícím a zábavným dojmem, a proto je dost možná mou nejoblíbenější sérií. 5* ()

Reklama

metal.storm 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sklamanie. Ja som naozaj čakala, že si dajú aspoň rap battle na ukončenie tej rasovej vojny. A oni sa namiesto toho.... :D No nič, o monogamií nepočuli, incest privítali, aj keď nedopadol úplne dva krát bez ujmy na živote, upaľovanie, woodoo, zatratenie, kurvy, znásilnenie ako na lusknutie a blablabla, ale čo je hlavné, Coven je kúsok umenia, ktoré sa jemne inšpirovalo GOT a povraždilo všetko, čo sa mihlo pred kamerou. Vítaný je rasizmus, vyberali si navyše veľmi pekných, čiernych otrokov. Toľko všetko, tento divný pokus o zakladanie pouličných gangov sa mi páčil. Ale teda, posledná časť vyzerala naozaj, ako keby sa rozhodli, že sa im už nechce a radšej si idú po kura do toho KFC na rohu, v ktorom pracuje tá čierna slečna, a napľujú jej do ksichtu, lebo nestíha. Potom sa kurva ten filmový štáb vrátil, upatlal špinavými rukami scenár a dotočil "záver". Ale aj skrz jednu pokazenú časť sa oplatí si tú čarovnú skrinku zapnúť znovu a pustiť si to namiesto politickej debaty, v ktorej (už teraz starý) pán prvý čierny prezident očarováva poctivých rasistov. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada si pro mě přichystala pár jistých překvapení, ale i rozpaků. Občas jsem si nebyla jistá, jestli nejsou některá jednání postav poněkud hloupá až parodická. Na druhou stranu se mi líbilo, jak je každá linie, každá epizodka příběhu nakonec nadobro uzavřená a úlohy každé postavy dosáhly svého. Zklamání bylo taky to, že celá série nepůsobila tak srdceryvně a emocionálně jako série druhá, u které jsem si rvala vlasy a drásala nehty. Tady tohle stoprocentně chybí. Takže bylo to dobré, ale trochu zakoukané do sebe. Každopádně se na čtrvtou sérii těším. ()

Trapper33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje malé spoilery. No paráda. O trochu lepší než druhá série, je to méně hororové, ale za to více nechutné což vůbec nevadí. Po přeplácané druhé sérii nemůžu být touhle nic víc než nadšený. Zajímavé je, že na to kolik postav se v sérii objevilo, si nemůžu vzpomenout na nějakou, která by se mi nelíbila nebo mi vadila. Jessica Lange je úžasná, Farmiga a Peters spolu opět skvěle fungují a Angela Bassett s Kathy Bates a jejich vzájemné nepřátelství patří mezi to nejlepší co série nabídne. Papa Legba a Axeman jsou výborným zpestřením a oba byli i díky absenci více mužských vítaní a skvěle zapadající. Co mi trošku vadilo, bylo oživování skoro každé postavy, díky čemuž jsem se nedokázal o mé oblíbence moc bát. Velkým plusem je také opět skvělý soundtrack. Když k němu přidáme výbornou atmosféru a až dokonce nevědomí kdo bude novou Supreme, nedá se Coven hodnotit špatně. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Akademie slečny Robichaux, kde žijí všechny čarodějnice v sériích Coven a Apocalypse (2018), je ve skutečnosti Buckner Mansion v New Orleans. Dá se tam ubytovat, ale jedna noc stojí 20 000 amerických dolarů. (ICTS)
  • Axeman (Danny Huston) byl skutečný sériový vrah, který řádil v letech 1918–1919. (ICTS)

Reklama

Reklama