Reklama

Reklama

American Horror Story - Hotel

(série)
  • USA Hotel
Trailer 1
USA, (2015–2016), 10 h 39 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Wes Bentley, Lady Gaga, Denis O'Hare, Chloë Sevigny, Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters, Finn Wittrock, Angela Bassett, Cheyenne Jackson, Matt Bomer (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Detektiv John Lowe byl povolán k případu vraždy, při kterém pachatel přitloukl milenecký pár za ruce k posteli. Sotva John ohledá místo činu, zavolá mu vrah na mobil a k činu se dozná. Navíc ho upozorní, že má v plánu udělat to samé v hotelu Cortez, v pokoji s číslem 64... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (171)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se dalo očekávat, hodně se hraje na efekt. Je to stylové, obsazení je skvělé, ale zatím velmi výrazně vítězí forma nad obsahem. Nějak se nám zapomnělo na to, že by byl potřeba i zajímavější příběh. Krvavé sexuální orgie holt někdy nestačí. Podrobněji tady ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl zatím vypadá na slušný rozjezd, nijak extrémně to nevybočuje a dost pochybuju, že to trumfne Murder House nebo Asylum, což jsou pro mě nejlepší série, ale jsem spokojený. Doufám, že nebudu zklamán a tím pádem nucen měnit hodnocení. Gaga mi nepřišla nějak úžasná, mám jí rád a tyhle mystické role jí sedí. Jsem rád, že tam není Jessica, protože i když je dobrá, tak pokaždé hraje tu samou roli jen se jinak jmenuje. Zatím si nemůžu stěžovat, jen by to chtělo více scén jako rozpáranou matraci, protože ta byla vážně creepy a konečně to bylo trochu Horror. Jinak by se tenhle seriál mohl klidně jmenovat "American Sex Story" nebo "American Pervert Story," protože více než o strachu, to je poslední dobou o zabíjení a dost divným sexu... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

po strašidelném domě, blázinci, čarodějnicích a cirkuse přichází AHS s Hotelem Cortez, který je plný upírů, vraždících duchů a masových vrahů. Jak bývá u AHS zvykem i tady máme pár dobrých nápadů, pár nechutných výjevů a dost zbytečné vaty, která jen zbytečně natahuje celou sérii minimálně o 3-4 epizody. Kladných postav, kterým by se dalo opravdu fandit se opět nedočkáme, zato se opět dočkáme přehršle postav, které jsou tu více, tu méně magoři. Velkým plusem je absence Jessicy Lange, místo které tu máme vynikající Lady Gaga, která si dává svojí upíří famme fatale s přehledem. Příště by to chtělo víc nahustit a zlepšit tah na bránu, protože s tím si Murphy - s výjimkou prvních dvou sérií - neumí moc poradit...65% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na nový American Horror Story se vždy moc těším. Těším se na geniální znělku, plejádu herců, kteří podávají parádní výkony a hlavně na hutnou atmosféru, která z dílu doslova kape. Nová řada přináší spoustu změn, ale taky se snaží navrátit k tomu co nám předvedla první řada(jedno prostředí, duchové atd.). Můj největší problém s Hotelem je to, že mě to prostě už nebaví, jelikož mě tam spoustu věcí chybí. Hotel mě zklamal už v prvním díle, přesto se to pak neustále zlepšovalo a v každém díle bylo desítky dobrých momentů. Dobrých, ale ne výborných. Ze všechno nejvíce mě na Hotelu vadí, že mě ke konci byly všechny postavy ukradený a bylo mě jedno jestli budou žít nebo ne. To se mě v předchozích řadách nestalo. V první jsem přál rodinně aby se z toho dostala, ve druhé jsem fandil jak o život Laně a Kitovi, ve třetí jsem přál šťastný konec Cordelii a Zoe a ve čtvrté zas Jimmymu a dvojčatům. A tady nic takového není. Ze začátku se dá fandit Johnovi, tedy do doby, než nám tvůrci představí, nefungující a hloupý zvrat. I tak, mě nejvíce mrzelo jak moc je tam nelogických věcí, zvratů a celková roztříštěnost, která nakonec byla zbytečná. Po technické stránce opět paráda. Herci jsou opět perfektní a nejvíce si to dává Denis O'Hare, který má nejlepší postavu. Dost se mě líbil i Wes Bentley. Dokonce i ta Gaga nebyla vůbec špatná. Znělka opět výborná a znechucující, takže mise splněna. American Horror Story: Hotel je nejslabší řada, přesto nemůžu říci, že by na to nešlo koukat. Jen to prostě nebaví jako předchozí řady. PS: Scream Queens mě bavili o dost více. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je pravda, že druhá polovina byla citelně slabší (Začíná se z toho stávat tradice. Murphy & spol. načrtnou výborné linky a postavy, ale do zdárného finále dovedou pouhou část.), ale stále se jedná v rámci "konkurence" o nadprůměrnou zábavu. Co mě trápí je Murphy sám. Nějak mu přestávám žrát vše co nám předhodí. Hotel sice efektivně a zábavně reflektuje popkulturu 90s, 60s, 20s pomocí postav z různých dekád, ale chybí mu jednotná tvář. Zběsile se přebíhá z komicky laděné scény, do romantické, parodické, splatterové, cukrkandlové a pouze místy hororové (v tomto případě spíše thrillerové). Zásadním změnou prošlo především obsazení. Milovaná Jessica a Frances daly seriálu vale a jejich místo "lead star" nahradila Lady Gaga. Stefanie je neuvěřitelně charismatická a talentovaná osoba, v herectví má ovšem značné limity. Můžeme pouze spekulovat zda-li za tím stojí scénář nebo Gaga samotná. Kolem a kolem jsme se dočkali jiné "lead star" a to nečekaně v Denisovi O. Jeho postava je srdcem i duší série. Komplexní, dravá, vtipně napsaná postava, která si bez sebemenší námahy pro sebe krade každou scénu (O nenominování na Glóbech mi zůstává rozum stát.) Mile se propojují jednotlivé série a podobnost s Murder House ve finále dává mnohem větší smysl, než jen zbytečná výplň z Covenu. Po komické čarodějné štaci a temném putování freaks je Hotel jakýmsi kompromisem. Buď vám sedne nebo nikoliv. ()

Galerie (173)

Zajímavosti (34)

  • Koberec hotela je veľmi podobného vzoru a sfarbenia, ako ten vo fiktívnom hoteli The Overlook z ikonického hororového filmu The Shining (1980). (Steny94)
  • Činy sériového vraha, ktorý vraždí podľa kresťanského Desatora, sú inšpirované filmom Sedem (1995), v ktorom vrah vraždil podľa siedmych smrteľných hriechov. (BlackTom)

Související novinky

73. Zlaté glóby - výsledky

73. Zlaté glóby - výsledky

11.01.2016

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu letos opět udílela Zlaté glóby filmovým a televizním tvůrcům. Se třemi soškami zvítězilo drama REVENANT Zmrtvýchvstání (nejlepší drama, režie a herecká… (více)

Reklama

Reklama