Reklama

Reklama

American Horror Story - Roanoke

(série)
Promo 4
USA, 2016, 6 h 39 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Mac Quayle

Hrají:

Sarah Paulson, Cuba Gooding Jr., Angela Bassett, Lily Rabe, André Holland, Wes Bentley, Kathy Bates, Cheyenne Jackson, Denis O'Hare, Evan Peters (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Matt a Shelby se po prodělaném traumatu přestěhovali do Severní Karolíny. Koupili zde dům z konce 18. století. Brzy se v něm však začnou dít podivné věci. A to je teprve počátek... (TV Prima)

Videa (6)

Promo 4

Recenze (115)

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První polovina byla skvělá, pak už to šlo postupně dolů. Je třeba pochválit, že ne celá série byla jen o tom co se v tom domě vlastně stalo, ale že to postupně obměňovali a dodávali tomu více šťávy. Nebo krve? V této sérii hodně přitlačili na pilu, já osobně to až tak brutální nepotřeboval. Nejhorší z druhé poloviny nebyl ani tak děj jako kamera. Chápu, že to chtěli mít trochu autentické, ale kdo se má na tu roztřepanou kameru, ve které bylo kulové vidět, koukat. Výsledkem si nemyslím, že by to byla nejslabší série, jak se tady ukazuje. Ale zas na druhou stranu je dobře, že to je jen deseti dílná série. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle série mi hodně připomínala Murder House, ale určitě nejsem sama až na to, že tohle bylo daleko více děsivější, což není zrovna nic pro mě, ale překonala jsem se. Vzhledem k tomu, že je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, tak jsem si řekla, že si nebudu zakrývat oči, jak je u mě při dívání se na horory zvykem. Sice jsem párkrát málem dostala infarkt a vážně jsem se bála, ale stálo to za to. Bylo to zajímavě udělané, co mi tam vážně hodně chybělo byla tradiční znělka AHS. Teď už jen zase čekat do další série. ()

Reklama

Knowho 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roanoke, která v době kdy jsem AHS začal sledovat, byla hodnocena jako nejhorší série patří mezi  moje hodně oblíbený. První půlka mě hodně bavila, protože je dělaná jako TV převyprávění opravdového příběhu a v druhé půlce se spolu s opravdovými postavami z TV seriálu a jejich herci vracíme na ono místo starého domu v Karolíně. Musím říct, že mě asi druhá půlka bavila mírně víc, ačkoliv měla mnohem slabší zakončení než ta první a hrozně se mi líbil styl ,,foud footage" podobně jako třeba v Blair Witch. Celkově je tohle asi nejvíc podhodnocená série, která si zaslouží mnohem víc. Nu což. 9,5/10 Mimochodem, Lana Banana potěšila. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto zdejší hororový expert jsem nad seriálem American Horror Story v polovině 4. série zlomil hůl a ubytování v Hotelu si již raději nechal kompletně ujít. Pokles kvality přicházel s každou další sérií a skličujícím mysteriem prostoupený Murder House tak během několika let vyklidil místo neatmosferické natahované kaši plné zrůd. Když jsem se však dozvěděl, že následující série mírně oseká počet svých epizod včetně délky jejich stopáže, zavětřil jsem možný posun k lepšímu a dal úvodnímu dílu šanci. Trefa do černého. My Roanoke Nightmare svým námětem i zpracováním pokračuje v odkazu opěvovaného Murder House. Dokonce je o chlup temnější a mrazivější, takže srdce každého fanouška kvalitního hororu musí plesat radostí. Jen škoda zbytečných dokumentárních prostřihů, které mírně tříští budovanou atmosféru. Oceňuji snahu tvůrců o nějakou inovaci, ale tohle se nepovedlo. Přesto po první epizodě uděluji silnější čtyři hvězdy a napjatě očekávám další díly. ()

Varan 

všechny recenze uživatele

Bacha SPOILERY!!! Prvních pět dílu je doslova dech beroucí, napínavé a skutečně s hororovou atmosférou. Každý díl potvrzuje jak AHS je skvělž hororový seriál. Od 6.dílu (Kapitola šestá) jsem byl s hodnocením na vážkách, jelikož tu skvělou hororovou atmosféru narušil nápad, že se tam vrátí - jak herci tak skuteční lidé co ten masakr zažili. Stačilo ale posledních 5-10 minut 6.kapitoly a mělo to znovu ten zápal jak prvních pět epizod. Abych to shrnul tak série Roanoke je zatím mojí nejoblíbenější. 5 hvězd. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (6)

  • Postavou Lany Winters (Sarah Paulson) v poslednej časti šiestej série Roanoke (2016) prepojili tvorcovia dej s druhou sériou Útočisko (2012). Zároveň sa jedná o ďalšiu dvoj rolu tejto herečky po udalostiach v piatej sérii Hotel (2015). (BlackTom)
  • Kolonie Roanoke opravdu existovala a šlo o první pokus Anglie o vytvoření stálé kolonie v Americe. Správcem kolonie byl opravdu John White a jeho žena se opravdu jmenovala Tomasyn, neměl však syna, ale dceru. Kolonie byla za dosud neznámých okolností opuštěna roku 1590, podle některých názorů se její členové přesunuli jinam, podle jiných byli zmasakrováni původním obyvatelstvem. (gamemaCZ)
  • Série se začala natáčet 6. července 2016 v Kalifornii (Santa Clarita). (Varan)

Reklama

Reklama