Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na půdorysu parodování televizních zpráv, dokumentů a reklam vznikla zábavná reflexe své doby se solidním nadčasovým přesahem. Na konci každého dílu se objevovala krátká "sklepácká" parodie jazykových kursů němčiny Alles gute v podání Milana Šteindlera a Davida Vávry. Prvních pět dílů moderoval Vlastimil Zavřel, zbytek Petr Čtvrtníček. S minimálním rozpočtem se dařilo vytvářet solidní napodobeniny předražených televizních reklam, nevybíravé satirické šlehy se nevyhnuly patrně žádnému z významých politiků a hrubozrnný humor se čas od času setkal se silným odporem "postižených" celebrit, jejichž protesty patrně přispěly ke stažení pořadu z vysílacího schématu České televize. Kultovní televizní pořad devadesátých let. (MarekMotor)

(více)

Recenze (258)

Cannabis 

všechny recenze uživatele

opravdu suprová záležitost!!! nejvíce mne vždy dostaly kurzy německého jazyka Alles Gutte a suprově parodované reklamky =) !!! partička z České sody, to jsou mistři humoru, kterým se ani zdaleka nmůžou rovnat nováčtí Tele Tele (které mám také ale velice rád)!!! černý humor, parodie, stupidity... nezbývá mi nic jiného než dát 5 hvězdiček ***** ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych touto cestou poděkovat vedení ČT,Radě ČT, našim politikům i ostatním ochráncům mravnosti a vopravdu vopravdových hodnot,že nás uchránili před dalším pokračováním těchto nechutných zvhrlostí na našich drahých obrazovkách. (ještě že mám internet) - -,,Rada ČT pozastavila Jiřině vysílání kulinářského pořadu,potože tam prý má být vidět pekáč!" ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem kompilát těch nejšťavnatějších momentů české sody, ale dostal jsem pravý opak - to nejnudnější a nejsušší z celého cyklu. Skoro celý "film" je slepenec úplně prvotních dílů, kde je naprostá absence vtipu zato notné dávky trapnosti. Od mizérie to zachraňuje jako vždy vynikající Alles Gute. Pokud se chcete opravdu zasmát, doporučuji Českou sodu tak od 10. dílu. Tomuhle se obloukem vyhněte! ()

Merenre odpad!

všechny recenze uživatele

Seriál měl tu a tam světlé okamžiky alespoň k pousmání .... toto už je holé zoufalství v nejčistší podobě. Politické vtipy, což je sama o sobě největší ubohost, v té nejubožejší podobě. Prostě výtěr z žumpy, čemuž dokonale odpovídají i obsazené ksichty typu čtvrtníčka, šteindlera, žilkové nebo zavřela, ti si ani nezaslouží příjmení s velkým písmenem... dokonalí kokoti předvádějící dokonale kokotskou pseudošou. Fekál první třídy... ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Takhle se prosím pěkně bavili lidi před pár lety. Je smutné, že už se nic takového nedělá. Golden Karl und Egon und ihre Alles Gute!, unglaublich und unvergisslich Petr Čtvrtníček und ihre Nachrichten und..., ah, pardon, nechal jsem se unést. Zkrátka bych mohl takhle ocenit celou řadu parodovaných pořadů, ať je to páteční žluté Béčko, nebo erotické úsměvy Petry Černocké. Naproti tomu TeleTele jsou saláti. Tihle tři pánové si umějí udělat legraci opravdu ze všeho a někdy zacházejí až do černého humoru, což mi velice imponuje. ()

Zajímavosti (6)

  • Tvář, která se objevuje v úvodní znělce, patří fotografovi Karlu Mesnerovi, příteli Fera Feniče. (sator)
  • Název je narážkou na „dostat sodu“, v přeneseném slova smyslu to znamená dostat za vyučenou, to proto, aby se dotyčný zklidnil. A proč sodu? Soda bikarbona má schopnost tlumit rozbouřené trávení, tak proto. (sator)

Reklama

Reklama