Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polovica na jednotku s hviezdičkou. Hoci ma Hotel neoslovil až tak, ako Asylum (a azda i Freak Show), počas prvých dielov som musel uznať, že ide asi o "najvyladenejšiu" sériu spomedzi všetkých. Lady Gaga úplne bez problémov nahradila Jessicu Lange, Evan Peters dostal asi najlepšiu rolu od prvej série (vrátane) a Denis O´Hare jednoznačne mal byť nominovaný na Zlatý glóbus za najlepší ŽENSKÝ (!!!) herecký výkon. Zvrátenosti (sexuálne, aj krvavé) dosahujú vrchol asi práve v tejto sezóne. Bohužiaľ, druhá polovica sa začne pomaly ale isto rozpadávať a nespasí ju už ani cameo pár postáv z Muder House a Coven. Samotné prostredie hotela každopádne parádne. ()

filmsim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál je opravdu nevyzpytatelný. Po výborné 1. a 2. sérii přišlo naprosté zklamání v podobě velmi nudné 3. a průměrné 4. sérii. Zprvu se mi zdálo, že to bylo jen díky odklonu od děsivosti do propracovanějšího příběhu a psychologie postav, ale není tomu tak. AHS Hotel kombinuje to skvělé z prvních dvou sezón a zároveň má neskutečný vypracovaný příběh. Každá postava má dostatek prostoru, aby mohla zazářit, a i když jsou tu opět i staří známí, tak poprvé za celý jejich pobyt v AHS má každý jiný charakter role. Nejvíc je to patrné na Evanu Petersovi, který vždy hrál poměrně kladnou postavu, avšak tady je charismatickým šíleným zabijákem, kterého si, i přes svou maniakálnost a chuť v zabíjení kohokoliv, oblíbíte. Největším překvapením je pro mě však Wes Bentley, který se již objevil ve 4. sérii, ale krom své duplicitní tváře nepředvedl nic zapamátováníhodného, tady však předvádí neuvěřitelný (hlavní) výkon a patří mezi ty nejlepší charaktery, které se kdy v AHS objevily. Někteří herci se v Hotelu objeví i ve více rolích, ale není to vůbec na škodu a dosti to ozvláštňuje celkový dojem. Co se týče nováčků v této již "rodinné" partě, tak jen plesám blahem. Nahradit Jessicu Lange extravagantní zpěvačkou (teď i herečkou) Lady Gagou to si žádá nemalou odvahu, nikdo podle mě nečekal, že tento cast může vyjít, nicméně to nemohlo dopadnout lépe. Díky odpojení J.Lange dostává American Horror Story zcela novou a neokoukanou tvář a svůj velký podíl na tom má i naprosto překvapivá Lady Gaga. Její výkon není sice příliš dialogový, spíš hraje tělem a fyziognomií, ale její ohodnocení Zlatým glóbem podle mého mluví za vše (samozřejmě, že přes své malé zkušenosti se nevyrovná ostatním, ale díky své padnoucí roli to není nijak patrné a rozhodně také patří k tomu nejlepšímu, co v této sérii najdeme). Co se týče vizuálu a kamery, tak jsem po prvních dílech nebyl obzvlášť nadšený, po barevné Freak Show dostáváme temnější vizuální pojetí s nádechem rudé, která odkazuje i na všudypřítomnou krev, a kamera krom občasného rybího oka nenabídla nic speciálního, stále tu byl ten technický nadstandart, na který jsme ovšem již byli zvyklí, ale po dalších a dalších dílech jsem nemohl být spokojenější, ta detailní propracovanost zde je a i ta mě dovedla (k téměř) dokonalému zážitku. Samostatným kladem je retro soundtrack, který nabízí nevšední hudební zážitek a perfektně doprovází brutální / děsivé scény. Nečekal jsem již od kreativního dua R.Murphyho a B.Falchuka, tak různorodý a přesto celistvý příběh a oni mě překvapili tou nejlepší sezónou AHS vůbec. 9/10 ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

American Perverse Story: Sexuálne orgie na sto spôsobov v Hoteli. Po prvý krát pri American Horror Story zmiešané pocity. Murphy sa už po piaty krát začína trochu vykrádať a pilotná epizóda Hotelu tak neprináša nič nové. Príbehu tu je úplne minimum, dosť pripomína prvú sériu (duchovia žijúci v dome/hoteli) a namiesto neho sa úvodná hodina snaží predviesť čo najviac sexuálnych a iných úchylností a brutalít. No zatiaľ čo v Asylum a Freak Show to vzhľadom na zasadenie deja medzi bláznov, resp. do cirkusu dávalo zmysel a bolo využívané v rozumnej mierne, Hotel sa v tomto prípade nekontrolovane utrhol z reťaze a okrem tých bizarností tu nie je nič iné –zaujímavé dialógy, postavy alebo príbeh. V tomto prípade to je skutočne iba o tých perverznostiach, čo by mi samo o sebe možno