Reklama

Reklama

American Horror Story - Coven

(série)
  • USA Coven
USA, (2013–2014), 9 h 43 min (Minutáž: 40–51 min)

Hrají:

Jessica Lange, Sarah Paulson, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Jamie Brewer, Gabourey Sidibe, Lily Rabe, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Tématem třetí série projektu American Horror Story zvané Coven neboli Sabat, jsou, jak už název napovídá, čarodějnice. Ty v dnešní době zažívají velice krušné časy, vedou totiž boje hned na několika frontách. Už od pradávna stojí proti černošskému Voodoo klanu, jejich řady přitom řídnou kvůli stále mocnějším lovcům čarodějnic a ještě k tomu všemu bojují sami mezi sebou o to, která z nich nahradí slábnoucí Nejvyšší na její pozici. Spojí je hrozba vyhynutí dohromady? (Bohnice05)

(více)

Recenze (147)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3. séria - COVEN (50%) Sklamanie roka. Už po zopár minútach prvej časti som checkoval wikipediu, či to točili rovnakí ľudia. Hrozná réžia (wtf 90°uhly kamier), hroznýýýý scenár (wtf Stevie Nicks?) a to podliezanie Twilight publiku ma totálne odrovnalo. Mala to byť najlepšia séria - voodoo, New Orleans, južanská gotika, čarodejnice - no vyšiel z toho áčkový Twilight s fajn gore a skvelými hercami (fakt všetci, no najmä oceňujem mladé herečky, ktoré nezaostávajú za oscarovými kolegyňami). Koreň problému je odklon od hororu k tínedžerskej hororovej komédií a rezignovanie na pranierovanie americkej spoločnosti. A ani to napätie nefunguje, totižto hlavné hrdinky už nie sú nevinné obete, ktorým sa dejú hrozné veci, ale mocné čarodejnice, ktoré keď zomrú, tak ich niekto oživí. A ten príbeh o hľadaní New Supreme? Fakt? FAKT??? Doteraz neverím... ()

kiddo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje první série AHS, kde je dost kumšt sledovat motivaci a charakterizaci scénu od scény, natož epizodu od epizody. Když se v příběhu, kde hlavní konflikt má podobu historické rasové nenávisti mezi bílými čarodějnicemi a černými voodoo šamany, začala Jessica Lange v neposkvrněném bílém paláci pro vyšší vrstvy prsit, že dvakrát volila Obamu, a okamžitě nato vyplodila přednášku o své nadřazenosti nad negramotnými otroky, hned jsem se natěšila na supernaturální obdobu Get Out. Žel Murphy si zjevně nevšiml, že stvořil vynikající výchozí bod pro dekonstrukci liberálního rasismu, a tak jsem se místo toho mohla hned dvakrát poblít u pokusů morálně vykoupit Delphine LaLaurie: prvně tak, že si najde černou kamarádku, a podruhé protože se rozbrečí u spirituálu. Jelikož je tohle tropus, po němž se standardně katapultuju k věcem, které nejsou tak školácky naivní, patří jedna hvězda mně za to, že jsem vydržela až do konce. ()

Reklama

beba789 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitou na Asylum neměla, což se dalo čekat, ale stále se mi líbila o něco více než Murder House. Velice potěšil návrat Taissy a přibytí mnoho nových postav, ze kterých mi skoro vůbec nesedla Emma Roberts (spíše to bude otravnou postavou, kterou hrála). Příběh je rozhodně zajímavý a velmi odlišný od ostatních s dobrými nápady a zápletkami. Líbilo se mi, že konečně nějaká série AHS dopadla vcelku dobře. Samozřejmě nejlepší je opět Jessica a že tentokrát hraje opravdu velkou "bitch". Z nových postav stojí za zmíňku určitě Kathy Bates, který byla naprosto skvělá v roli rasistické masové vražedkyně, ale mrzí mě, že nedostala více prostoru, protože si ho rozhodně zasloužila. Konec sice něšokoval, jako tomu bylo v Asylum, ale nevadil mi jako některým. :-) http://www.youtube.com/watch?v=CIaSUNYzRDI. 98% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje náznaky spoilerů. Ryan Murphy. Neuvěřitelný talent a titán mezi scénáristy poslední seriálové generace. Po řádně střeleném Popular, kontroverzním Nip/Tucku a muzikálovém úletu Glee si Ryan sednul se svým dlouholetým (pracovním) partnerem, Bradem Falchukem, a společně rozhodli napísati nějaký ten horůrek. A bylo na čase. Naplánovali si projekt ve stylu komorního divadla, odlišné příběhy v každé sérii s různými postavami, ovšem se stejným hereckým obsazením. Proto i můj komentář bude vypadat jinak, než to se seriály obvykle dělávám. 3. série (Coven) - Po naprosté duševní temnotě druhé sezóny hladce do přemrštěné komediálně-hororové parafráze na X-Meny, kde místo mutantů řeší ústřední téma menšin a většin čarodějnický slet. Trojka je jako celek po eklektické dvojce taky o poznání soustředěnější ve svém ději, který doplňuje akorát několika reálnými figurami s poupravenou historií (Delphine LaLaurie, Marie Laveau, Sekerník z New Orleans). Zároveň představuje zatím nejlepší cast (připojují se herecké legendy Kathy Bates či Angela Bassett, a zároveň se vrací oblíbenci jedničky, O'Hare, Farmiga či Brewer) ve zdaleka nejtrhlejších rolích seriálu, nechybí nemluvný úchylný sluha, rasistická masová vražedkyně, novodobé Frankensteinovo monstrum, či má zřejmě nejoblíbenější postava celého AHS, neuvěřitelně výstřední a vždycky stylová čarodějka s vlasy barvy ohně a slabostí pro extravagantní módní výstřelky Myrtle Snow (navzdory tomu, že Jessica Lange svým oslnivým výkonem v roli stávající Supreme Fiony dokazuje, že dovede být i ve čtyřiašedesáti pořád svůdná i nechutná, zranitelná i totální badass, právě Frances Conroy v roli Myrtle si kradla každou scénu pro sebe). Coven se zkrátka nebere vážně, proto působí tak osvěžujícím a zábavným dojmem, a proto je dost možná mou nejoblíbenější sérií. 5* ()

Jinny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí série AHS se mi přes určité scény dávající smysl jenom scénáristům líbila snad nejvíc. Čarodějnice jsou tentokrát přece jenom sympatičtější než jejich lovci a celé hledání nové "královny" bylo pojaté napínavě a výsledek jsme se dozvěděli přesně ve chvíli, kdy jsme měli. Celou sérii si ale v mých očích pro sebe kradou Jessica Lange a Kathy Bates. ()

Galerie (258)

Zajímavosti (16)

  • Když Madison (Emma Roberts) zvedá telefon, jelikož jí někdo volá, můžeme si všimnout, že je na telefonu plocha a ne hovor. (Sayko)

Reklama

Reklama