nevadilo, keby to tentoraz nebola iba samoúčelná hra na efekt, ktorá sa po celý čas ukája nad formou, avšak chýba jej obsah. Napríklad posteľové orgie Lady Gaga a Matta Bomera sú zbytočne dlhé a také análne znásilnenie chlapa akýmsi kovovým penisom už absolútne zbytočné pre celé dianie. Zatiaľ čo predošlé série podobné výjavy dávkovali postupne a vždy za nimi bolo nejaké príbehové pozadie (napríklad znásilnenie latexovým duchom v Murder House), Hotel ho zatiaľ nemá alebo ho minimálne za prvú hodinu nedokázal dostatočne predstaviť. Samozrejme nechcem, aby seriál vytasil karty na stôl už v pilotnej epizóde, ale minimálne aký taký základ prečo sa podobné perverznosti dejú práve v tomto hoteli poskytnúť mohol. Celá úvodná epizóda je tak iba chaotickým spletencom buď brutality, na ktorú sú už ale všetci po predošlých štyroch sériách maximálne zvyknutý, takže nemá čím šokovať alebo často zbytočných sexuálnych bizarností, navyše aj končí pomerne nepútavo a po prvý krát sa mi pri AHS stalo, že vôbec nie som zvedavý na ďalšiu epizódu a pozriem si ju iba zo zvyku. Podivnú atmosféru si to stále drží, rovnako ako aj skvelých hercov, rovnako som rád pokiaľ sa tvorcovia neboja vo svojej tvorbe zachádzať za hranice, no fakt je, že v tomto podaní po piaty krát už nemá AHS výrazne čím prekvapiť, pokiaľ tu chýba pútavý obsah a zatiaľ sa to bohužiaľ javí iba ako ďalšia variácia na už v tejto sérii niekoľko krát videné a to aj napriek tomu, že famóznu Jessicu Lange tu nahradila kontroverzná Lady Gaga. Pokiaľ sa to čoskoro nerozbehne nejakým zaujímavejším smerom, tak to pre Murpyho bude veľmi slabý rok. Najprv sklamanie zo Scream Queens a po prvý krát po štyroch rokoch aj z American Horror Story. CELKOVO: 3* (6/10) (uvidíme po celej sérii) ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S velkou chutí jsem se pustil do další série této horové ságy. Nemohu si vynachválit prostředí, nápady, gore, či třeba zvraty, kterých nebylo málo. Vše mělo smysl, každý díl zaujal, i když občas se slabší místa najdou. Převládá velká spokojenost, každá postava si dokázala vytvořit své a diváka něčím zaujmout. Sally, John nebo velký pan March, který jak promluvil, lezl mi mráz snad i po prdeli. Z něj vyloženě sála ta osobitost a byla to rozhodně nejzajímavější postava. Těch postav, které mám v hlavě je ale mnohem víc, překvapivě i Lady Gaga. Chybí mi trochu atmosféra, něco z čeho bych byl mimo jako u Asylum, tady spíše převládalo gore. I tak se jedná z mého pohledu o druhý nejlepší díl série a řadím ho hned pod Asylum .. 8/10 = 80% ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čo sa dopekla stalo s týmto seriálom?! Čím ďalej tým horšie. Už pri Freak show som sa dosť nudila ale verila, som, že Hotel prekvapí. Neprekvapil. Ani jedna postava, ktorú by som si obľúbila. Všetko tak predvídateľné, kto bol v šoku keď odhalili vraha desatora tak je totálny debil. Konanie postáv totálne primitívne. Samozrejme mojim očiam Hotel ulahodil. Čo sa týka zvráteností a nechutností, tento seriál ma asi nikdy nesklame. Bohužiaľ čo sa týka príbehu, ide to do sračiek. Tento seriál vlastne ťažil iba z toho, že vám môže ponúknuť holú riť Lady Gagy. Čo mi samozrejme neprekáža ale keď je príbeh oničom tak je smutné, že jedine čo vo mne vyvolalo dáke emócie boli iba sex scény. Navyše dej bol tak neskutočne deravý. A akože to, že mi z Finna spravili teplého nechutného modela, čo má rád kakaové venčeky a plešatých starcov, tak to mi akože veľmi ranilo srdce! A samozrejme pripájam sa k ostatným, pretože je to pravda. Jessica Lange tu chýbala. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • V predošlej, štvrtej sérii, si herec John Carroll Lynch zahral úlohu klauna Twistyho, ktorého inšpiráciou bol sériový vrah John Wayne Gacy. V tejto sérii už herec stvárnil samotného Johna W. Gacyho. (Steny94)
  • Celý hotel Cortez, aj s postavou jeho zakladateľa (Evan Peters), je inšpirovaný skutočným sériovým vrahom Henrym Holmesom, ktorý v roku 1893 otvoril počas Svetovej výstavy v Chicagu svoj vlastný hotel, kde podľa odhadov mohol zavraždiť až 230 ľudí. V roku 1896 vo Philadelphii bol odsúdený na trest smrti a obesený. (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama